کد خبر: 3404981
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۸
امینی:

اشعار قیصر امین‌پور متکی بر تجربه‌های هزار سال شعر فارسی است

گروه ادب: مرحوم قیصر امین‌پور به زیبایی در جای جای اشعارش بسیاری از آموزه‌های قرآنی و احادیث پیامبر(ص) و ائمه(ع) را آورده و شعرهایش متکی بر تجربه‌های هزار سال شعر فارسی است.

اسماعیل امینی، شاعر و پژوهشگر ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه قیصر امین‌پور به زیبایی در جای جای اشعارش بسیاری از آموزه‌های قرآنی و احادیث پیامبر(ص) و ائمه(ع) را آورده است، عنوان کرد: انس با متون ادبی و دینی و آشنایی عمیق قیصر با قرآن کریم به اشعارش محتوا و غنا بخشیده است.
امینی گفت: در این راستا می‌توان به غزل می‌تراود اشاره کرد که مشحون از اشارات و مضامین قرآنی است.
«الفبای درد از لبم می‌تراود
نه شبنم  که خون از شبم می‌تراود
سه حرف است مضمون سی پاره ی دل
الف  لام  میم از لبم می‌تراود
چنان گرم عشقم که آتش
به جای عرق از تبم می‌تراود
ز دل بر لبم تا دعایی برآید
اجابت ز هر یا‌ربم می‌تراود
ز دین‌ ریا بی‌نیازم  بنازم
به کفری که از مذهبم می‌تراود»
این شاعر همچنین گفت: شعر امین‌پور چه در غزلیات و چه اشعار نیمایی برآیند تجربیات شاعران پیشین است. هم استواری و انسجام زبانی شاعران کهن را دارد و هم نوآوری زبانی شعر امروز را همراه دارد.
امین‌پور افزود: در اشعار قیصر امین‌پور با پیوند سنت و نوآوری بر اساس نظریه‌های علمی وی روبه رو می‌شویم و اشعارش متکی بر تجربه‌های هزار سال شعر فارسی است که زبان شعر امروز را دارد.
این شاعر تصریح کرد: بسیاری از ظرایف شعری قیصر امین پور را نمی‌توان دریافت. گاه وزن اشعارش چنان طبیعی است که اهل ادب نیز تصور می‌کنند بی‌وزن است.
این پژوهشگر ادبیات فارسی گفت: غزلیات، مثنوی‌ها و دوبیتی‌های قیصر امین‌پور موزون است، ولی این وزن جزء ذات شعر شده و گاه نامحسوس است.

captcha