کد خبر: 3468471
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸

پیشنهاد برگزاری سمينار با موضوع «افراط‌گرایی» در پاكستان

گروه بین‌الملل: نمایندگان ایران و پاکستان با پیشنهاد برگزاری سمينار «نقش فرهنگ در ساخت جهان عاری از خشونت و افراطی‌گرايی» در پاکستان بر لزوم همكاری بيش از پيش فی‌مابين دو كشور تأکید کردند.

پیشنهاد برگزاری سمينار با موضوع «افراط‌گرایی» در پاكستان
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهاب‌الدين دارايی، رایزن فرهنگی ایران در اسلام‌آباد، با خالد محمود، رئیس مرکز مطالعات استراتژیك وزارت امورخارجه پاكستان در خصوص نقش فرهنگ در ساخت جهان عاری از خشونت، دیدار و گفت‌وگو كرد.

در اين ديدار، طرفين بر لزوم همكاری بيش از پيش در برگزاری جلسات فرهنگی و علمی فی‌مابين دو كشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.

خالد محمود، رئيس مركز مطالعات استراتژيك وزارت امورخارجه پاكستان ضمن ابراز علاقه‌مندی خود در خصوص تبيين و بررسی مسائل منطقه و جهان، گفت: اين مركز به‌عنوان يك نهاد دولتی فعاليت می‌كند كه همواره نسبت به برگزاری نشست‌ها و كنفرانس‌های علمی و پژوهشی در مورد مسائل منطقه و جهان آمادگی داريم.

وی در ادامه سخنان خود اظهار كرد: دو كشور ايران و پاكستان دارای مشتركات فرهنگی، تاريخی و دينی فراوانی هستند.

خالد محمود با اعلام آمادگی مركز مطالعات استراتژيك وزارت امورخارجه پاكستان برای برگزاری سميناری فرهنگی و علمی، گفت: اميد است تا در تقویم برنامه ساليانه مركز مطالعات در سال 2016 ميلادی، سمينار و نشست تخصصی به‌صورت مشترك با موضوع «نقش فرهنگ در ساخت جهان عاری از خشونت و افراطی‌گرايی» و بهره‌گيری از اندیشمندان ايران و پاکستان برگزار كنيم.

نقش فرهنگ در کنترل و کاهش خشونت و افراط‌گرايی

دارايی، رايزن فرهنگی كشورمان نیز در این دیدار اظهار كرد: خشونت، جهان را با خطری بزرگ مواجه کرده و جريان‌های افراطی كه تحت هيچ نظم و مقررات بين‌المللی قرار نمی‌گيرند و احساسات جامعه دينی و بشری را جريحه‌دار كرده‌اند، سرمایه مادی و معنوی دولت‌ها و ملت‌ها را مجبور و مصروف به مقابله با این جریان كرده‌ است.

وی افزود: در دسامبر سال 2013 ميلادی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئيس جمهور كشورمان در جلسه سازمان ملل بر لزوم مبارزه جهانی با دو پديده خشونت و افراطی‌گری تأکید كرد و از جامعه جهانی خواست تا با جمهوری اسلامی ایران در ساخت جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری مشارکت و همکاری کنند که خوشبختانه این پیشنهاد در جریان شصت و هشتمین نشست سالیانه مجمع عمومی ملل متحد مطرح و با اجماع به تصویب رسید.

دارایی در ادامه بيان كرد: در این قطعنامه از دولت‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی خواسته شد که با تمام ظرفیت و ابزار فرهنگی، سياسی و نظامی خود استفاده کرده و در اين زمينه نقش خود را ايفا كنند.

رايزن فرهنگی ایران در اسلام‌آباد پيشنهاد کرد: برای بررسی اين جريانات، لازم است تا سمينار و نشستی با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان مطرح دو کشور با موضوع «نقش فرهنگ در ساخت جهان عاری از خشونت و افراطی‌گرايی» و مشاركت مركز مطالعات استراتژیک وزارت امورخارجه در سال 2016 ميلادی برگزار شود.

وی اظهار کرد: فرهنگ می‌تواند نقش بسزايی در کنترل و کاهش خشونت و افراط‌گرايی در جوامع داشته باشد؛ برای ترويج مدارای دینی و بردباری در جامعه به‌ويژه در نسل جوان بايد فرهيختگان، نويسندگان و صاحب‌نظران گام‌های مؤثری برای ايجاد صلح و امنيت در جهان بردارند.

captcha