به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در ادامه مروری داریم بر مهمترین اخبار سرویس معارف که در هفته گذشته بر روی خروجی خبرگزاری ایکنا قرار گرفت:
نتایج تعجببرانگیز بررسی اسناد مالی سال 90 در دانشگاه تهرانطبق گفته مدیرکل برنامهریزی و نظارت پژوهشی دانشگاه تهران حدود یک میلیارد و 183 میلیون تومان بودجه پژوهشهای قرآنی دانشگاه تهران در سال 90 به معاونت فرهنگی و نمایندگی نهاد این دانشگاه واگذار شده است.
انتشار بیش از 100 عنوان کتاب در 10 ماه توسط جهاد دانشگاهیدر 10 ماه اول امسال 105 عنوان کتاب توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی منتشر شده است.
رشته «فقه الوقف» در المصطفی راهاندازی شدرشته «فقه و حقوق وقف» در مجتمع آموزش عالی فقه جامعة المصطفی(ص) راه اندازی شد.
جلب مشارکت پژوهشگران در توسعه فرهنگ قرآنی و آفت شعاری شدن در حصار همایشهمایش یک روزه توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در حالی برگزار شد که علیرغم همت دستاندرکاران برای گرد هم آوردن جمع وزین اساتید علوم قرآن، به نظر میرسد خروجی این همایش تناسبی با اهداف برگزاری آن نداشت.
بیست دانشگاه برتر کشور در حوزه علوم انسانی اعلام شدسرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به انتشار بیش از یکصد هزار مقاله پژوهشی توسط پژوهشگران علوم انسانی ایران، خبر از معرفی بیست دانشگاه برتر کشور در حوزه علوم انسانی داد.
ثبت نام بیش از 5 هزار نفر در آزمون دکترای رشته الهیاتسخنگوی سازمان سنجش از ثبت نام 5 هزار و 798 نفر در شاخههای مرتبط با رشته الهیات در آزمون دکترای سال 95 خبر داد.
طرح جامع علوم قرآن هنوز حامی نداردمعاون پژوهشی وزارت علوم در حاشیه نشست شورای عتف، درباره سرنوشت طرح جامع علوم قرآن گفت: این طرح هنوز حامی ندارد و احتمال بازبینی در آن وجود دارد.
دو طرحنامه قرآنی کرسی علوم نقلی بررسی شدجلسه کرسی علوم نقلی هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره با بررسی دو طرحنامه قرآنی برگزار شد.
اولین فصلنامه تخصصی قرآنپژوهی مرکز تفسیر حوزه در دست انتشارفصلنامه علمی تخصصی قرآنپژوهی مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه با عنوان «یاسین» منتشر میشود.
گلشنی: حاکمیت جهانبینی سکولار علت نتایج نامطبوع علم استعضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست اندیشهورزی با موضوع «از دانش تا حکمت؛ یک نگرش قرآنی»، گفت: تمامی نتایج نامطبوع علم فعلی ریشه در حاکمیت جهانبینی سکولار فاقد حکمت در میان عالمان معاصر دارد.
انتشارات بریل مجلهای در خصوص مطالعات شیعه منتشر میکندانتشارات بریل تصمیم گرفته است مجلهای در خصوص مطالعات شیعی منتشر کند.
شناسایی 4 خاستگاه مفهومی برای علوم انسانیمالک شجاعی 4 تلقی و خاستگاه مفهومی ـ تاریخی را برای علوم انسانی شناسایی میکند. به نظر وی، علوم انسانی در دوران جدید معنا و مفهوم جدیدی به خود گرفت و مدعی گونهای استقلال در ساختار خود شده است.
اعلام اسامی هفت مؤسسه آموزشی فاقد مجوز از سوی وزارت علومادارهکل دفتر آموزش عالی غیر دولتی وزارت علوم، اسامی 7 مؤسسه فاقد مجوز از وزارت علوم را اعلام کرد.
افزایش صد در صدی بودجه پژوهشی در سال 95معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از افزایش صد درصدی بودجه پژوهشی کشور در سال آینده خبر داد و گفت: بر اساس لایحه تقدیمی بودجه سال 95، سهم بودجه پژوهشی کشور 7 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
دغدغه شهید صدر در تفسیر قرآن مسائل انسان معاصر بودرئیس پژوهشگاه اسلام و غرب مالزی در نشست بررسی اندیشههای تفسیری شهید صدر، درباره تحلیل روش تفسیری شهید صدر گفت: وی در تفسیر قرآنش به دنبال پاسخگویی به دغدغههای انسان معاصر و استنطاق قرآن بود.
انتفاع مالی بیشتر زنان به نسبت مردان، طبق قانون ارث اسلامیمفسر و مترجم قرآن کریم با رد شبهات مطرح شده درباره ارث در اسلام تأکید کرد: تقسیم ارث در اسلام برای ایجاد توازن و رعایت عدالت اقتصادی است و نه ایجاد تساوی. گرچه در یک بینش عمیق دینی و قرآنی در مییابیم که سهم مالی زنان به علت دریافت مهریه و نفقه در مجموع از مردان بیشتر میشود.