سید ضیاءالدین تابعی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه باید در دانشگاههای علوم پزشکی کشور همزمان با جسم، به روح و نفس نیز توجه لازم صورت بگیرد، اظهار کرد: بالاترین بعد انسان که در قرآن بر آن تأکید شده روح اوست و در مراتب بعدی نفس و سپس جسم است.
وی افزود: قرآن برای این سه بعد دستورات معرفتی و بهداشتی خاصی دارد بر مبنای این دستورات میتوان یک نظام سلامت را طراحی کرد.
تابعی تأکید کرد: قرآن جهت راهنمایی انسان نازل شده بر ما باید بتوانیم از منظر قرآن «انسان» را مورد کنکاش قرار داده و امراض و روشهای سلامتاش را احصا کنیم؛ این مهم توسط سیستمی در پزشکی محقق میشود که مبتنی بر قرآن باشد.
عضو گروه قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: در صورتی که بخواهیم نظام سلامتی مبتنی بر قرآن درست کنیم در مرتبه نخست باید ارتباط روح با نفس، روح با بدن و نفس با بدن را درک کنیم، متأسفانه بیشتر افرادی که در حوزه پزشکی فعالیت داشته و دارند به این کار نپرداختهاند و با چسپیدن به جسم از روح غفلت کردند؛ در حوزههای علمیه نیز بر عکس آن اتفاق افتاد. خوشبختانه سازمان بهداشت جهانی بالاخره به این نتیجه رسید که باید به هردو قسمت روح و جسم به صورت همزمان پرداخت و پس از آن در ایران سلامت روح و نفس و ارتباط با آن با جسم مطرح شد..
نیازمند نگاه سازمانی هستیم
وی بیان کرد: بهترین مکتبی که ارتباط روح، نفس و بدن را مشخص کرده، نظام قرآنی است که برای تبیین آن باید متخصصان مسئله را به صورت سازمانی ببیند.
وی با انتقاد از عدم توجه نخبگان به دروسی مانند فلسفه علم و دین عنوان کرد: متأسفانه تمام افراد باهوش ما بدون اینکه الهیات و فلسفه علم را بخوانند وارد دانشگاه میشوند و رسم بر این شده که علوم اصلی مغفول بماند؛ حتی رشتههای مهمی مانند ریاضی و فیزیک نیز مورد بیمهری قرار گرفتهاند همه به دنبال این هستند زودتر به درآمد مالی سرشاری برسند به همین دلیل به این رشتهها رغبت نشان نمیدهند، این نقطه ضعف بزرگی برای استفاده از مبانی قرآنی در دانشگاههای علوم پزشکی است.
تابعی یادآور شد: ما باید دانشگاهی بسازیم که در آن هم روح و نیازمندیهای آن را به دانشجوی پزشکی آموزش دهیم و هم ژن را، از سوی دیگر ارتباط این دو را نیز روشن کنیم، لذا باید چیزی ساخت که جامع باشد از همین روی است که قرآن به کمک ما میآید.