کد خبر: 3484788
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۹

شبستان مسجد جامع سمیرم، اثری به‌جامانده از دوره قاجار

گروه اجتماعی: شبستان مسجد جامع قلعه، اثری به جامانده از اوایل دوره قاجار در سمیرم است که جلوه‌ای از هنر و معماری اسلامی را در دیدگان هرنظاره‌گری به نمایش ‌گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، بنا به شواهد و نقل کارشناسان، این اثر تاریخی در سال 1256 هجری قمری به دست، مجتهد فاضل و خوشنویسی شهیر سمیرم یعنی «ملامحمدتقی سمیرمی»بنا شده است.
این بنای مذهبی علاوه بر حمایت‌های ملامحمد تقی سمیرمی با همت و همدلی اهالی سمیرم و به ویژه مساعدت‌های فردی به نام «حاج حسین بزرگ» و به تقلید از  معماری مساجد اصفهان و به دست معماری هنرمند و زبردست به نام «استاد عبدالوهاب قمشه‌ای» ساخته می‌شود.
شبستان مسجد جامع  اکنون در محله قلعه سمیرم که از محله‌های قدیمی شهر سمیرم است در مساحت 200 مترمربع و به صورت چهار طاق با سقف‌های گنبدی شکل و قوس‌های متفاوت بنا شده است.این شبستان که در عمق چهار متری زمین بنا شده، مسجد جامع بزرگی نیز بر روی آن ساخته شده است.
بسیاری از مردم شهرستان سمیرم نسبت به این شبستان، اعتقاد و احترام خاصی دارند و برهمین اساس در روزها و شب‌های مختلف سال به ویژه ماه‌های شعبان، رمضان و محرم از نقاط مختلف این شهرستان برای ادای نذر و عبادت به این مکان مقدس پای می‌نهند.
 آخوندملامحمدتقی سمیرمی جد مرحوم استاد حبیب الله فضائلی خوشنویس نامدار جهان اسلام  از مجتهدان بزرگ سمیرم بوده است که به همراه بردارش آخوند ملامحمدخان سال‌ها در محضر بزرگان حوزه‌علمیه اصفهان تحصیل کرده بودند، اما پس از چند سال به سمیرم باز می‌گردند و هر دو بزرگوار علاوه بر کتابت قرآن به امور شرعیه، رفع اختلاف و دعاوی و صدور احکام مبادرت می‌ورزند.

captcha