کد خبر: 3493295
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴

جامعه نیازمند بازبینی اخلاقی است/ رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی اخلاق صحیح را ترویج کنند

گروه اجتماعی: استاد دانشگاه خوراسگان گفت: متأسفانه در جامعه امروزی، تجمل‌گرایی و تلاش برای کسب منافع مادی بیشتر، جایگزین شیوه‌های صحیح رفتاری و زندگی بر اساس اخلاق و منطق شده است و در این شرایط رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی باید اخلاق صحیح را ترویج کنند.

رضا اسماعیلی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،  در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، بیان کرد: خداوند هدف از تشکل خانواده را آرامش زنان و مردان و استمرار حیات اجتماعی بیان می‌کند، بنابراین در این تعبیر دینی، جایی برای تجمل‌گرایی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در هر منطقه‌ای آداب و رسوم خاصی برای تشکیل خانواده در نظر گرفته شده که اساس و استحکام خانواده را تشکیل می‌دهد، اما توجه به این علل و عوامل نباید باعث فراموشی اهداف اصلی در تشکیل خانواده شود.
اسماعیلی اضافه کرد: اگر این ابزارهای اصلی فراموش شود و شیوه‌ها و ابزارها جایگزین آن‌ها شوند موقعیت طبقاتی جایگزین فضل و کمالات انسانی می‌شود.
وی گفت: در صورتی که از بدو تشکیل خانواده تجمل‌گرایی مبنا و اساس عمل قرار گیرد در آینده هم الگوها و ارزش‌هایی بر اساس تجمل و مادی‌گرایی در خانواده ترویج می‌شود.
استاد دانشگاه خوارسگان اظهار کرد: شیوه‌های تجمل‌گرایی و فخر مادی در جامعه کنونی با گذشته تفاوت‌های بسیاری کرده است، در گذشته مردم درون‌گرا بودند و به مبانی اخلاقی التزام بیشتری داشتند، اما امروزه مردم به داشته‌های مادی خود بشتر تفاخر می‌کنند که این مسئله به تجمل‌گرایی بیشتر دامن می‌زند.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: فرهنگ اصیل ایرانی، بر اصول و روش‌هایی تأکید داشته که با عقل و خرد اجتماعی و مبانی دینی همخوانی داشته است، به عنوان نمونه «حکیم ناصر خسرو قبادیانی» در سفرنامه‌ خود مردم را توصیه می‌کرد که سفر خویش را از دیگران پنهان دارند و مال خویش را ابراز نکنند و ملاحظات خاص را داشته باشند؛ اما متأسفانه امروزه با  استفاده از شبکه‌های نوین اجتماعی که در اختیار مردم  قرار گرفته، مبنا برآشکار سازی داشته‌های مادی شده است.
وی گفت: گسترش تجمل گرایی، زیستن برای دیگران را گسترش می‌دهد، به عبارت دیگر انسان‌های تجمل‌گرای امروز بیشتر بر اساس خواست دیگران رفتار می‌کنند تا تجربه زیستن به خاطر اهداف متعالی در جهت شکوفایی شخصیت و رشد تعالی خویش.
استاد دانشگاه خوارسگان تصریح کرد: جامعه نیازمند یک بازنگری اخلاقی است، احیای سنت‌های اصیل ایرانی-اسلامی، یک ضرورت است و از این نظر دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ها باید پیشگام باشند.
captcha