کد خبر: 3502268
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۹
جلیلی:

ظرفیت بالای دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزه پژوهش‌های قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: دانشگاه علوم پزشکی در حوزه پژوهش‌های قرآنی به ویژه میان‌رشته‌ای حوزه سلامت و اخلاق حرفه‌ای دارای ظرفیت و توان بالایی است، الگوگیری از رفتار قرآنی در مباحث تخصصی پزشکی، طب سنتی، پیشگیری و مباحث تخصصی قرآنی از دیگر عناوینی است که می‌تواند موضوع پژوهش‌ قرار گیرد و تحقق آن مستلزم حمایت دولت و مجلس است.

ابراهیم جلیلی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، اظهار کرد: بیست و یکمین جشنواره قرآنی دانشگاه علوم پزشکی همدان بین اعضاء هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان در سطح دانشگاه برگزار شد که 137 نفر دانشجو، 4 نفر از اعضاء هیئت علمی و 19 نفر از  کارکنان دانشگاه در این مسابقه شرکت کردند.
وی با بیان اینکه در بخش کتبی 116 و شفاهی 98 نفر شرکت کردند، ادامه داد: 24 نفر از شرکت‌کنندگان به مرحله کشوری جشنواره سراسری قرآن دانشجویان  راه یافتند که از این تعداد 7نفر در مرحله کتبی  و 17 نفر در مرحله شفاهی قرار دارند و این افراد در آیین اختتامیه 21 جشنواره قرآن و عترت که با عنوان جشن بزرگ قرآنی در مسجد بزرگ دانشگاه بوعلی‌سینا برگزار شد، مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.
جلیلی درباره دیگر فعالیت‌های قرآنی گفت: برگزاری مراسم  قرائت دعا ندبه در هر صبح جمعه، مسابقه کتابخوانی، برگزاری نمایشگاه قرآنی،برپایی جشن 13 رجب، برگزاری جلسات آموزش قرائت قرآن در خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان و برگزاری اردوزیارتی قم، مسجد مقدس جمکران و کاشان ویژه فعالین قرآنی دانشگاه با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی همدان از دیگر فعالیت‌های قرآنی است که در سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.

حضور پررنگ نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی همدان در برگزاری اعتکاف
 وی با تأکید بر اینکه 4 شماره از نشریات قرآنی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال گذشته چاپ شد، اذعان کرد: کانون قرآن وعترت دانشگاه علوم پزشکی همدان فعالیت‌ها قرآنی مطلوبی در سطح دانشگاه انجام می‌دهد؛ برگزاری جلسات قرآن در خوابگاه‌ها، سایت ادارای و اعضاء هیئت علمی دانشگاه به صورت دوره‌ای، اقامه نماز مغرب، عشا و صبح نیز از برنامه‌های مؤثر فرهنگی است؛ ارائه مفاهیم قرآن بعد از اقامه نماز ظهر و عصر از دیگر اقداماتی است که در راستای قرآن وعترت انجام شده است؛ در برگزاری مراسم عبادی و معنوی اعتکاف دانشجویی در ماه رجب امسال نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی همدان حضور پررنگ داشته است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره برنامه‌های امسال با اشاره به ختم قرآن کریم در ایام ماه مبارک رمضان، گفت: ترویج فرهنگ ایرانی، اسلامی با رویکرد قرآن وعترت، رویکرد کلیه برنامه‌ها است؛ رتبه‌بندی و ارزش‌یابی مدیران و کارشناسان قرآنی  در حوزه قرآن و عترت با همکاری کانون قرآن و عترت و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در سال 95 انجام می‌شود.
وی بیان کرد: انجام پژوهش‌های میان‌رشته‌ای قرآن در حوزه سلامت و برگزاری بیست‌ و دومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان در برنامه‌ریزی امسال پیش‌بینی شده است؛ ارائه تسهیلات ویژه به حافظین قرآن کریم و تجلیل و تکریم از چهره‌های قرآنی دانشگاه، برگزاری اردوهای قرآنی، برگزاری دوره‌های آموزش روخوانی، صحیح‌خوانی، حفظ ویژه کارکنان و دانشجویان، برگزاری جلسات تدبر در قران و برگزاری طرح دانشجو معلم قرآن در راستای اشاعه فرهنگ قرآن در نظر گرفته شده است.

تشکیل مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم در دانشگاه علوم پزشکی همدان
وی به برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه فعالین و نشریات قرآنی غرب کشور در همدان اشاره کرد و افزود: تشکیل مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم در دانشگاه علوم پزشکی از برنامه‌هایی است که به جد در حال پیگیری است؛ برگزاری نمایشگاه دستاوردهای قرآن و عترت، جشنواره نشریات قران و عترت، برگزاری کرسی‌های تلاوت قرآن کریم و دعوت از قاریان برجسته در محافل انس با قرآن، برپایی محفل جزء‌خوانی در خوابگاه‌ها و مکان‌های تحت پوشش دانشگاه و راه‌اندازی شبکه مجازی قرآن وعترت ویژه دانشجویان جهت ارائه موضوعات آموزش و مفاهیم قرآن کریم نیز از برنامه‌های مهم سال جاری است.
جلیلی درباره انتظار جامعه قرآنی از مجلس شورای اسلامی در دوره دهم بیان کرد: کار فرهنگی و قرآنی برای دانشجویان که قشر جوان و سرمایه کشور هستند، بسیار دشوار است و باید مورد حمایت مادی و معنوی دولت ومجلس قرار گیرد؛ بر اساس سخنان رهبر انقلاب در حال حاضر جامعه با قرآن و مفاهیم آن بیشتر نیاز دارد  وبا توجه به شرایط کنونی با یاری گرفتن از قرآن بسیاری از مشکلات مسلمانان حل خواهد شد.

دانشگاه علوم پزشکی بودجه فرهنگی و قرآنی مناسبی ندارد
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان نسبت به سرانه دانشجو بودجه فرهنگی و قرآنی مناسبی ندارد، تأکید کرد: باید بودجه و منابع مالی خاصی به صورت ویژه جهت فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه تعیین شود؛ با وجود اینکه تلاش بر اجرای 100 درصد برنامه‌هایی قرآنی مذکور است ولی اجرای برنامه‌های قرآنی سال 1395 مستلزم بودجه مناسب و منابع مالی است.
وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی در حوزه پژوهش‌های قرآنی به ویژه میان‌رشته‌ای حوزه سلامت و اخلاق حرفه‌ای دارای ظرفیت و توان بالایی است؛ اخلاق حرفه‌ای یکی از مفاهیم قرآنی است که رعایت آن برای پزشکان وفارق‌التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی الزامی است؛ الگوگیری از رفتار قرآنی در مباحث تخصصی پزشکی، طب سنتی، پیشگیری و مباحث تخصصی قرآنی از دیگر عناوینی است که می‌تواند موضوع پژوهش‌ قرار گیرد و تحقق آن مستلزم حمایت دولت و مجلس است.
captcha