به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تفاهمنامه همکاری معاونت فرهنگی قوه قضائیه و سازمان تبلیغات اسلامی امروز یکشنبه 30 خرداد ماه در محل ساختمان سازمان تبلیغات اسلامی به امضای مسئولان این دو نهاد رسید.
حجتالاسلام هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه در این مراسم با اشاره به اینکه وضعیت جامعه مطلوب تعالیم اسلام و اهل بیت(ع) نیست، گفت: البته در حال حرکت به سمت وضعیت مطلوب هستیم.
وی ادامه داد: رعایت حقوق در فرهنگ اسلامی در رأس مسائل اجتماعی شمرده شده و باید آن را تقویت کنیم، بر همین اساس سعی میکنیم افراد حقوق طبقات مختلف را رعایت کنند.
حجتالاسلام صادقی وضعیت آماری پروندههای حقوقی و کیفری در طی سال را نگران کننده دانست و اظهار کرد: این آمار نشان دهنده وجود نارسایی در بخشهای دیگر جامعه است که باز میگردد به اینکه شاید مشکلات حقوقی مردم ناشی از بیاطلاعی آنان از حقوق خودشان باشد.
وی با اشاره به اینکه بیاطلاعی در معاملات باعث میشود مردم در چاهی بیفتند که بیرون آمدن از آن مشکل است و باید اطلاعات و آگاهی عمومی مردم افزایش پیدا کند، سازمان تبلیغات اسلامی را یکی از نهادهای مهم در حوزه ارتقای فرهنگ عمومی جامعه دانست و عنوان کرد: امیدواریم با امضای این تفاهمنامه شاهد برداشتن گامهای سریعتری در این حوزه باشیم.
حجتالاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این جلسه با ابراز امیدواری از اینکه کارکرد فرهنگی از درجه توجه بیشتری نزد مسئولان قوه قضائیه برخوردار شدهاست، گفت: در بند دوم تفاهمنامه آمده است که دو نهاد در جهت صلح و سازش در بین مردم همکاری داشته باشند؛ سازمان تبلیغات اسلامی در روستاهای بالای 200 خانوار روحانی مستقر کرده است.
وی با اشاره به بند دوم این تفاهمنامه که در آن همکاری در جهت صلح و سازش در بین مردم مطرح شده است، گفت: طی برنامهای مستند فعالیتهای 20 روحانی مستقر در روستاها تهیه و از رسانه ملی پخش شد، بررسی فعالیت این روحانیان نشان میدهد که حضور آنها در جمع مردم باعث شده است که آسیبهای اجتماعی کاهش یافته و مشکلات اشتغال، درگیریها و اختلافها و .. کاهش یابد همچنین موجب ارتقای فرهنگ دینی در این مناطق شده است.
حجتالاسلام خاموشی با اشاره به افزایش حاشیهنشینی و مهاجرت در کشور گفت: برای اینکه این مسائل و آسیبها روند معکوس پیدا کند و آسیبها از منشأ رفع شود، باید مرجع دینی وجود داشته باشد که مردم با آنها در ارتباط باشند. این گروههای مرجع میتوانند روحانیان باشند و مشکلات را در سرچشمه حل کنند.
وی به ظرفیت بزرگ 100 هزار هیئت مذهبی ثبت شده در کشور نیز اشاره و اذعان کرد: باید وظایف این هیئتهای مذهبی در خصوص مسائل و مشکلات مردم، محلات، اصناف، خانوادهها و ... به آنها گوشزد شده آموزش داده شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان سخنانش گفت: آسیبهای اجتماعی مانند طلاق در صورتی که با پا در میانی بزرگترها همراه باشد، اصلاً بروز نمیکند چرا که بزرگترها مانع این اتفاق میشوند، در خصوص اعتیاد نیز باید گفت اگر خانوادهها آگاه باشند و حساسسازی شوند، مشکلات در این حوزه میتواند کاهش پیدا کند.
در پایان این مراسم تفاهمنامه همکاری دو نهاد به امضای معاون فرهنگی قوه قضائیه و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی رسید.