کد خبر: 3553685
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶
با حضور آیت‌الله‌العظمی سبحانی؛

مرحله نهایی جشنواره مدهامتان در قم برگزار می‎شود

گروه فعالیت‎های قرآنی: معاون فرهنگی ـ هنری ستاد عالی مساجد کشور از برگزاری مرحله نهایی جشنواره مدهامتان در قم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی مساجد کشور، 23 آذر در جمع خبرنگاران گفت: یکی از برنامه‎های ستاد عالی کانون مساجد کشور، جشنواره فرهنگی و هنری جوانان کشور است که با عنوان سلسله جشنواره‎های فرهنگی هنری جوانان مساجد کشور برگزار می‎شود.
وی افزود: این جشنواره در 7 محور تخصصی برگزار می شود که برخی از آنها هر سال برگزار می شود که از آن جمله می‎توان به جشنواره قرآنی «مدهامتان» اشاره کرد که غیر از سال 92 هرساله به تربیت در یازده دوره برگزار شده است.
طاهریان بیان کرد: بهترین ظرفیت‎های قرآنی کشور پرورش یافته مسجد هستند؛ اکثر این فرهیختگان قرآنی مراحل رشد خود را از مسجد و در مسجد طی کرده و می‎کنند و به همین خاطر می‎توان با ایجاد عرصه رقابتی به پویایی این عرصه بپردازیم.
وی گفت: مراحل استانی جشنواره مدهامتان برگزار شده است و برنامه کشوری از 24 تا 27 آذرماه نیز در رشته های قرائت، ترتیل، حفظ، اذان، تفسیر برگزار می‎شود.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی مساجد کشور عنوان کرد: این جشنواره ویژه جوانان 18 تا 30 سال است که با حضور بیش از 300 برگزیده استانی در مرحله کشوری در شهر مقدس قم برگزار می‎شود؛ برخی از استان ها مرحله شهرستانی را نیز برگزار کردند.
وی گفت: ایده آل اصلی آن است که این مسابقات از عرصه کانون‎ها آغاز شود و این جریان به شکل مستمر و سازمانی در این نهاد برگزار شود که امیدواریم در آینده به این رویکرد دست یابیم؛ البته امیدواریم بتوانیم در آینده با فراهم شدن زمینه‎ها اقدام به برگزاری مسابقات جوانان جهان اسلام کنیم.
طاهریان تصریح کرد: مرحله استانی این مسابقات از اواخر شهریورماه آغاز شد و عمده مسابقات استانی تا آبان و اوایل آذرماه نیز ادامه یافت؛ در مرحله استانی دو رشته صحت اذکار نماز برای نوجوانان و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه در عرصه امربه معروف و نهی از منکر نیز وجود داشت که در مرحله ملی این دو رشته حضور ندارد.
وی گفت: هیئت داوران از هیئت داوران ملی و بین المللی هستند؛ اخوان اقدم، ستوده نیا، عباسی و امام جمعه، آقایی پرهیزکار، دولتی و ربیعیان، ابوالقاسمی، ملکشاهی و شریف، سعید نژاد، جمالی، کریم زاده، خان بابا و.. از جمله داوران این مسابقات هستند.
وی اظهارکرد: برترین‎های این مسابقات به شکل مستقیم به مسابقات اوقاف کشور راه پیدا خواهند کرد و دیگر نیازی به شرکت در مسابقات استانی نیست‎‎‎؛ امسال به شکل آزمایشی، 5 استان قاریان و حافظان زیر 18 را نیز اعزام کردند.
مدیر برگزاری جشنواره مدهامتان یادآورشد: این مسابقات همزمان با اذان مغرب و عشا در دفتر آیت الله العظمی سبحانی آغاز می‎شود و ایشان در این مراسم سخنرانی خواهند داشت؛ مراسم اختتامیه نیز در روز 17 ربیع برگزار می شود.
معاون ستادعالی کانون‎های فرهنگی مساجد یادآورشد: مسابقات نیز به شکل متمرکز در دو روز 25 و 26 آذرماه در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار خواهد.
وی گفت: امسال برای اولین بار، ثبت نام این مسابقات به شکل اینترنتی برگزار شد و در مرحله اول 16هزار نفر ثبت نام کردند و با این شکل یک بانک اطلاعات بزرگ قرآنی ایجاد شد؛ البته ثبت نام حضوری نیز انجام شد.
وی تصریح کرد: پس از دریافت آمار ثبت نام حضوری به نظر می‎رسد که بیش از 20 هزار نفر در این مسابقات در بخش شهرستانی و استانی ثبت نام کردند.
طاهریان بیان کرد: در همین زمینه، حداقل در 10 مسجد استان قم در شب و روز ولادت حضرت محمد(ص) و امام صادق(ع) قاریان حاضر در این مسابقات به قرائت قرآن خواهند پرداخت.
وی گفت: پس از هماهنگی‌های لازم با مسجد مقدس جمکران، منتخبین کشوری مدهامتان در این مسجد شریف نیز به قرائت خواهند پرداختند؛ در کنار این برنامه، حواشی از جمله آیین غبارروبی حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران نیز برگزار خواهد شد.
طاهریان اظهارکرد: در عرصه تفسیر که جمعی بین آموزش و رقابت است، 55 نفر از طلاب و ائمه جماعات برای بخش تفسیر در قم حضور خواهند یافت که هم دوره آموزشی تفسیر را می‎گذرانند و هم در رقابت‎های تفسیر این مسابقات به داوری خواهند پرداخت.
وی گفت: مبانی اقتصاد مقاومتی در قرآن از جمله مباحثی است که در این همایش تفسیری که با حضور مفسران برگزار شد، به بحث گذاشته می‎شود.
وی تصریح کرد: ایده آل این است که شرکت کنندگان، فعالیت خود را از مسجد آغاز کنند و منطقه به منطقه رشد کنند و به همین دلیل بند سخت‎گیرانه‎ای در این مسابقات جانمایی شهد است که کسانی که در مسابقات دانشجویان و اوقاف و همین جشنواره مقام آورده‎اند نمی‏توانند در مرحله استانی حضور یابند.
وی گفت: منتخبان این مسابقات به وسیله بودجه‎هایی که در اختیار مساجد قرار می‎گیرد کرسی‎های آموزشی را در این مساجد برگزار می‎شود.
captcha