کد خبر: 3555775
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۳
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب:

بازگرداندن اخلاق به عرصه سیاست بر عهده رسانه‌هاست

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین نواب اظهار کرد: سیاست دارای اصول، اخلاق و آداب است ولی ما نتوانستیم اخلاق و آداب آن را یاد بگیریم؛ بنابراین اکنون سیاست داریم اما آداب و اخلاق سیاست را فرانگرفته‌ایم و بازگرداندن اخلاق به حوزه سیاست، کار رسانه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره اهمیت اخلاق در عرصه رسانه و فعالیت مطبوعاتی اظهار کرد: ما سیاست‌ورز، سیاستی، سیاست‌باز و سیاست‌دان شده ایم اما علم سیاست را هنوز فرانگرفته‌ایم.
وی ادامه داد: سیاست دارای اصول، اخلاق و آداب است ولی ما نتوانسته ایم اخلاق و آداب آن را یاد بگیریم؛ بنابراین اکنون سیاست داریم اما آداب و اخلاق سیاست را فرانگرفته‌ایم و بازگرداندن این مطلب به حوزه سیاست، کار رسانه است.
نواب تأکید کرد: رسانه باید اخلاق و ادب را به حوزه سیاست برگرداند. وقتی کسی در حال مصاحبه کردن و خروج از چارچوب است، نباید برای جذابیت خبر، سعی در ادامه این روند داشته باشیم بلکه باید اهالی رسانه، درهمان لحظه، به فردی که در حال خروج از چارچوب‌های اخلاق است، تذکر دهند.

وی ادامه داد: حق‌الناس و حق کسی که علیه وی شایعه پخش می‌شود، در چنین مواردی تلف خواهد شد؛ بنابراین اهالی رسانه باید به وظیفه خود در این مورد عمل کنند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پاسخ به پرسشی درباره نقش رسانه‌ها در تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: خود رسانه‌ای‌ها دارای سواد هستند و می‌دانند که اختلاف، کشنده‌ترین سَم است؛ رسانه هم می‌تواند عامل اختلاف و هم مانع اختلاف باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین نواب افزود: حدود 40 سال قبل، بی بی سی یک خبر در مورد نیجریه منتشر کرد که حدود 8 میلیون نفر بر اثر انتشار آن خبر کشته شدند. بسیاری از جنگ‌ها را رسانه‌ها شعله‌ور می‌کنند و رسانه‌ها می‌توانند از بسیاری از جنگ‌ها هم جلوگیری کنند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان گفت: رسانه، ابزار معجزه‌گری است و اگر کسی به محتوای آن پی ببرد، به این نتیجه خواهد رسید که رسانه نقش پررنگی در کاهش تنش‌ها در سطح جهان دارد.
captcha