کد خبر: 3573548
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳

کسب روزی حلال؛ مهم‌ترین عامل موفقیت حافظ قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: یک حافظ و قاری قرآن در همدان عنوان کرد: مهم‌ترین عامل موفقیتم در زمینه قرآن، کسب روزی حلال است.

حمیدرضا صحابتی، حافظ، قاری و موذن 26 ساله در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، اظهار کرد: فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر و ساکن روستای حسام آباد از توابع شهرستان بهار هستم.
وی با یبان اینکه طی 4 سال موفق به حفظ کل قرآن شدم، افزود: حفظ قرآن را به صورت تخصصی از سن 16 سالگی تحت آموزش‌های خصوصی استاد ارجمند، «آقای صفری» آغاز نمودم و با یاری پروردگار و تلاش‌های استاد، در سال 91 موفق به حفظ کل قرآن شدم، این نکته نیز قابل ذکر است نقش خانواده قرآنی و پدر و مادر بزرگوارم که همواره مرا در این راه تشویق و حمایت می‌کردند نمی‌توان از قلم انداخت.
صحابتی با بیان اینکه در سال 94 جوار حرم حضرت عباس(ع) تلاوت مجلسی قرآن داشته‌اند، اضافه کرد: تا کنون در مسابقات بسیاری موفق به کسب رتبه اول در رشته‌های حفظ، قرائت و اذان شده ام که از این میان می‌توان به مسابقات کشوری، نزاجا، اداره ارشاد، سازمان بسیج، جامعه القرآن سپاه، مسابقات دانشجویی، جهادکشاورزی و نهاد‌ها و ارگان‌های بسیار دیگر اشاره کرد، همچنین در سال 92 نیز به لطف پروردگار به عنوان جوان نمونه قرآنی شهرستان بهار معرفی شدم و از سوی مقامات شهرستان مورد تقدیر قرار گرفتم.
کسب روزی حلال مهمترین عامل موفقیت در حفظ قرآن
این حافظ قرآن ادامه داد: مهمترین عامل موفقیتم در زمینه قرآن، کسب روزی حلال است که شاید در دید بسیاری از انسان‌ها امری ناآشنا و مبهم به نظر آید اما همانگونه که حضرت علی(ع) نیز فرموده‌اند: «عبادت 10 جز دارد که 9 جزء آن کسب روزی حلال است» روزی حلال برای فرزندان می‌تواند آنها را تغییر دهد از این رو همانگونه که پدر و مادر من روزی و لقمه حلالی را در سفره آوردند و مهمترین گام را در قرآنی شدن فرزند خود برداشتند ما نیز با اجرای این امر مهم می‌توانیم آینده خوبی را برای فرزندان خود رقم زنیم.
وی گفت: والدین باید در تهیه غذا و روزی خانواده خود نهایت دقت راداشته باشند و تلاش کنند که کسب روزی آنها از طریق حلال خدا باشد و زکات و خمس و آنچه که پروردگار برای انسان تعیین نموده است، عمل کنند، همانگونه که علم نیز ثابت کرده است، فرزند قبل از تولد زمانی که مادر، او را باردار است نوع غذایی که مصرف می‌کند همچنین، اخلاق، رفتار و اعمال او در فرزندش تأثیرگذار خواهد بود.
صحابتی ابراز کرد: برای کودکان، جوانان و نوجوانانی که قصد ورود به وادی پر از خیر و برکت قرآن را دارند، پیشنهادی می‌کنم خانواده‌های این عزیران نقش خود را کمرنگ نبینند، یک کودک همانند چوبی نرم، منعطف است از این رو می‌توان او را به هر صورت شکل داد حال در این میان خانواده می‌تواند در بهترین شکل را به او دهد، خانواده‌ای که متدین و معنوی باشد فرزندان او نیز ناخودآگاه به سمت و سوی خانواده سوق می‌یابند اما نقش محیط را هم نباید ازقلم انداخت.
خانواده و محیط اجتماعی؛ مهم‌ترین عامل شکل‌گیری شخصیت کودکان و نوجوانان
این قاری قرآن ادامه داد: خانواده و محیطی که کودک و نوجوان در آن قرار دارند، دو عامل مهم در شکل گیری شخصیت و سرنوشت او دارد، از این رو فراگیر کردن قرآن و آموزه‌های قرآنی در میان جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان امری ضروری است و نیاز جدی به فرهنگ سازی و توجه دارد، زمانی که فرزندان ما سرگرم برنامه‌های قرآنی و فرهنگی باشند دیگر فرصتی نخواهند داشت که دست که کار‌های غیراخلاقی بزند.
وی بیان کرد: دشمن با ترفند‌های مختلف در پی پر کردن اوقات فرزندان ماست تا آنها را از نماز، قرآن و دین غافل کرده و باعث بدبختی و شقاوت دنیا و آخرت او شود که شاهد عینی آن نیز افزایش کاربران شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است که هرچند به نظر بنده، یک انسان آگاه و متدین هیچ گاه در گرداب و فضای مسموم دشمن غرق نخواهدشد.
صحابتی عنوان کرد: متأسفانه مردم از دو گوهر ارزشمند، قرآن و اهل بیت غافل مانده‌اند همانگونه که پیامبر اکرم(ص) در حدیث ثقلین می فرماید تمسک به این مایه سعادت بشر است لذا زندگی قرآنی سعادت دنیا و آخرت را در پی دارد و کسی که از قران و اهل بیت(ع) رو گردان شود شاید به ظاهر در زندگی پیشرفت داشته باشد اما هیچ گاه به آرامش و سعادت ابدی دست نمی‌یابد.
ترویج فرهنگ قرآنی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد
این موذن اظهار کرد: زمانی جهت کاهش تصادفات و مرگ و میر رسانه‌های مختلف به ترویج فرهنگ بستن کمربند ایمنی می‌پرداختند و تا حد زیادی نیز موفق شدند لذا برای داشتن یک جامعه قرآنی نیز باید سطح آگاهی و شناخت مردم را بالا برد و این امر مهم تنها با چاپ کتاب و گذاشتن سمینار و کنفرانس حل نخواهد شد بلکه دولت باید به صورت عملی وارد کار شده و هزینه کند و راه رابرای کسانی که در این مسیر قرار گرفته‌اند و همچنین افرادی که قصد ورود به این راه را دارند، هموار کند.
وی با بیان اینکه برگی از درخت به زمین نخواهد افتاد مگر اینکه خداوند بخواهد، گفت: در تعدادی از مسابقات برایم اتفاق افتاده است که زمان سوال داور از محفوظاتم، با وجود تمرین بسیار، آیه مدنظر به ذهنم خطور نکرده و آنجا بوده که شاهد عینی سخنان پروردگار در قرآن کریم برایم آشکار شده است.
captcha