کد خبر: 3582278
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۳
مهدی فیض تشریح کرد:

تأملی بر الگوی شایستگی منابع انسانی ـ قرآنی دانشگاه

گروه اندیشه: سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تشریح الگوی شایستگی در منابع انسانی ـ قرآنی دانشگاه، اصلاح انگیزه را مهم‌ترین عامل ارتقای شایستگی در این حوزه دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مهدی فیض، سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی، امروز ۱۸ اسفند، با موضوع «تأملی بر الگوی شایستگی منابع انسانی ـ قرآنی دانشگاه»، در نوبت بعد از ظهر سومین روز همایش بین‌المللی مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، در سالن‌ همایش‌های برج میلاد سخنرانی کرد.

فیض در آغاز سخنانش گفت: اگر همه شایستگی‌های مطلوب و مورد انتظار از یک شغل را در یک مدل مفهومی تصور کنیم، تحت این عنوان، الگوی شایستگی شکل می‌گیرد. 
وی ادامه داد: بر اساس این ادبیات بر محور شایستگی ما نیاز داریم که الگوی شایستگی را تعریف کنیم. ما می‌خواهیم ببینیم ویژگی‌های کسی که می‌خواهد فعالیت قرآنی کند، چه باید باشد. امروزه الگوهای شایستگی مهندسان، مدیران و ... وجود دارد و ما به الگوی شایستگی منابع انسانی قرآنی دانشگاه‌ها می‌پردازیم.
سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: وجود الگوی شایستگی کمک می‌کند تا ما اقداماتی از جمله شایسته‌خواهی، شایسته‌شناسی، شایسته‌سنجی، شایسته‌گزینی، شایسته‌گماری، شایسته‌پروری و شایسته‌داری را انجام دهیم.
فیض در خصوص مدل عمومی مدل شایستگی، گفت: هر وقتی می‌گوییم یک انسان شایسته است، دارای چهار مولفه انگیزه متعالی، دانش کاربردی، مهارت عملی و توانایی ذهنی است. انگیزه متعالی باعث می‌شود فرد دانش کابردری، مهارت عملی و توانایی ذهنی را کسب کند و در نتیجه انگیزه متعالی خود را بهتر تحقق بخشد. 
وی ادامه داد: یک نیروی انسانی در علوم قرآنی در دانشگاه باید مولفات شایستگی را داشته باشد. اگر هسته مرکزی شایستگی یعنی انگیزه متعالی فعال باشد، دیگر مولفات شایستگی تقویت پیدا می‌کند. 
سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: بر اساس حدیثی از امام باقر(ع) اخلاص قاریان قرآن بسیار مهم است. ما در تربیت نیروی انسانی قرآنی در دانشگاه باید به وجود اخلاص توجه ویژه داشته باشیم. در حدیثی از امام صادق(ع) می‌خوانیم «کسی که یاد گیرد قرآن را و عمل به آن نکند و عوض آن اختیار کند حب دنیا و زینت آن را مستوجب غضب خدا شود و در درجه یهود و نصاری است که کتاب خدا را پشت سر انداختند». 
فیض ادامه داد: همچنین امام صادق(ع) می‌فرماید: «و کسی که تعلم قرآن کند و در علم تواضع نماید و تعلیم بندگان خدا دهد از خدا اجر طلبد». بنابراین انگیزه کلید انسجام بخشی و تحول در رفتار مربیان است. اگر ما انگیزه را اصلاح کنیم فرصت خواهد بود که هر چه نمی‌داند را بیاموزد. از این رو اصل در تربیت این است که انگیزه را اصلاح کنیم.
وی افزود: رسالت اصلی یک مربی قرآنی عبارت است از آموختن روخوانی، آموختن مفاهیم قرآنی، آموختن علوم قرآنی و آموختن شیوه تدبر در قرآن. رسالت اصلی مربی قرآنی تقویت ایمان نسبت به حقیقت قرآن و انس با قرآن به عنوان تنها کتاب جامع سعادت‌بخش است. 
سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امام سجاد(ع) مظاهر دنیا‌خواهی را برشمرده‌اند، گفت: این روایات عبارت‌اند از ثروت‌اندوزی، شهرت‌طلبی، رفاه‌طلبی، برتری‌جویی، فخرفروشی، جاه‌طلبی، گزافه گویی، پرخوری و آموزنده قرآن باید از این امور اجتناب کند.
مراسم اختتامیه همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم شامگاه امروز ۱۸ اسفندماه به منظور معرفی و تجلیل از پدیدآورندگان آثار برگزیده، برگزار می‌شود.
captcha