حجتالاسلام و المسلمین شمسالله مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در پاسخ به سؤالی در مورد روند فعالیت این دانشگاه در راستای اسلامیسازی علوم انسانی گفت: در این دانشگاه در سال بیش از صد پایاننامه دکتری و کارشناسی ارشد در رشتههای مختلف دفاع میشود که تلاش بر این بوده تا بیشتر این آثار در راستای تولید علوم انسانی اسلامی باشد.
وی افزود: برای رشد و تقویت پژوهش در این دانشگاه تلاش ما ایجاد آموزش پژوهشمحور است از این رو برنامهریزی آموزشی و پژوهشی در این راستا صورت میگیرد.
مریجی با بیان اینکه باید نواقص مواد درسی برطرف شود تصریح کرد: یکی از کارهای خوب در این دانشگاه در مقطع دکتری، تدوین سیاستگزاری فرهنگی بر مبنای قرآن کریم است لذا رسالههای زیادی در موضوعات قرآنی و حدیثی با توجه به علوم مختلف اسلامی و انسانی تولید میشود.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه متاسفانه هنجارهای غربی پررنگ است و تاثیر خود را بر روی علوم انسانی گذاشته است بیان کرد: یکی از کمبودهای اساسی در دانشگاهها، تدوین نظریه هنجاری رسانههای جمعی و نظریه فرهنگ از دید قرآن و روایات است که در این زمینه با کمبود روبرو هستیم.
مریجی عنوان کرد: بازشناسی مباحث ارزشی از دید قرآن و روایات از دیگر موضوعاتی است که باید در رسالههای تالیفی پر رنگتر شود.
وی افزود: دانشگاه در راستای تولید علوم انسانی اسلامی تلاش کرده است از این رو یکسری رشتههایی مانند فلسفه علوم اجتماعی، حقوق و ... تاسیس شده است.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) تاکید کرد: معتقدم برای تقویت روند اسلامیسازی علوم انسانی باید زیربنا را درست کنیم که همان فلسفه مضاف است که البته در این دانشگاه این رشتهها نیز ایجاد شده است.
مریجی تاکید کرد: با تاسیس چنین رشتههایی کارهای بنیادین در مسیر تولید علوم دینی انجام خواهد شد.