کد خبر: 3611431
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴

اقتباس از شیوه داستانی احسن القصص/ استفاده از تکنیک نظیره‌سازی در «عمو رستم»

گروه ادب: اشاره به ویژگی‌های مومن در سوره یوسف(ع) ضمن تفسیر این سوره،‌ از جمله موضوعاتی بود که محمد میرکیانی در معرفی کتاب «عمو رستم» طی نشست کتابخوان که شب گذشته به کوشش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد میرکیانی، نویسنده کتاب‌هایی چون پنج‌سنگ، پند و قند، پهلوان حیدر، قصه ما مثل شد، قصه خانه ما،‌ قلعه شاه مال منه و ... در مراسم کتابخوان به معرفی کتاب «عمو رستم» پرداخت و گفت: قصه، نما و آغاز تکنیک داستانی است. شروع داستان‌نویسی به مشروطه ربط دارد.

وی افزود: در میان متون کهن فارسی کتابی درباره تفسیر سوره یوسف از متون کهن ادبی را دیدم که تالیف شده در قرن هشتم هجری بود. در تفسیر سوره یوسف در قرآن کریم، از این سوره به عنوان احسن‌القصص یاد شده است.

این نویسنده ادامه داد: ساختار تفسیر یوسف کاملاً متنوع است و بر اساس تفسیر موضوعی سوره یوسف از قول پیامبر اکرم(ص)، نشانه‌های مومن را نقل می‌کند. مومن سه ویژگی دارد که در این رابطه برای هر ویژگی یک پند و شعر مرتبط در کتاب آورده‌ام.

میرکیانی با اشاره به نکته‌ای در این رابطه گفت: در کتابم، نوعی تکنیک داستان‌نویسی را دیده‌ام مبنای کتاب «عمو رستم» شد و نام آن را نظیره‌سازی گذاشتم. این تکنیک، امکان گسترده‌ای را برای نویسنده ایجاد می‌کند که انواع داستان را با استفاده از آن می‌توان نوشت.

وی به کتاب «نون والقلم» زنده‌یاد جلال آل احمد اشاره کرد و افزود: برای مثال این کتاب نیز بر اساس همین تکنیک که آن را نظیره‌سازی نامیده‌ام و ممکن است دیگر نویسندگان آن را با عناوین دیگری بنامند، نوشته شده است و داستان‌های عامیانه را بیان می‌کند. البته برخی نظیره‌سازی‌ها نیز بر اساس شخصیت‌هاست.

captcha