کد خبر: 3616268
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۳

امر به معروف تنها مقابله با بی‌حجابی نیست

امر به معروف تنها مقابله با بی‌حجابی نیست گروه اجتماعی: رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان گفت: مقابله با بی‌حجابی و برخورد با آن بسیار مهم است اما امر به معروف و نهی از منکر تنها در این موضوع خلاصه نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، محمدجعفر شهبازی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان، جمعه 16 تیر ماه در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه همدان ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت آیت‌الله بهشتی و با اشاره به هفته قوه قضائیه که پشت سر گذاشته شد، اظهار کرد: شهید بهشتی به فرموده امام راحل خار چشم دشمنان بود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان با اشاره به اینکه شهید بهشتی صبر را شرمنده کرد، افزود: ما هم باید صبر و حوصله پیشه کنیم و اجازه ندهیم دشمنان از شرایطی که بر ما تحمیل می‌کنند سوء استفاده کنند.

وی با بیان اینکه سازمان قضایی نیروهای مسلح یکی از سازمان‌های تابع قوه قضاییه و زیرمجموعه قوه قضاییه است که وظایف و ماموریت‌هایی برای آن تعریف شده است، بیان کرد: از جمله این وظایف، انجام کار در معاونت ستاد امر به معروف و نهی از منکر است.

شهبازی عضویت در شورای تامین و شورای قضایی استان را از دیگر وظایف سازمان قوه قضاییه نیروهای مسلح دانست و ادامه داد: مهم‌ترین موضوع توجه به امر به معروف و نهی از منکر است.

وی با بیان اینکه اولین نکته در امر به معروف و نهی از منکر این است که دیدگاه خود را در مورد این فریضه فراموش شده تغییر دهیم، تصریح کرد: جفای بزرگی در حق این فریضه مهم صورت گرفته است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان با اشاره به اینکه وقتی صحبت از امر به معروف و نهی از منکر می‌شود موضوع برخورد با بی‌حجابی به ذهن می‌آید، افزود: مقابله با بی‌حجابی و برخورد با آن بسیار مهم است اما امر به معروف و نهی از منکر تنها در این موضوع خلاصه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه ظلم بزرگی در حق امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفته است، افزود: امر به معروف و نهی از منکر زیباترین هدیه الهی، رمز پایداری جامعه اسلامی و رمز اجرای دستورات الهی است.

شهبازی با اشاره به اینکه خداوند متعال اولین آمر به معروف و ناهی از منکر است، تاکید کرد: انبیای الهی جز امر به معروف و نهی از منکر کار دیگری نداشتند اما اکنون این موضوع مهم در جامعه ما فراموش شده است.

وی با طرح این سوال که آیا نماز واجب‌تر است یا فریضه امر به معروف؟ یادآور شد: به فرموده معصومان نماز جزئی از فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان با اشاره به اینکه امر به معروف به معنی دوست داشتن یکدیگر در جامعه و احساس مسئولیت کردن در برابر همنوع خود است، افزود: متاسفانه معروف‌ها فراموش شده اند و از منکرها هم صرفا موضوع بدحجابی مطرح است.

اصل هشتم قانون اساسی، مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است

وی با اشاره به اینکه بقای نظام بستگی به احیای امر به معروف و نهی از منکر دارد، افزود: اصل هشتم قانون اساسی، اصل مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است اما به آن توجه نمی‌شود.

شهبازی با اشاره به اینکه قانون امر به معروف و نهی از منکر سال‌ها در مجلس معطل ماند و در دو سال اخیر تصویب شد، اظهار کرد: در ماده یک قانون، دامنه امر به معروف بیان شده است.

وی با اشاره به اینکه طبق ماده 11 قانون امر به معروف و نهی از منکر باید از آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایت شود و شعبه ویژه‌ای در دادگاه‌ها ایجاد شود، تصریح کرد: این قانون در استان همدان اجرا شده است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان با اشاره به اینکه مرحله عملی امر به معروف در انحصار حاکمیت است و هیچکس حق ندارد خودسرانه اقدام کند، بیان کرد: در ماده 16 قانون امر به معروف سیاست‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر مشخص شده که عمدتا سیاست های فرهنگی و اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه هفته آینده هفته عفاف و حجاب است، افزود: روز 21 تیرماه تجمع بزرگ خانواده ها در صیانت از حجاب و عفاف در همدان برگزار خواهد شد و فرمانداری مجوزها را صادر کرده است.

شهبازی با اشاره به اینکه یکی از وظایف مهم سازمان قضایی نیروهای مسلح رسیدگی به جرایم پرسنل نظامی، انتظامی و ماموران امنیتی است، افزود: پرسنل نظامی و انتظامی از خدوم‌ترین اقشار جامعه هستند که در تمامی ساعات امنیت جامعه را بر عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه نیروهای ما تحت امر رهبری با مجاهدت های شبانه خود امنیت صد درصدی را در این کشور ایجاد کردند، خاطرنشان کرد: توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در هر کشوری مدیون امنیت آن کشور است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان با اشاره به اینکه متولیان امنیت در کشور نیروهای مسلح و نیروهای امنیتی هستند، ادامه داد: برقراری امنیت در خود نیروهای مسلح بر عهده سازمان قضایی نیروهای مسلح است و اگر به خوبی انجام وظیفه نکند آسیب های عدم اجرای صحیح به خود نیروهای مسلح برمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه 30 سال از تاسیس سازمان قضایی نیروهای مسلح می‌گذرد، افزود: این سازمان تابع قوه قضاییه قرار دارد که به جرایم پرسنل رسیدگی می‌کند.

ایجاد 650 مجمع پیشگیری از وقوع جرم در کشور توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح

شهبازی با بیان اینکه جرایمی که در سازمان قضایی نیروهای مسلح رسیدگی می‌شود جرایم خاص نظامیان و جرایم عمومی است، تصریح کرد: جرایم عمومی در دادگاه عمومی و جرایم خاص نظامی در دادگاه خاص نظامی رسیدگی می‌شود.

وی با بیان اینکه آمار ناچیزی از جرایم نیروهای مسلح وجود دارد که اکثر آن هم بر اثر سهل‌انگاری رخ داده است، افزود: جرایم عمدی و امنیتی در نیروهای مسلح کم است و این موضوع نشان می‌دهد این قشر از پاکترین اقشار جامعه هستند.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان با اشاره به اینکه به عنوان پیشگیری از وقوع جرم قضات دادسرای نظامی به یگان‌ها وارد شده و پیشگیری از وقوع جرم را پیش از وقوع جرم سرلوحه کار خود قرار می‌دهند، بیان کرد: سازمان قضایی نیروهای مسلح تاکنون 650 مجمع پیشگیری از وقوع جرم را در کشور ایجاد کرده و پرچمدار جلوگیری از وقوع جرم در کشور است.

وی با اشاره به اینکه چهار برنامه پنج ساله پیشگیری از وقوع جرم در سازمان قضایی نیروهای مسلح اجرا شده، افزود: امسال در برنامه پنجم از دوره چهارم این برنامه هستیمهم‌چنین اقدامات بر اصل پیشگیری بنا نهاده شده است.

شهبازی با بیان اینکه در هر استانی چند نفر به عنوان بازرس حقوق شهروندی تعیین شدند، تاکید کرد: در استان همدان 170 کلانتری، پاسگاه، زندان و تحت‌نظرگاه وجود دارد که حداقل یک نوبت در سال از این نقاط بازرسی به عمل آمده است.

مجازات حبس سربازان فراری جایگزین می‌شود

وی ادامه داد: در حوزه بازرسی حقوق شهروندی در خدمت شهروندان هستیم و اگر در باب مسایل قضایی، انتظامی و زندان‌ها مشکلاتی داشتند حاضر به پیگیری آن هستیم.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان با تاکید بر اینکه براساس قانون جدید مجازات اسلامی حبس سربازان فراری که خود برای انجام خدمت سربازی مراجعت کنند مجازات حبس آنها جایگزین می شود و حبس نخواهند کشید بلکه باید جزای نقدی پرداخت کنند، افزود: در سازمان قضایی مساعدت‌ لازم را برای این افراد خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه موضوع دیگر عفو اضافه خدمت‌های سربازان فراری و مشمولان غایب از طرف مقام معظم رهبری است بیان کرد: ولی امر ما با مهربانی و رأفت خود در دو روز گذشته طبق سنوات گذشته اضافه خدمت سربازان غایب و مشمولان غایب اضافه خدمت دفترچه‌ای و اضافه خدمت انضباطی را عفو کردند.

شهبازی یادآور شد: مشمولان غایبی که به خدمت سربازی نرفته‌اند در صورتی که تا تاریخ 22 بهمن ماه سال جاری به خدمت بروند اضافه خدمت دفترچه‌ای آنها بخشیده خواهد شد.

captcha