کد خبر: 3618805
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰

دریافت 900 مقاله در دبیرخانه کنگره «نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی»

گروه حوزه‌های علمیه: معاون علمی اولین کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی از دریافت 900 مقاله از سوی دبیرخانه این همایش خبر داد.

حجت‌الاسلام و المسلمین اکبر محمودی، معاون علمی کنگره نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: حدود 900 چکیده مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است و تا فرصت باقی مانده اصل مقالات نیز دریافت خواهد شد.
وی افزود: 50 مقاله از میان مقالات ارسال شده برای ارزیابی در اختیار ارزیابان و داوران قرار گرفته است و چند مورد از آنان برای قرائت در کنفرانس تایید شده و چاپ خواهد شد البته هر مقاله دو مرحله ارزیابی دارد که در سیستم درونی کنگره و در بیرون از آن مورد ارزیابی و داوری قرار می‌گیرد.
محمودی از برپایی 26 پیش‌نشست برای این کنگره خبر داد و اظهار کرد: پیش‌بینی اولیه ما برای برپایی پیش‌نشست‌ها، 35 مورد بوده است ولی تاکنون 26 مورد از آن‌ها در قم، مشهد، اصفهان و برخی کشورهای دیگر مانند هند، اندونزی و تایلند و ... برگزار شده و چند نشست دیگر نیز طی هفته‌های آینده برپا خواهد شد.
معاون علمی اولین کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی با اشاره به آخرین فرصت برای ارسال مقالات به این کنگره تصریح کرد: آخر شهریورماه فرصت نهایی برای ارسال مقالات است و کنگره نیز اردیبهشت ماه سال آینده یعنی سال 97 در قم برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه زمان برپایی کنگره در آستانه نیمه شعبان سال آینده خواهد بود در پاسخ به این سؤال که چرا با توجه به برگزاری کنگره در سال آینده فرصت ارسال مقالات تا پایان شهریور امسال است  عنوان کرد: استقبال بسیار زیاد از کنگره و ارسال صدها مقاله همچنین برنامه‌های اجرایی مربوط به کنگره با توجه به بعد بین‌المللی آن، چاپ کتاب، ارزیابی مقالات و داوری دو مرحله‌ای آن همچنین مباحث ویرایش و صفحه‌بندی آثار کنگره از جمله دلایلی است که سبب شده تا زمان پایانی ارسال مقالات با زمان برگزاری کنگره نسبتا زیاد باشد.
محمودی با بیان اینکه حدود 100 نفر از فضلای حوزه و دانشگاه و 300نفر به عنوان نویسنده و ارزیاب در روند کنگره همکاری دارند از همکاری 30 مرکز و نهاد علمی در برپایی این کنگره خبر و در پاسخ به سؤالی در مورد همکاری حوزه علمیه با این کنگره ادامه داد: به جز مراکز علمی در خارج کشور 30 مرکز علمی در داخل با این کنگره همکاری دارند که یکی از مهمترین آن‌ها حوزه علمیه و مجموعه‌های وابسته به آن است.
محمودی تصریح کرد: مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران، مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین مدارس و مراکز وابسته به حوزه در برپایی این کنگره همکاری دارند.
دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی با اشاره به مهمترین هدف برپایی این کنگره یعنی بررسی نقش‌آفرینی شیعیان و در راس آنان ائمه(ع) و علمای تراز اول شیعه در قرون متمادی در توسعه و پیدایش علوم اسلامی اظهار کرد: نزدیک به 50 اثر در مورد این کنگره برای روز برپایی آن چاپ و منتشر خواهد شد.
محمودی با بیان اینکه این آثار به زبان‌های اردو، فارسی، انگلیسی و عربی منتشر خواهد شد بیان کرد: قصد ما از برپایی این کنگره آن است که می خواهیم بگوییم شیعه و اندیشمندان و علمای آن در پیدایش برخی علوم و توسعه آن حتی در علوم تجربی نقش ویژه و مهمی داشته‌اند و در برخی شاخه‌های علمی، مبدع و موسس بوده‌اند.
معاون علمی این کنگره تصریح کرد: حضرت علی(ع) به تصریح روایات معتبر تاریخی مبدع علم نحو بوده‌اند و به دستور ایشان و توسط ابوالاسود دوئلی کار اعراب گذاری قرآن کریم صورت گرفته است و در رده های پایین تر یعنی در میان علمای شیعه، کسانی مانند صاحبان مجامع اولیه حدیثی و علامه حلی و محقق حلی و ... نقش‌های تاثیرگذار و ماندگاری بر علوم اسلامی داشته‌اند.
دریافت 900 مقاله از سوی دبیرخانه کنگره نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی
محمودی تصریح کرد: ما نه با شعار بلکه با برهان محکم و با استدلال و اسناد در این کنگره نشان خواهیم داد که بر خلاف تبلیغات منفی که علیه شیعه صورت می‌گیرد، شیعیان اهل علم و حلم و تدبیر و اندیشه بوده و هستند اما متاسفانه در مطالعات استشراقی توسط مستشرقان عمدتا اسلام از زاویه دیگران مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است در حالی که غنای علمی شیعه در میان مذاهب اسلامی کم نظیر است.
معاون علمی اولین کنگره بین‌المللی نقش شیعه در گسترش و پیدایش علوم اسلامی بیان کرد: یکی از ضعف های ما این است که ما خودمان را به درستی به جهانیان معرفی نکرده‌ایم به همین دلیل برخی مجالی برای شیعه هراسی در دنیا یافته‌اند تا چهره‌ای خشن از شیعه و نظام اسلامی ارایه دهند و مقداری از این مسئله در کوتاهی خود ما هست و بخشی از آن نیز به علت هیمنه رسانه‌ای استکبار بر دنیاست.
یادآور می‌شود، علاقه‌مندان می‌توانند برای ارسال آثار خود از طریق سایت کنگره به نشانی http://www.shia-congress.com به چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و اردو اقدام کنند.
captcha