کد خبر: 3627756
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷

«والدین آسمانی» راهکاری برای حذف حلقه مفقوده میان والدین و فرزندان

گروه اجتماعی: یک کارشناس مذهبی گفت: والدین به عنوان نسل قدیم شناخته می‌شوند و نوجوان از نسل جدید است و ادبیاتی نو دارد، برای آن‏که این دو نسل بتوانند در ارتباط با یکدیگر به زبان مشترکی برسند اسلام زبان سومی را آفریده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، سلسله نشست‌‏های والدین آسمانی برنام‌ه‏ای است که به تازگی  از سوی دفتر تخصصی نوجوان سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان و با مشارکت کانون فرهنگی طلوع برنامه‌‏ریزی شده است. برنامه‌‏ا‌‌ی که کمک می‌‏کند بستری مناسب برای رشد نوجوانان فراهم شود.
 در این باره گفت‌‏وگویی داشتیم با حجت‌الاسلام حسن امان‏‌الهی روانشناس خانواده و تنها سخنران برنامه سلسله نشست‏‌های «والدین آسمانی» که در ادامه می‏‌خوانید. 
هدف از برگزاری برنامه والدین آسمانی چیست؟ 
در این برنامه تمرکز بیشتر بر نوجوانان است، از این رو قبل از هر اقدامی لازم است ابتدا بستری را که نوجوان در آن رشد می‌کند آسیب‏زدایی کرد، به همین دلیل در کنار سلسه نشست‏‌های آموزشی نوجوانان آسمانی، برنامه والدین آسمانی نیز در ده جلسه برگزار می‏‌شود، در این برنامه تربیت درست اسلامی که منطقی و اسلام شناسانه است به صورت رایگان به والدین آموزش داده می‏‌شود، تا با یک تربیت استاندارد در تربیت نوجوان به ایده‏آلی که مد نظر ایران اسلامی است دست پیدا کنیم. 
فکر می‏‌کنید مهم‏ترین مشکل نوجوانان امروز چیست؟ 
اعتقاد ما بر این است که میان والدین و فرزندان آن‏ها به دلیل فاصله‌‏ای که میان دو نسل ایجاد می‏‌شود یک حلقه مفقوده وجود دارد که سبب می‏‌شود آن‏ها از درک یکدیگر عاجز بمانند، والدین به عنوان نسل قدیم شناخته می‏‌شوند و نوجوان از نسل جدید است و ادبیاتی نو دارد، برای آن‏که این دو نسل بتوانند در ارتباط با یکدیگر به زبان مشترکی برسند اسلام زبان سومی را آفریده که از ابتدای خلقت نیز وجود داشته است، زبانی که والدین و فرزندان می‏‌توانند با استفاده از آن به راحتی با یکدیگر تعامل کنند. 
اما مشکلات نوجوانان ما تنها در فاصله نسلی با والدینشان خلاصه نمی‌شود و ما در این حوزه با آسیب‏‌های اجتماعی بسیاری مواجه هستیم؟ 
این موضوع درست است و در واقع باید بگویم ما در دنیای فرا ارتباطات زندگی می‏‌کنیم و این عصر را عصر انفجار آسیب‌های اجتماعی می‌خوانند، در واقع به قدری هجمه‌های دشمن بر کشور ما افزایش یافته که می‏توان از آن به ‏عنوان یک جنگ مخملی یاد کرد، به این معنا که به شکلی ملایم با جوانان ما در حال مبارزه هستند و در این میان وظیفه ما آن است که با راهکاری اسلامی راهی برای درمان این معضل پیدا کنیم.
شما محور برنامه والدین آسمانی را بر چه موضوعی قرار داده‌‏اید؟ 
موضوعی که قرار است در این سلسه نشست‏ها بر روی آن کار شود آسیب‏شناسی خانواده است، به این منظور لازم است ابتدا خانواده به یک استاندارد برسد و بعد از آن به سراغ آسیب‏هایی چون رسانه‏‌ها و تهاجم‌‏های فرهنگی شدید برویم، آسیب‏‌هایی که تنها با ایجاد یک زبان سوم میان افراد خانواده حل خواهند شد. 
آموزش‌‏های شما در چه برنامه‏‌هایی خلاصه می‏‌شود؟ 
در این راه رسانه‌ها تا کنون کمک بسیاری به برگزاری برنامه داشته و کلیپ‏‌هایی را تهیه کردند و از طرف دیگر گروه‌‏های نمایشی هستند که مشکلات بین والدین و فرزندان را برای مخاطبان بر روی صحنه به اجرا می‏‌گذارند. 
از نظر شما 10 جلسه کافی است؟ 
حقیقت آن است که بضاعت ما در حد همین 10 جلسه است، ای کاش ما به صورتی ثابت و همیشگی می‌‏توانستیم این کلاس‌ها را اجرا کنیم، اما این توانایی را نداریم.
captcha