کد خبر: 3657163
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵
اخبار بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات/3

حال و هوای نخستین روز نمایشگاه مطبوعات/ شور و هیجان پیش از آغاز رسمی

گروه جامعه: بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات از ساعاتی قبل در مصلای تهران آغاز شده و رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها پذیرای حضور علاقه‌مندان هستند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، بیست و سومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات با شعار «جامعه آگاه‌تر: توسعه بیشتر، شعار کمتر» از ساعاتی قبل در مصلای بزرگ تهران آغاز به کار کرد و با توجه به مشاهدات انجام شده، به نظر می‌رسد ساعات اولیه روز نخست نمایشگاه امسال، نسبت به سال گذشته شلوغ‌تر بوده و با استقبال مخاطبان مواجه شده است؛ هرچند که بسیاری از حاضران نیز از دست‌اندرکاران نمایشگاه و مسئولان غرفه‌ها هستند.
نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که حضور مسئولان غرفه‌ها در روز اول دارای رنگ و بوی متفاوتی است. برخی غرفه‌های حاضر در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات بسیار فعال و پر جنب و جوش از همان لحظات ابتدایی آغاز نمایشگاه فعالیت خود را شروع کرده و در برخی غرفه‌‌ها حتی یک نفر هم حضور ندارد.


قطعا حضور تعداد زیادی از علاقه‌مندان در لحظات آغازین شروع این دوره از نمایشگاه بیانگر لزوم توجه جدی‌تر اهالی رسانه به نیازهای مردم است اما همچنان کاستی‌هایی در پاسخگویی به مخاطبان وجود دارد که شاید باعث دلسردی برخی از بازدیدکنندگان شود؛ البته همانگونه که اشاره شد قطعا در روز نخست نمایشگاه چنین کاستی‌ها و ناهماهنگی‌هایی، طبیعی به نظر می‌رسد.
نمایشگاه مطبوعات امسال در چند بخش مختلف پذیرای علاقه‌مندان است و از جمله بخش ابتدایی و ورودی شبستان اصلی، همانند سال‌های قبل به مجلات تخصصی و عمومی اختصاص داشته و سپس نوبت به رسانه‌های تخصصی و دینی می‌رسد. بخش بعدی به روزنامه‌ها و در انتهای سالن طبقه اول، غرفه خبرگزاری‌های عمومی قرار دارد. بسیاری از سایت ها و پایگاه‌های خبر نیز در طبقه دوم قرار دارند که به نظر می‌رسد در روز نخست با استقبال چندانی مواجه نشده‌اند.
در ساعات ابتدایی روز نخست نمایشگاه بیست و سوم، هر کدام از غرفه‌ها وضعیت و حال و هوای خاص خود را دارد و از جمله رسانه‌هایی همانند دفاع پرس، شهروند، شهر آرا همشهری و تقریب، شاهد حضور نسبتا بیشتر افراد و جنب و جوش مسئولان غرفه‌هاست.
در بخش ابتدایی سالن که مجلات عمومی و تخصصی حضور دارند، مجله خانواده سبز همانند همیشه پررونق‌تر بود و مجله موفقیت نیز با استقبال چندانی از جانب مخاطبان مواجه نشده بود.
غرفه روزنامه هایی همانند کیهان و اطلاعات که همانند سال‌های قبل، فضای بیشتری را نسبت به سایر غرفه‌ها در اختیار دارند شاهد رونق نسبی است و به نظر می‌رسد در میان خبرگزاری‌ها، غرفه خبرگزاری پانا همچنان برای حضور فعال در نمایشگاه آمادگی لازم پیدا نکرده است.
بخش دیگری از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات به رسانه‌های دینی اختصاص دارد و در این بخش غرفه‌هایی همانند خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، خبرگزاری تقریب، خبرگزاری شبستان، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، خبرگزاری حوزه، خبرگزاری رسا و خبرگزاری رضوی قرار دارند که برخی همانند خبرگزاری ایکنا شاهد جنب و جوش فعالانه دست اندرکاران غرفه و برخی دیگر از رونق و فعالیت کمتری برخوردار هستند.


حال و هوای ساعات اولیه نمایشگاه مطبوعات/ جنب‌وجوش رسانه‌های اقتصادی
غرفه ایکنا نیز همانند سال‌های قبل، از جمله اولین غرفه‌هایی است که فعالیت خود را با جدیت تمام آغاز کرده و امیدوار است همانند سالیان گذشته بتوانند بخشی از تعهدات خود نسبت به انتشار اخبار دینی و قرآن را ایفا کند. اما نکته جالبی که باید به آن اشاره کرد حضور فعال و پررنگ مسئولان و دست اندرکاران غرفه‌ های مطبوعات اقتصادی در نمایشگاه بیست و سوم است. در ساعات اولیه برگزاری نمایشگاه، غرفه رسانه‌هایی همانند عصر اقتصاد، جهان اقتصاد، اقتصاد آنلاین، غرفه وزارت صنعت، معدن و تجارت و روزنامه صبح اقتصاد بسیار فعال‌تر و پر جنب و جوش‌تر از سایر غرفه‌ها هستند و حتی با توجه به مشاهدات ما به نظر می‌رسد از جمله غرفه‌هایی هستند که تعداد زیادی از کارکنان را نسبت به سایر غرفه‌ها مستقر کرده‌اند.
غرفه برخی رسانه‌های هنری همانند صبا، هر آنلاین، روزنامه هنرمند، بانی فیلم و خبرگزاری ایران تئاتر نیز با توجه شرایط ساعات اولیه روز نخست نمایشگاه و تحت تأثیر جو کلی حاضر، همچنان از رونق و حضور کافی علاقه مندان برخوردار نشده است.
نکته‌ای که در پایان باید به آن اشاره کرد این است که قطعا بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات هم دارای نقص‌ها و کاستی‌هایی خواهد بود ولی این مسئله نشان دهده اوضاع نامناسب آن نیست چراکه هنوز آئین افتتاحیه این نمایشگاه هم برگزار نشده است و قطعا برخی غرفه‌ها نیز دارای کمبودهایی از جهت امکانات هستند اما این امید وجود دارد که در روزهای آتی شاعد حضور پررنگ فعالان رسانه‌ای و علاقه‌مندان در این دوره از نمایشگاه باشیم.
یادآور می شود بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات از صبح امروز جمعه پنجم آبان ماه 1396 در مصلی امام خمینی(ره) آغاز شده است و تا دوازدهم آبان ماه ادامه خواهد داشت. مراسم افتتاحیه این دوره از نمایشگاه، فردا شنبه ششم آبان ماه برگزار می‌شود.
بیست و سومین نمایشگاه هر روز از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ساعت ۲۰:۳۰ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود. غرفه ایکنا در راهروی اصلی شبستان شماره 163 قرار دارد.
captcha