کد خبر: 3719573
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۳

اصفهان قطب فعالیت‌های قرآنی شود

گروه فعالیت‌های قرآنی- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: اگر مجموعه مردم، فعالان و موسسات قرآنی مورد حمایت مسئولین قرار گیرند، اصفهان می‌تواند قطب‌های فعالیت قرآنی شود.

اصفهان قطب فعالیت‌های قرآنی شود

به گزارش ایکنا، اصفهان یکی از شهرهای پیشگام در عرصه فعالیت‌های قرآنی در کشور است که تعداد قابل توجه موسات قرآنی، کسب رتبه‌های برتر مسابقات قرآن و وجود چهره‌ها و نخبگان قرآنی بیانگر و اثبات کننده این مدعا خواهد بود که اصفهان می‌‍تواند در آینده به قطب‌های فعالیت‌های قرآنی کشور و جهان اسلام تبدیل شود. خبرنگار ایکنا در اصفهان در بازدید حجت‌الاسلام انصاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان این موضوع را مطرح کرد که وی نیز بر این موضوع تاکید داشت که اصفهان از چنین ظرفیت و پتانسلی برای تبدیل شدن به قطب فعالیت‌های قرآنی کشور و  جهان اسلام برخوردار است. متن مصاحبه ایکنا با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان را در ادامه می‌خوانید:
ایکنا: آیا اصفهان ظرفیت و پتانسیل‌های لازم را برای اینکه به قطب فعالیت‌های قرآنی جهان اسلام بدل شود، دارد؟
انصاری: همه کشور ما امروزه به برکت نظام جمهوری اسلامی، قرآنی می‌‍باشد و کارهای قرآنی خوبی هم توسط فعالان قرآنی در حال اجرا است. اما در مجموع کشور، با توجه به اینکه ما همیشه در زمینه‌های فرهنگ، به خصوص فرهنگ دینی، جزء استان‌های پیشتاز بوده‌ایم، طبیعی است که می‌توانیم یکی از قطب‌های اصلی فعالیت‌های قرآنی باشیم.
دلیل این امر ریشه بسیار خوب استان اصفهان در زمینه‌های مذهبی و قرآنی، وجود مساجد، حسینه‌ها و تکیه‌های فراوان و مردم علاقه‌مند به قرآن است. در واقع یکی از ظرفیت‌های این استان، فعالیت‌های قرآنی است. اصفهان اساتید و فعالان قرآنی خوبی در بخش‌های مختلف قرائت، حفظ و یا تولید نرم‌افزار دارد. به طور مثال نرم افزار طنین وحی که اخیرا در اصفهان رونمایی شد، یکی از برنامه‌های برجسته در این زمینه است. اگر مجموعه مردم، فعالان و موسسات قرآنی مورد حمایت مسئولین قرار گیرند، اصفهان می‌تواند، قطب‌های فعالیت قرآنی در کشور شود.
ایکنا: مهم‌ترین مشکلات و چالش‌هایی که در عرصه فعالیت‌های قرآنی استان وجود دارد چیست و چه راهکاری برای رفع این مدنظرشما است؟
انصاری: یکی از مشکلات موجود، عدم وجود هم‌افزایی و انسجام میان بخش‌های مختلفی در زمینه‌های قرآنی اعم از نهادها و موسسات خصوصی است، از طرف دیگر تصور می‌کنم سرمایه گذاری در بخش‌های هزینه‌بر در فعالیت‌های قرآنی باید بیشتر شود، هرچند کسانی که در زمینه‌های قرآنی فعالیت می‌کنند با دلشان کار را پیش می‌برند، ولی بعضی جاها برای پیشبرد کار به پول نیاز است.
نکته دیگر این است که همه مسئولین باید همگی با یک نگاه، کار قرآنی را به یک نهضت عمومی تبدیل کنند؛ پیشنهاد من این است که همه فعالان قرآنی حرکتی یکنواخت و یکسو در پیش بگیرند که امسال این موضوع را در نمایشگاه قرآن تمرین کردیم و نتیجه خوبی هم گرفتیم. امسال شاید برای اولین سال برنامه ریزی نمایشگاه با تشکیل یک کارگروه سیاست‌گذاری متشکل از بخش‌های مختلف فعالیت کننده انجام شد که با وجود مشکلات، نتیجه خوبی داشت.
کسانی که توانایی سرمایه‌گذاری در کارهای قرآنی دارند، شامل واقفین، خیرین، نهادها و حتی آحاد مردم باید به کار وارد شوند. به طور مثال آموزش و پرورش می‌تواند در این زمینه نقش بسیار مهمی داشته باشد، زیرا نسل آینده جامه را تربیت می‌کند، نقش دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و بهزیستی که مهدکودک‌ها را اداره می‌کند، نیز غیر قابل انکار است، سنین پیش از دبستان از بهترین زمان برای انجام کار فرهنگی است. بسیاری از کشورهای دنیا فرهنگشان را از طریق مهدکودک‌ها و قبل از مدرسه به کودک منتقل می‌کنند. اوقاف، سازمان تبلیغات و ارشاد هم می‌توانند در این زمینه کمک شایانی داشته باشند.
ایکنا: شما خودتان این نوید را به مردم اصفهان می‌دهید که اصفهان به قطب فعالیت‌های قرآنی تبدیل شود؟
انصاری: من هم به سهم خودم به عنوان یک مسلمان، یک ایرانی، یک طلبه و یک مسئول همه تلاشم را برای گسترش فرهنگ قرآنی خواهم کرد.
ایکنا: شما مهم‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های فرهنگی استان را چه می‌دانید؟
انصاری: چالش‌هایی در حوزه فرهنگ وجود دارد که تنها مختص یک استان نیست و در تمام کشور وجود دارد؛ اما هر منطقه با توجه به ویژگی‌های خاص خودش آسیب‌هایی دارد که فکر می‌کنم در استان اصفهان یکی از این چالش‌ها عدم تعامل و هم‌افزایی میان نهادها است.
با توجه به توانمندی و صاحب سبک بودن همه عرصه‌ها در این استان، شاید گاهی اوقات احساس شود که نیازی به هم‌افزایی و همکاری نیست، در حالی که اگر توانمندی‌ها در کنار هم قرار بگیرد می‌تواند تاثیر بسیار خوبی داشته باشد. البته کارهای خوبی در این زمینه انجام شده که برکاتی هم به دنبال داشته که نباید نادیده گرفته شود و باید توجه داشته باشیم که کار در حوزه فرهنگی انتهایی ندارد و نیازمند تلاش زیادی است.
انتهای پیام

captcha