به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، زینب نصیری، مدیرکل سلامت شهرداری تهران، اقدامات اجتماعمحور سلامت روان محلی را راهبردی برای دسترسی بيشتر مردم به خدمات روانشناختی و سلامت روان در محله دانست و افزود: اين خدمات مبتنی بر ديدگاه سلامت روان، روانشناسی و انجام مشاوره اجتماعنگر است که بر اساس آن كارشناسان، فعالانه به سوی مردم رفته و با استفاده از مهارتهای تسهيلگری و حمايتطلبی به اجرای برنامههای سلامت روان توسط مردم كمک میكنند.
وی افزود: در همين راستا اداره كل سلامت با همكاری معاونت مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزيستی كشور، به راهاندازی مراكز سلامت روان محلي ذيل خانههای سلامت و انجام اقدامات اجتماع محور سلامت روان محلي اقدام کرده است.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران اعلام کرد: بنا داریم این طرح را در نیمه دوم سال 1397 در 22 محله شهر تهران (هر منطقه یک محله) به صورت پایلوت اجرا کنیم.
وی بیان کرد: اداره کل سلامت شهرداری تهران قصد دارد با همکاری معاونت مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور مراکز سلامت روان محلی در ذیل خانههای سلامت را با هدف ارتقای سلامت روان افراد و اجتماع از طریق مداخله در مؤلفههای اجتماعی سلامت روان در اجتماعات محلی بارویکرد اجتماعمحور راهاندازی کند.
به گفته نصیری، خدمات این مراکز برای دسترسی بیشتر مردم به خدمات روانشناختی و سلامت روان و بهرهگیری از توان علمی فارغالتحصیلان در حوزه روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی برای ارائه خدمات سلامت روان به مردم محله است.
وی تاکید کرد: به منظور اجرای بهینه برنامهها نیاز است تا کارشناسان مجری طرح، آموزشهای پایه و تخصصی را در این خصوص فرا بگیرند که اولین دوره آموزشی از چهارم تا 15 مهرماه، برگزار میشود و در نیمه دوم مهرماه رسماً اجرای طرح آغاز میشود.
نصیری با اشاره به برآوردهای سازمان جهانی بهداشت در ابتلای حدود 10 درصد از جمعیت بزرگسال در جهان به اختلالات روانی و اینکه از هر چهار نفر در جهان یک نفر در طول زندگی خود به یکی از اختلالات روانپزشکی مبتلا میشود، اظهار کرد: در کشور ما نیز نتایج حاصل از آخرین پیمایش سلامت روان در سال 1390 حاکی از آن است که 23 درصد از افراد 15 تا 64 ساله در کشور دچار یک یا چند نوع اختلال روانپزشکی هستند و حدود دو سوم از افراد مبتلا (65 درصد) گرچه از اختلالات روانپزشکی رنج میبرند، اما با وجود تلاشهای دستگاههای مختلف برای ایجاد دسترسی شهروندان به خدمات سلامت روان، این افراد از مداخلات بهداشتی و درمانی مناسب برخوردار نمیشوند.
وی اصلاح وضعيت موجود را مستلزم اجرای برنامههای جامع و ابتکارات نوین و هماهنگی نهادها و دستگاههای ذیربط دانست و تحقق بخشیدن اهداف راهبردی سلامت روان که همان ایجاد دسترسی برای همه شهروندان به خدمات سلامت روان و نیز توزیع عادلانه خدمات برای همه و «شهر زیستپذیر، شهروند مشارکت پذیر» و نیز برنامهریزی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تهدیدکننده سلامت روان و تلاش برای بازتوانی را از جمله اهداف راهاندازی مراكز سلامت روان محلی برشمرد.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به ضرورت اجرای طرح اقدامات اجتماع محور سلامت روان محلی تأکید کرد: این مراکز به همت اداره کل سلامت شهرداری تهران ذیل خانههای سلامت و اقدامات اجتماع محور سلامت روان محلی در راستای همافزايي نقشهای کلیدی ذینفعان و خدمت رسانی به شهروندان عزیز تهرانی راهاندازی میشود.
انتهای پیام