کد خبر: 3773166
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰

اسلامی‌سازی علوم به شکل حساب‌شده انجام شود

گروه اجتماعی - عضو شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از حضور و فعالیت بیش از ۳ هزار نفر از اساتید و نخبگان کشور در تقویت سند این الگو خبر داد و تأکید کرد: اسلامی‌سازی علوم باید به شکل حساب‌شده و نقشه‌دار حرکت کند.

سند الگوی ایرانی پیشرفت در گردش نخبگانی کشور تنظیم شده است

به گزارش ایکنا از قم، حجت‎الاسلام والمسلمین میرمعزی، عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت امروز، 26 آذرماه در نشست علمی بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: پیش از اینکه مرکزی برای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، تشکیل شود، ماده واحدی در برنامه پنج ساله پنجم تنظیم شده بود که دولت موظف است در عرض سه سال الگوی اسلامی ایرانی توسعه را تنظیم کند و برای برنامه پنج ساله بعدی ارایه دهد.

وی افزود: در سالهای گذشته دفتری در دولت تشکیل و مطالعاتی در این دفتر انجام شد؛ پس از سه سال، مقام معظم رهبری اولین نشست نخبگان را در موضوعات راهبری با عنوان الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را برگزار کردند؛ ایشان مطالبه خود را در این زمینه بیان کردند و فرمودند که این کار، کار دولت نیست و باید مرکزی فرادولتی این برنامه را به عهده بگیرد و این سند را تدوین کند.

معاون پژوهشی حوزه افزود: رهبر معظم فرمودند که این سند بالادستی باید در جمع نخبگان علمی حوزوی، نخبگان دانشگاهی و نخبگان راهبردی، دور بخورد و سپس به خوبی و قوت تنظیم شود؛ همچنین رهبری فرمودند که این کار عجله‌بردار نیست و باید اجازه دهید که این طرح چرخ های نخبگانی خود را طی کند.

وی عنوان کرد: این مرکز در این هفت سال صرفاً به تحقیقات نپرداخته است؛ علاوه بر پژوهش‌ها، این مباحث در جمع‌های نخبگانی متعدد شامل 3هزار استاد نخبه در سراسر کشور طرح شده است و اساتید دانشگاهی حس می‌کنند که در تدوین این اثر نقش داشته‌اند.

میرمعزی تصریح کرد: آنچه تلقی ما در این مرکز الگو از مطالبات رهبری آن است که الگو به معنی نقشه راه جامع و کلان است؛ این نقشه یک نقشه جامع و کلان پیشرفت اسلامی و ایرانی است و پیشرفت مفهومی تمدنی فرامکتبی است که به معنی فرایند حرکت از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب است که در همه مکاتب به همین معنی است.

وی افزود: این فرایند حرکت، باید در مقام اول، اسلامی و مبتنی بر ارزش‌ها و اصول و آموزه‎های اسلامی باشد؛ ثانیاً باید ایرانی هم باشد؛ تلقی بنده از بیانات رهبری در خصوص بحث ایرانی بودن آن است که اندیشه ایرانی و دانشمندان ایران این الگو را تولید کرده‌اند.

وی گفت: این الگو دارای دو بخش است؛ نخست بخشی که بیانگر الگوی پیشرفت اسلامی است که این بخش نقشه راه پیشرفت را بر اساس مبانی و آموزه‏‌های اسلامی بیان می‏‎کند؛ بخش دوم، بخش ایرانی است که این نقشه راه تمدن اسلامی را بر زمین و زمان ایران تطبیق می‎دهد.

عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بیان کرد: الگوی پیشرفت دارای 5 جزء است؛ جزء اول، مبانی نظری و هستی شناسانه و معرفت شناسانه است؛ جزء دوم شامل آرمان‌ها است که جهات فرازمانی و مکانی حرکت را نشان می‌دهند؛ بین آرمان و مقصد و هدف نیز تفاوت است؛ آرمان جهتی است که در حرکت در آن مسیر انجام می شود و حد یقفی بر آن تعیین نشده است.

معاون پژوهش حوزه افزود: آرمان غایی ما رسیدن بیشترین انسان‌ها به بیشترین حد از عبودیت و خلافت الهی است؛ این جهت، تمدن اسلامی است ولی تمدن غرب دستیابی انسان به بیشترین رفاه مادی است که مرز این دو تمدن نیز کاملا مشخص است؛ آرمان اسلامی دائما ادامه دارد و باید برای حفظ آن نیز کوشید.

وی عنوان کرد: بحث اصول نیز به سند در بخش اول اضافه خواهد شد؛ اسلامیت بخش اول این سند است که شامل مبانی و اصول و آرمان ها خواهد شد؛ برای پیشرفت در عرصه اسلامی اول باید وضعیت حال و مطلوب را مشخص کنیم؛ چگونگی طی مسیر و چرایی رفتن به مسیر نیز در مرتبه بعدی باید مشخص شود.

میرمعزی تصریح کرد: هر الگوی توسعه باید سه سؤال کجا، چگونه و چرا را توضیح دهد و سطح این الگوی تمدنی نیز زایش‏گر پاسخ‎های تمدنی در عرصه سیاست‌ها و.... خواهد بود. مقام معظم رهبری برای تکمیل چرخش نخبگانی ابلاغ کردند که این سند در عین اینکه در حال تکمیل است باید چرخه نخبگانی نقد و نظر را با حضور نخبگان کشور تکمیل کنیم.

عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بیان کرد: از اساتید حوزه نیز انتظار داریم که ما در این مسیر یاری کنند؛ بند یک تا 4 ابلاغیه رهبری مرتبط به نهادهای حاکمیتی است؛ ایشان به این مراکز فرمودند که از دیدگاه خود این سند را بررسی کنند؛ در بند 5 که به حوزه و دانشگاه اشاره می کنند، عنوان می فرمایند که بررسی عمیق و تکمیل سند توسط این دو گروه انجام شود.

معاون پژوهشی حوزه افزود: این سخن به این معنی است که کارگروهی باید افزوده داشته باشد و کار را خراب نکند؛ این دو گروه باید در راستای تکمیل سند، کار را به پیش ببرد و جلوی تخریب نیز گرفته شود؛ در این بین باید راه های ارتقای این سند و بلند کردن این نقشه تمدن را پیدا کرده و دنبال کنیم.

وی عنوان کرد:  رهبری فرمودند که این سند را بالای دست می‌گیریم و به جهان اسلام می‌گوییم که راه اصلی همین راه است؛ این سند پیام قدرت است؛ ابلاغ این سند، پیام قدرت به جهان کفر و امید به جهان اسلام است؛ دشمن از تحریم می‌گوید ولی ما از نقشه راه 50 ساله سخن می گوییم.

حجت‎الاسلام میرمعزی تصریح کرد: 10 روز پس از این ابلاغ، یکی از مراکز استراتژیک واشنگتن این سند راهبردی را تحلیل کردند؛ یکی از عبارت‌هایی که در این تحلیل آن بود که بیان شده آیت‌الله خامنه‌ای، با این ابلاغ، نشان داد که جمهوری اسلامی در ساخت تمدن اسلامی جدی است؛ این مسئله نشان می‌دهد که ضربه ما کاری بوده است.

وی افزود: کارکرد دیگر، کارکرد داخلی است زیرا این سند، سند بالادستی همه اسناد برنامه‌ای کشور خواهد بود؛ اسناد برنامه‌ای شامل چشم‌انداز، سیاست‌های کلی، شامل بلازمان و زمان‌مند است.

وی با بیان اینکه اسلامی‌سازی کشور، باید به شکل حساب شده و نقشه‌دار حرکت کند تصریح کرد: همچنین می‌خواهیم که برنامه‌ها و سیاست‌های کلان به شکل منسجم طراحی و تدوین شود و وقتی الگوی اسلامی ایرانی برای اجرا، ابلاغ شود، دیگر همه ارکان کشور بر اساس همان سند حرکت کنند.

انتهای پیام

captcha