کد خبر: 3833330
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۳
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تأکید کرد؛

ضرورت تبیین و عینی‌سازی مفاهیم قرآن از سوی رسانه

گروه جامعه ــ معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد بیان کرد: تولید محتوای قرآنی با عینی‌سازی اطلاعات، کوچک‌سازی و تبدیل مفاهیم و آموزه‌ها به دیتا، نما و استخراج اینفو‌های خوب، راهکار ما برای پرداخت بیشتر به قرآن است. در ارائه اطلاعات، خام‌فروش هستیم، در حالی که باید این‌ موارد را به فراورده‌های خبری قابل استفاده و کاربردی تبدیل کنیم.

محمد خدادی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به این پرسش که خصیصه‌های یک خبرگزاری قرآنی چیست، با بیان اینکه وظیفه تمامی رسانه‌ها، تولید اطلاعات برای مخاطبان مختلف است، گفت: محور قرآن زندگی بشر است، ولی برای فهم قرآن، به مخاطب‌شناسی نیاز داریم تا بتوانیم آنچه را که قرآن به عنوان آموزه‌های زندگی در نظر دارد، برای بشر بیان کنیم. این موضوع امروز طرفداران زیادی هم دارد چرا که نسخه شفابخش درد‌ها و نیاز‌های بشر امروز، قرآن است.

وی با تأکید بر اینکه ما باید به تبیین قرآن روی بیاوریم و کارکرد رسانه‌ای ما در این زمینه تبیینی و نه سلیقه‌ای، باشد، ادامه داد: ما برای قرآن تبلیغ زیاد کرده‌ایم، مراسم‌ زیادی هم برگزار کرده‌ایم، اما در مدل تبیینی، نیاز به عینی‌سازی مفاهیم قرآنی، ساده‌سازی و مصداق‌سازی این مفاهیم و آنچه که مخاطبان در لایه‌های مختلف زندگی خود به آن نیاز دارند، بپردازیم.

خدادی افزود: قرآن برای مواجهه با آسیب‌هایی که در جامعه وجود دارد، نسخه‌هایی ارائه کرده است. نسخه‌های قرآن برای حرکت جامعه به سوی تعالی و دور شدن از بلا‌ها و گرفتاری‌هایی که درون خانواده‌ها و جوامع رسوخ کرده، کاربردی است. اگر نسخه قرآنی به کار گرفته نشود، شاهد بحران‌های اجتماعی هستیم که در سطح کلان، در قالب منازعه، جنگ و تقابل‌های گروهی بروز می‌کند و در مدل فردی، به دعوا، طلاق و ناهنجاری منجر می‌شود.

به گفته معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد؛ ما نتوانستیم آموزه‌های قرآن را متناسب با نیاز نسل‌های مختلف، به مفاهیمی تبدیل کنیم که نسل جوان هر دوره بتواند از قرآن و آموزه‌های آن بهره‌برداری به‌هنگام کند.

وی در این زمینه راهبرد‌هایی نیز ارائه کرد و گفت: تولید محتوای قرآنی با عینی‌سازی اطلاعات، کوچک‌سازی و تبدیل مفاهیم و آموزه‌ها به دیتا، نما و استخراج اینفو‌های خوب، راهکار ما برای پرداخت بیشتر به قرآن است. متأسفانه ما در ارائه اطلاعات، خام‌فروش هستیم، در حالی که باید این‌ موارد را به فراورده‌های خبری قابل استفاده و کاربردی تبدیل کنیم.

فراورده خبری چیست؟
خدادی گفت: فراورده خبری، یعنی اینکه مصداق‌ها استخراج شود و بسیاری از اطلاعات به صورت ریاضی و آماری در اختیار مخاطبان قرار گیرد. در پی آن شاخص‌های هر آموزه بیان شود و نهایتاً برای عینی‌سازی و مستندسازی آن‌ها تلاش کنیم.

وی با بیان مثالی افزود: به‌طور مثال درباره گناه؛ اول بیاییم بگوییم طبق آموز‌ه‌های قرآن، گناه چیست؟ چرا به آن گناه می‌گوییم؟ و اینکه بشر در مقاطع مختلف، چرا مرتکب گناه می‌شود؟ و یا در مورد دروغ، بررسی کنیم که شاخصه‌های دروغ چیست؟ افرادی که دروغ گفتند چه کسانی بودند؟ دروغ آن‌ها چه نتیجه‌ای برای اجتماع و خودشان دربر داشته است؟ و آن‌هایی که دروغ گفتند، چه سرانجامی داشتند؟ ما این مسئله را به‌وفور در فضای سیاسی دنیا دیده‌ایم. نمونه بارز ان سردمداران آمریکا هستند که دروغ می‌گویند و نتیجه اعمال و رفتارشان به وضوح در جامعه خودشان و دنیا مشخص است.

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد همچنین گفت: مثال گناه برای محیط کوچکی همچون خانواده، نیازمند توجه بیشتری است، چرا که از بستر خانواده، افراد وارد اجتماع می‌شوند. باید زمینه‌های بروز و ظهور گناه در خانواده مورد بررسی قرار گیرد، خوب است این‌ها استخراج و عینی‌سازی شوند.

انتهای پیام
captcha