هیئت‌های مذهبی به حمایت آموزشی نیاز دارند/ لزوم قرائت و تفسیر قرآن در هیئت‌ها
کد خبر: 3873431
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵
رئیس هیئت رزمندگان اسلام تصریح کرد؛

هیئت‌های مذهبی به حمایت آموزشی نیاز دارند/ لزوم قرائت و تفسیر قرآن در هیئت‌ها

گروه جامعه ــ رئیس هیئت رزمندگان اسلام بر ضرورت قرائت و تفسیر قرآن در هیئت‌ها تأکید کرد و گفت: هیئت‌ها برای ساماندهی، به حمایت‌های آموزشی نیاز دارند تا به هیئت موفق و کاملی تبدیل شوند.

کوتاهی سازمان‌های متولی هیئت‌ها در انجام وظایف/ آثار تربیتی هیئت‌ مذهبی موفقعلی‌اکبر مداحی، رئیس هیئت رزمندگان اسلام، در گفت‌وگو با ایکنا؛ درباره جایگاه هیئت‌های مذهبی در ترویج سبک زندگی اسلامی و اثر آن در جامعه، گفت: اگر هیئت مذهبی، کامل و موفق باشد، هر فرد مسلمان و شیعه‌ای را که به شکل مستمر در آنجا حضور داشته باشد، با برکات و اثرات زیادی در زندگی فردی و اجتماعی همراه خواهد کرد که یکی از آن‌ها حرکت در مسیر سبک زندگی اسلامی و قرآنی است.

وی با بیان اینکه متأسفانه هیئت‌های مذهبی هنوز به بلوغ نرسیده‌اند، افزود: همین مقدار تأثیری که در حال حاضر دارند نیز از برکات اسلام، قرآن و اهل بیت(ع) است. اثرات معنوی و دینی این هیئت‌ها در جامعه نمود دارد؛ لذا اگر تلاش کنیم که به سمت هیئت‌های تکامل یافته برویم، این اثرات بیشتر  خواهد شد.

رئیس هیئت رزمندگان اسلام با تأکید بر اینکه مسئله عمده‌ در حوزه هیئت‌های مذهبی این است که مرکزی که باید آن‌ها را ساماندهی و به امور آن‌ها رسیدگی کند از نظر بودجه و مدیریت با مشکل روبه‌روست، اظهار کرد: در گذشته شاید به لحاظ مدیریتی هیئت‌ها بیشتر مشکل داشتند، اما امروز با توجه به انتصابات و مدیران جدیدی که در این حوزه منصوب شده‌اند، امیدواریم بتوانند به تقویت هیئت‌های مذهبی بپردازند.
 
ضرورت حمایت‌ آموزشی از هیئت‌‌ها
 
مداحی تأکید کرد: با توجه به عدم حمایت‌های مالی از سازمان‌های متولی امور هیئت‌ها و عدم تحقق بودجه‌های این مراکز به شکلی که باید و شاید نمی‌توانند هیئت‌های مذهبی را تقویت کنند. البته منظور تنها تقویت مادی نیست، چرا که مسئله مادی هیئت‌ها توسط خود مردم و خیران فراهم می‌شود و مردم ما در مسیر امام حسین(ع) به راحتی هزینه می‌کنند و نیازی به پول سازمان تبلیغات اسلامی یا دیگر سازمان‌های مرتبط با این حوزه نیست. منظور از حمایت، بعد معنوی و خط‌دهی به هیئت‌هاست؛ در واقع هیئت‌ها نیاز به حمایت‌های آموزشی برای ساماندهی دارند تا به هیئت موفق و کاملی تبدیل شوند.

وی اضافه کرد: متأسفانه این حمایت‌ها در حد انتظارمان وجود ندارد. در واقع سازمان‌های متولی امر هیئت‌های مذهبی همچون سازمان تبلیغات اسلامی نتوانسته‌اند وظیفه‌ای را که برعهده داشته‌اند به نحو احسن اجرا کنند. شاید تمایل داشته‌اند که این امر محقق شود و طرح‌های خوبی را هم مطرح می‌کنند، اما تاکنون نتوانسته‌اند این طرح‌ها را اجرا کنند.

رئیس هیئت رزمندگان اسلام تصریح کرد: این موضوع به مردم ارتباطی ندارد و امیدواریم که صدا و حرف ما به گوش مسئولان برسد. البته به غیر از سازمان تبلیغات اسلامی، که یک‌ سازمان رسمی و موظف در مورد هیئت‌های مذهبی است، گروه‌های مردم‌نهاد هم وجود دارند که در مورد ارکان هیئت‌های مذهبی، مداحان، شعرای آیینی و سخنرانان وظایف تعریف‌شده‌ای دارند؛ این تشکل‌ها هم توان مالی‌شان کمتر از سازمان تبلیغات اسلامی است و آن‌ها هم در حد توان و بودجه خودشان می‌توانند فعالیت‌هایی را اجرا کنند.

مداحی ادامه داد: برای مثال هیئت رزمندگان اسلام یک تشکیلات مردم‌نهاد، خودجوش و مردمی است که بیش از هزار شعبه در کشور دارد؛ اما از ما هم باید در حد توانمان انتظار داشت. هر چند هزار شعبه داریم، اما این هزار شعبه با چه توان مالی و پشتوانه‌ای کار و خدمت می‌کنند؟ خیلی از این هیئت‌ها آتش به اختیار خدمات و فعالیت‌های موفق بسیاری را انجام داده‌اند، اما در حد انتظار حمایت و پشتیبانی نشده‌اند.

وی درباره اثرات تربیتی هیئت برای فرد و جامعه در مسیر تحقق و تبیین سبک زندگی اسلامی ابراز کرد: هیئتی که تراز باشد و حضور افراد در  آن مستمر باشد، می‌تواند موفق و اثرگذار عمل کند. به هر میزان که این هیئت‌ها کامل نباشند و یا حضور افراد در هیئت کامل نباشد، این اثرات کمتر خواهد شد. هیئت باید پایگاه شعور، معرفت، تعقل و تفکر باشد.

بهترین پایگاه رواج عاطفه و احساس
 
رئیس هیئت رزمندگان اسلام با تأکید بر اینکه هیئت مرکز عشق و محبت، عاطفه و احساس است، گفت:‌ مقام معظم رهبری در فرمایششان فرمودند که وقتی انسان با عقل و عاطفه، شعور و شور و احساس و محبت به هیئت وارد شود، می‌تواند اصل هیئت مذهبی را درک کند. هیئت‌ها در اصل باید این دو بال را داشته باشند و هیئتی که توأم با عشق، عاطفه و محبت و احساس باشد موفق و کامل است و بهترین پایگاه رواج عاطفه و احساس محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: اشک ریختن آثاری دارد که یکی از آن‌ها سبک شدن انسان از بار سنگین گناه است. کسی که در روضه سیدالشهدا(ع) اشک می‌ریزد، علاوه بر برکات زیادی که به خانواده‌اش نازل خواهد شد، این فرد برای دریافت معنویت آماده می‌شود. ما در سنین مختلف دیده‌ایم که هیئت باعث شادی و سرزندگی اعضای هیئت می‌شود و هیچ وقت موجب افسردگی نبوده است.

مداحی با تأکید بر اینکه اثر معنوی که در غذا و چای روضه است، در روح و روان انسان تأثیر‌گذار است، بیان کرد: هیئت منشأ رفاقت، صمیمیت، برادری و رفاقت است. کسانی که با هیئت انس گرفته‌اند محال است که در مسیری غیر از وحدت و برادری حرکت کنند و این صمیمیت باعث می‌شود که این وحدت در بین این افراد پیش آید. هیئت باعث می‌شود که همه در یک طبقه قرار گیرند و باعث از بین رفتن فاصله طبقاتی بین فقیر و غنی، مدیر و غیرمسئول می‌شود.

رئیس هیئت رزمندگان اسلام با اشاره به اینکه هیئت بهترین مکان برای تربیت کودک است، گفت: هیئت مذهبی بهترین محل برای بالا بردن محبت بین خانواده است، چرا که در تمامی روضه‌ها و حکایت‌های تاریخی و سیره معصومین(ع) در منابر و روضه‌ها درس ارتباطات صمیمی بین اعضای خانواده مطرح می‌شود.

مرکز شور و حرارت حسینی برای تخلیه روحی 
 
وی اضافه کرد:‌ هیئت جایگاه درس شجاعت، مقاومت و شهادت‌طلبی است. در واقع هیئت پایگاه ترویج شهادت است، چراکه سیدالشهدا(ع) مکتب شهادت را به ما معرفی کرد. هیئت مکتب ظلم‌ستیزی است و هیئتی اگر هیئت را درک کند، محال است که زیر بار ظلم برود و ظلم‌ستیز نباشد. هیئت مرکز شور و حرارت حسینی برای تخلیه روحی و روانی است و اثر تربیتی در فرد دارد. هیئت مرکز کمک به محرومان، ایتام و سرکشی به نیازمندان است. امروز در هیئت رزمندگان بیش از ۱۰۰ شعبه خیریه در سراسر کشور داریم که کار رسیدگی به محرومان را انجام می‌دهند.

مداحی با تأکید بر اینکه هیئت مرکز انس با قرآن و تفسیر است، گفت: هیئت نمی‌تواند با قرآن بیگانه باشد. هیئت کامل آن است که با قرآن آغاز شود و با قرآن همراه باشد. باید شاهد قرائت و تفسیر قرآن در هیئت‌ها باشیم و کاری کنیم که فرد هیئتی حتماً با قرآن انس داشته باشد.

رئیس هیئت رزمندگان اسلام بیان کرد: هیئت مرکزی برای کمک به همنوعان در حوادث و بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل است. در بلایا و اتفاقات اخیر شاهد بودیم که هیئت‌های مذهبی با وجود امکانات محدود، تمام توانشان را صرف و کمک‌های خود را به مردم آسیب‌دیده اهدا کردند. همچنین هیئت مرکزی برای سفر‌های جمعی و گروهی در حوزه‌های سیاحتی و زیارتی مفید و اثرگذار است.

وی با بیان اینکه هیئت محلی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و رهایی از خطرات موجود در جامعه است، تصریح کرد: هیچ‌ دستگاهی در امنیت جامعه ما بالاتر از روضه و هیئت سیدالشهدا(ع) نمی‌تواند اثرگذار باشد. اگر جوان و نوجوان با دستگاه اهل بیت(ع) و هیئت گره بخورند، کمتر گرفتار آسیب و خطر اجتماعی می‌شوند. در واقع هیئت امن‌ترین محیط برای تربیت و تفریح است و در جامعه محیطی امن‌تر از هیئت برای خانواده و بانوان نداریم. البته منظور هیئت‌های کاملی است که شاخصه‌های مختلف از جمله حسینیه کودک، حسینیه بانوان و برنامه‌های مجزا و ویژه برای گروه‌های مختلف را دارند.
انتهای پیام
captcha