کد خبر: 3948556
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۵

ثبت‌ نام 2180 همدانی در طرح ملی مشاغل خانگی

رئیس جهاددانشگاهی استان همدان از ثبت‌ نام دو هزار و 180 همدانی در طرح ملی «مشاغل خانگی» بر اساس ظرفیت تعریف‌ شده از سوی وزارت کار خبر داد.

ثبت‌نام 2180 همدانی در طرح ملی مشاغل خانگیبه گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، علی کلانترنیا، رئیس جهاددانشگاهی استان همدان از ثبت‌ نام دو هزار و 180 همدانی در طرح ملی «مشاغل خانگی» بر اساس ظرفیت تعریف‌ شده از سوی وزارت کار خبر داد و گفت: سهمیه تعیین‌ شده برای استان همدان، دو هزار و 100 نفر است که ثبت‌ نام سامانه‌ای این تعداد به‌طور کامل در سایت inhb.ir انجام‌ گرفته و در حال حاضر ثبت‌ نام به‌صورت مازاد بر آمار تعیین‌ شده در حال انجام است.

وی بیان کرد: طرح ملی مشاغل خانگی با همکاری دو مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (کارفرمای طرح) و جهاددانشگاهی (مجری طرح) در قالب سه فاز در 31 استان در حال انجام و پیگیری است.

کلانترنیا با بیان اینکه در فاز نخست طرح، 11 رشته در استان شناسایی شد، گفت: خیاطی، چرم‌دوزی، میناکاری، قالی‌بافی، تابلو فرش‌بافی، منبت‌کار چاقویی، کیک و شیرینی‌پزی، ویراستاری متون، مترجمی کتاب و مقاله، برنامه‌نویسی و انیماتور، ظرفیت‌های شناسایی‌ شده در استان همدان در حوزه مشاغل خانگی است.

رئیس جهاددانشگاهی همدان با اشاره‌ به آمار ثبت‌‌ نام‌کنندگان در رشته‌های مختلف این طرح، بیان کرد: طبق آخرین آمار، رشته خیاطی 667 متقاضی، چرم‌دوزی 219 متقاضی و میناکاری با 185 متقاضی، به ترتیب سه رشته پر متقاضی در استان است.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه، بیشترین آمار ثبت‌ نام‌کنندگان در این طرح بانوان هستند، گفت: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، سهم آقایان تا به امروز 376 نفر و بانوان یک هزار و 801 نفر بوده است.

وی یادآور شد: بیشترین ثبت‌ نام‌کنندگان طرح در استان به ترتیب در شهرهای همدان با یک‌هزار و 253 متقاضی، ملایر با 228 ثبت‌ نامی و کبودرآهنگ با 159 متقاضی است.

کلانترنیا با اشاره به اینکه ثبت‌ نام متقاضیان همچنان ادامه دارد، گفت: هم‌زمان با اتمام فاز اول، فاز دوم طرح با موضوع آموزش و توانمندسازی در قالب ارزیابی و استعداد سنجی متقاضیان و پیشرانان، مشاوره و هدایت متقاضیان آغاز و در حال انجام است.

طرح توسعه مشاغل خانگی؛ راهکاری برای توسعه اشتغال‌های خرد

رئیس جهاددانشگاهی همدان بیان کرد: اتصال به بازار، مهم‌ترین بخش این طرح و به‌عنوان فاز سوم طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در نظر گرفته شده است که در آن افراد متقاضی پس از کسب مهارت در رشته انتخابی، از سوی پیشرانان (کارآفرینان موفق) جذب بازار کار می‌شوند.

وی اظهار کرد: کسب و کار و مشاغل خانگی یکی از زمینه‌های افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و از جمله راهکارهای مناسب برای توسعه اشتغال‌های خرد و خانگی است که می‌تواند در توسعه زیرساخت‌های هر کشور و ملتی اثرگذار باشد.

کلانترنیا با اشاره به اینکه امروزه کسب‌وکارهای خانگی به‌عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می‌شود، گفت: با توجه به ظرفیتی که در حوزه مشاغل خانگی و تولیدات بومی وجود دارد این مهم می‌تواند یکی از راهکارهای مهم در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و به‌طور خاص افزایش درآمد و ثروت در جامعه باشد.

انتهای پیام
captcha