کد خبر: 4071471
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۸
بهمنی در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد:

جهاددانشگاهی؛ مشاور خوب دولت در مسیر حل مشکلات اقتصادی

رئیس کل سابق بانک مرکزی با بیان اینکه مجلس و دولت به بسیاری از امور اشراف کامل ندارند و باید نهادی علمی، تحقیقاتی و دانش‌بنیان مشاوره‌های لازم را به آن‌ها ارائه دهد، گفت: دولت برای حل مشکلات اقتصادی با استفاده از نظریات و راهکار‌های این نهاد، حوزه و دانشگاه می‌تواند به یک لایحه خوب دست پیدا کند و در نهایت به مجلس ارائه دهد.

جهاددانشگاهی؛ مشاور خوب دولت در مسیر حل مشکلات اقتصادی

ضرورت استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی در جهت حل منشکلات اقتصادی

محمود بهمنی، رئیس کل سابق بانک مرکزی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم در گفت‌وگو با ایکنا، جهاددانشگاهی را یک مجموعه خوش‌فکر عنوان کرد و گفت: این مجموعه عملکرد خوبی دارد و خدمات بسیاری در حوز‌ه‌های علم، صنعت و دانش و عرصه‌های فرهنگی داشته است، لذا معتقدم باید از ظرفیت جهاددانشگاهی به خوبی استفاده شود.

وی عملکرد جهاددانشگاهی و گزارش‌ها و مطالب مرتبط با این نهاد را نقطه شروع آشنایی خود با این نهاد دانست و افزود: حتی خیلی مواقع با من تماس می‌گرفتند و اطلاعات و تجربیاتی را هم که در اختیار من بود در اختیار جهاددانشگاهی قرار می‌دادم.

رئیس کل سابق بانک مرکزی گفت: واقعاً جهاددانشگاهی از نیرو‌های خوبی تشکیل شده و باید به این نهاد کمک کرد و از ظرفیتی که در جهاددانشگاهی وجود دارد نهایت بهره را برد.


بیشتر بخوانید:

جهاددانشگاهی تحولی بزرگ و بنیادین در جامعه ایجاد کند


بهمنی ادامه داد: جوانان و محققان خوش‌فکر جهاددانشگاهی کلی هزینه کرده‌‎اند تا پروژه‌‍ای را انجام دهند، لذا باید روی این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری شود و اجازه ندهیم زحمات آن‌ها نادیده گرفته شود. همیشه گفته‌ایم که علم و تجربه را باید با هم تلفیق کرد و نتیجه آن را دید، چرا که هرگز علم به تنهایی پاسخ نخواهد داد.

ضرورت حضور جهاددانشگاهی در جلسات دستگاه‎‌های اجرایی

وی تأکید کرد: به باور من جلساتی را که آقایان برگزار می‌کنند باید از مسئولان جهاددانشگاهی هم دعوت به عمل آورند تا در این جلسات مشارکت داشته باشد. رفتار‌ها و تصمیم‌های جزیره‌ای اصلاً صحیح نیست و خروجی مثبتی هم نخواهد داشت. باید افکار و نظریات مختلف به یک جمع‌بندی ختم شود و در نهایت در قالب لایحه از سوی دولت به مجلس ارائه و در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم با بیان اینکه جهاددانشگاهی در اصلاح نظام بانکداری و بهبود وضعیت بانکی و اقتصادی کشور می‌تواند مفید و مؤثر ظاهر شود، گفت: اکنون طرح‌هایی در رابطه با اصلاح نظام بانکی و سیستم اقتصادی کشور مطرح است که به باور من بسیاری از قوانین مرتبط با بانکداری از نظر اجرایی مشکل دارد و با مشارکت جهاددانشگاهی و مراکز علمی می‌توان این ایرادات را شناسایی و در جهت رفع آن ایرادات حرکت کرد.

بهمنی معتقد است، مجلس و دولت به بسیاری از امور اشراف کامل ندارند و حتماً باید نهادی علمی، تحقیقاتی و دانش‌بنیان مشاوره‌های لازم را به آن‌ها ارائه دهد که جهاددانشگاهی در حوزه مشاوره و ارائه راهکار حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.

وی یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های جهاددانشگاهی را بهره‌مندی از مراکز علمی متعدد عنوان کرد و گفت: دولت با استفاده از نظریات و راهکار‌های جهاددانشگاهی، حوزه و دانشگاه می‌تواند به یک لایحه خوب دست پیدا کند و در نهایت به مجلس ارائه دهد.

نقش جهاددانشگاهی در حل مشکلات اقتصادی و بانکی

رئیس کل سابق بانک مرکزی تحقق شعار سال را یکی از ضروریات مهم در عرصه اقتصادی دانست و گفت: ضروری است که ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در رابطه با تحقق شعار سال به منصه ظهور و اجرا برسد. امروز باید چرایی تعطیلی واحد‌های تولیدی بررسی شود و به این سوال پاسخ داد که چرا تولید در ایران با مشکل مواجه است؟ از این قبیل مشکلات بسیار است که می‌توان با استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی و نهاد‌های علمی و تحقیقاتی مشابه به آنها پاسخ داد.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام
خبرنگار:
سعید امینی
captcha