کد خبر: 4097887
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۰
حجت‌الاسلام حسینی قمی:

عالم ربانی سبب فاصله گرفتن انسان از کبر و غرور می‌شود

سخنران حرم بانوی کرامت با اشاره به اینکه دنیا باید در نظر انسان کوچک باشد مخصوصا اگر این شخص عالم باشد، چراکه طبق روایات اگر عالمی محب و عاشق دنیا باشد از او دوری بجویید و دین خود را از این عالم نگیرید، گفت: امروز جامعه ما به علمای ربانی نیاز دارد که انسان در اثر مجالست با آنها به خدا نزدیک و از کبر و غرور فاصله بگیرد و به سمت زهد برود.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی قمی، سخنران حرم بانوی کرامتبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی قمی، سخنران حرم بانوی کرامت در مراسم ختم آیت‌الله عباسعلی اختری که شامگاه 16 آبان‌ماه در شبستان امام خمینی(ره) حرم بانوی کرامت برگزار شد، گفت: حضرت علی(ع) در خطبه ۲۸۹ نهج‌البلاغه می‌فرماید در گذشته یک برادری داشتم که ویژگی‌های خاصی داشت که دنیا در نگاه این برادرم کوچک بود، اسیر شکم نبود و اگر چیزی به دستش نمی‌رسید به آن میل پیدا نمی‌کرد و اگر هم به دستش می‌رسید زیاده‌روی نمی‌کرد.

وی با اشاره به اینکه این ویژگی‌ها را می‌توان برای هر مؤمنی و عالمی که به‌عنوان یک الگو مطرح می‌شود به‌عنوان شاخصه مطرح کرد، ادامه داد: اگر بخواهیم ببینیم در منظر حضرت علی(ع) چه جایگاهی داریم باید همین ملاک‌ها را در نظر بگیریم. اگر دنیا در نگاه ما بزرگ جلوه می‌کند ما در نگاه حضرت کوچک هستیم و اگر بر عکس باشد در نگاه حضرت بزرگ خواهیم شد.

حسینی قمی افزود: امام صادق(ع) می‌فرماید من از از نظر مالی ثروتمندترین مردم مدینه هستم، اما این به معنای بد بودن اموال نیست بلکه اصل این است که انسان اسیر دنیا نباشد. حضرت علی(ع) می‌فرماید زهد بین دو کلمه است که اگر دنیا به‌سوی شما آمد شادی مغرورانه نداشته باشید و اگر دنیا را نداشتید غصه نخورید.

وی ادامه داد: دنیا باید در نظر انسان کوچک باشد؛ مخصوصا اگر این شخص عالم باشد، چراکه طبق روایت اگر عالمی محب و عاشق دنیا باشد از او دوری بجویید و دین خود را از این عالم نگیرید. ملاک مؤمن و عالم کامل در نگاه حضرت علی(ع) این است که به‌واسطه مجالست با عالم باید بی‌میلی در دنیا در دل انسان ظاهر شود و انسان از تکبر به تواضع کشیده شود.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: خداوند با انبیای الهی شرط کرده است که در دنیا زاهدانه زندگی کنند، به همین خاطر علما چون وارث انبیا هستند باید این شرط را بپذیرند و در عمل نیز رغبت به دنیا نداشته باشند و اسیر دنیا نشوند.

وی با بیان اینکه علمای بزرگی در شهر مقدس قم حضور داشتند که با عمل خود توانستند دین را حفظ کنند، اضافه کرد: یک زمانی اکثر علما در قم تمام موقعیت خود را تحویل آیت‌الله حائری دادند و از ایشان درخواست کردند تا حوزه علمیه قم را تأسیس کند.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: امروز جامعه ما به علمای ربانی نیاز دارد که انسان در اثر مجالست با آن‌ها به خدا نزدیک و از کبر و غرور فاصله بگیرد و به سمت زهد برود؛ مرحوم آیت‌الله اختری از علمای بزرگی بودند که همه مطالب در خصوص ایشان، در پیام تسلیت مقام معظم رهبری آمده است.

حسینی قمی با اشاره به اینکه مرحوم اختری بیش از ۳۵ سال در فراق فرزند شهیدشان صبوری کردند و آنچه برای یک عالم لازم است همین مطالبی است که در پیام مقام معظم رهبری آمده است، یادآور شد: اخلاق، اخلاص، سیاست و ترویج معارف باید در اولویت یک عالم ربانی باشد که تمام این‌ها در مرحوم اختری وجود داشت.

انتهای پیام
captcha