کد خبر: 4098273
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۷
به میزبانی مرکز ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛

نشست «گفت‌وگوهای بینادینی؛ از انقلاب اسلامی تاکنون» برگزار شد

نشست «گفت‌وگوهای بینادینی؛ از انقلاب اسلامی تاکنون» برگزار شد نشست تخصصی «پیشینه گفت‌وگوهای بینادینی؛ از انقلاب اسلامی تاکنون» به همت مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مرکز برگزار شد.

به گزارش ایکنا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،  این نشست با حضور و سخنرانی سیدعبدالمجید میردامادی، پژوهشگر و از رؤسای پیشین مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ­‌ها و تعدادی از کارشناسان مسائل دینی و فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محمدصادق امینی، کارشناس مطالعات و برنامه‌ریزی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیر این نشست علمی اظهار کرد: در این سلسله نشست‌ها با شناخت کیفی و نگاه کتاب‌شناسانه به دنبال معرفی کتاب‌های تخصصی در زمینه گفت‌وگوهای دینی هستیم.

وی بیان کرد: در نشست امروز در نظر داریم تاریخچه و سرگذشت گفت‌وگوهای بینادینی از آغاز انقلاب اسلامی ایران را مورد بررسی قرار دهیم.

لزوم همکاری دینی اقوام و پیروان ادیان

در ادامه عبدالمجید میردامادی اظهار کرد: گفت‌وگوهای بین اندیشمندان دینی و نقش‌آفرینی آنها در ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی با تأکید بر لزوم تعامل و همکاری دینی بین اقوام و پیروان ادیان اظهار کرد: بخش عمده‌ای از تعامل و همکاری دینی بین اقوام و پیروان ادیان مختلف در گرو گفت‌وگوهای بینادینی است که علاوه بر احترام به حقوق آن‌ها، نگرش‌های موجود را بررسی کرده و با ایجاد شیوه‌ای جدید، صلح و دوستی را بر روابط میان مذاهب حاکم می‌کند.

میردامادی به پیشینه گفت‌وگوهای بینادینی در جمهوری اسلامی ایران اشاره و تصریح کرد: موضوع گفت‌وگوهای بینادینی پیش از انقلاب اسلامی آن‌طور که باید و شاید مورد توجه نبود، اما از آغاز انقلاب شکل سازند‌ه‌ای به خود گرفت و به منظور گسترش صلح و پرهیز از خشونت در جهان در قالب بسیاری از برنامه‌ها و تعاملات بین‌المللی بروز و ظهور جدی پیدا کرد.

وی ادامه داد: از این رو، تبیین و بررسی آرا و دیدگاه‌های گوناگون میان عالمان و اندیشمندان دینی در ایران با سایر ادیان رونق ‌گرفت که نخستین دور گفت‌وگوهای دینی به سال 1373 بین اسلام و مسیحیت کلیسای کاتولیک واتیکان برمی‌گردد.

فرهنگ؛ نقطه قوت ایران در جهان امروز

رایزن فرهنگی سابق ایران در سوئد افزود: فرهنگ نقطه قوت ایران در جهان امروز است و ما از لحاظ فرهنگ و تمدن چند هزارساله قابل قیاس با سایر کشورها نیستیم.

وی تأکید کرد: آثار دینی مختلفی بعد از اسلام و قبل از اسلام در ایران وجود دارد که نیازمند مطالعه بیشتری در این زمینه هستیم و پیشنهاد می‌شود گروه مطالعاتی برای تحقق این مهم تشکیل شود.

میردامادی با اشاره به رویکرد نظام‌مند دین در جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد: یکی از ویژگی‌های فرهنگی ایران این است که در گفت‌وگوهای بین مقامات ایرانی و شخصیت‌های مختلف جهان، بحث دین دیده می‌شود.

این پژوهشگر تأکید کرد: ظرفیت‌های اسلام در دنیا بی‌‎نظیر است و حتی برخی مسیحیان معتقدند که بزرگان و دانشمندان مسلمان نظرات جالب و تأمل برانگیزی در رابطه با دین، صلح و مدارا در جهان دارند.

وی تصریح کرد: ما اگر به دنبال نگاه جدیدی در عرصه گفت‌وگوهای دینی هستیم باید نسبت به کارهای اولیه این مرکز، یک بازخوانی داشته باشیم که نتیجه آن چه بوده و چه تأثیری در جامعه بین‌الملل داشته است.

تدوین نظام‌نامه موضوعی گفت‌وگوی ادیان

علی‌اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در سخنان خود، از تدوین نظام‌نامه موضوعی گفت‌وگوی ادیان توسط گروه‌های مختلف این مرکز و چاپ فصلنامه خبر داد و بر تداوم این نشست‌ها و همکاری‌ها برای رسیدن به دستاوردهای مشترک در هفته‌های پیش رو و آینده‌ای نزدیک تأکید کرد.

در پایان این نشست، درباره موضوعاتی نظیر همزیستی ادیان در کشورهای محتلف جهان، حقوق بشر و گفت‌وگوی دینی در عرصه بین‌الملل بررسی و تبادل نظر شد.

انتهای پیام
خبرنگار:
زهرا نوکانی
captcha