کد خبر: 4127429
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۴:۲۷
خانه‌های خدا در ماه ضیافت/ 4

سومین مسجد بزرگ جهان و استقبال از یک میلیون روزه‌دار + فیلم

در ماه مبارک رمضان به‌طور میانگین یک میلیون و 251 هزار و 619 نمازگزار روزه‌دار به مسجد «شیخ زاید»، سومین مسجد بزرگ جهان مشرف می‌شوند و روزانه 30 تا 35 هزار وعده افطاری به کمک تیم‌هایی شامل ۹۰ سرآشپز و ۱۴۵ کارگر که شبانه‌روز و به‌صورت شیفتی کار می‌کنند، آماده و توزیع می‌شود.

سیزدهم فروردین / سومین مسجد بزرگ جهان و استقبال از یک میلیون روزه‌دار + فیلممسجد «شیخ زاید» در شهر «ابوظبی»، پایتخت امارات بعد از مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) سومین مسجد بزرگ جهان است و یکی از نقاط دیدنی امارات متحده عربی به شمار می‌آید. این مسجد نمونه تمدن اسلامی و مرکز برجسته علوم دینی محسوب می‌شود.

با نزدیک شدن به حلول ماه مبارک رمضان و در آخرین روزهای ماه شعبان، جمعی از خادمان به تمیز کردن و غبارروبی صحن‌های اصلی مشغول می‌شوند تا این مصلا را برای استقبال از این ماه و اقامه نمازهای تراویح آماده کنند.

در ماه رمضان در مسجد شیخ زاید ابوظبی 12 خیمه رمضانی برای استقبال از روزه‌داران در وقت افطار برپا می‌شود. این خیمه‌های رمضانی در مکانی مجهز به کولر تعبیه می‌شود.

طرح «روزه‌داران مهمان ما هستند» سالیانه در این مسجد به نیت «شیخ زاید بن سلطان آل نهیان» که بنیان‌گذار و نخستین رئیس کشور امارات بوده است، برگزار می‌شود.

جورج سرآشپز و از حامیان اصلی پروژه افطاری مسجد شیخ زاید در این باره می‌گوید: «ما روزانه 30 تا 35 هزار وعده افطاری را با در نظر گرفتن نیاز روزه‌داران با رعایت بالاترین استانداردهای بهداشتی و ایمنی تهیه و توزیع می‌کنیم».

‌این وعده‌های افطاری با کمک تیم‌هایی شامل ۹۰ سرآشپز و ۱۴۵ کارگر که شبانه‌روز و به‌صورت شیفتی کار می‌کنند، آماده می‌شود.

سرآشپز جورج در ادامه می‌گوید: «آشپزها و کارگران مسئول تهیه افطاری در مسجد شیخ زاید در دو گروه فعالیت می‌کنند. یک گروه در شب مشغولند که سبزیجات و سس‌های غذا را آماده می‌کنند. برای مثال 10 هزار کیلو هویج، گوجه فرنگی و پیاز و غیره را می‌شویند و خرد می‌کنند و گوشت‌ها را می‌شویند و آماده می‌کنند و تیمی که در صبح  می‌آید  به پخت و پز مشغول می‌شود و برنج و گوشت‌ها را می‌پزند؛ البته تیمی که در روز مشغول کارند خود به چند دسته تقسیم می‌شوند که هر دسته 5 تا 6 هزار وعده غذایی تهیه می‌کند به نحوی که هر ساعت تقریباً 2 هزار و پانصد تا 3 هزار وعده غذایی تهیه می‌شود».

هزاران وعده افطاری تهیه‌شده توسط مسجد شیخ زاید بین کارکنان شرکت‌ها در مناطق کارگری واقع در مناطق مختلف ابوظبی توزیع می‌شود و این علاوه بر هزاران وعده افطاری است که هر شب در مسجد برای هزاران روزه‌دار توزیع می‌شود.

در محوطه مسجد شیخ زاید همچنین معاینات پزشکی از هزاران روزه‌دار به منظور شناسایی موارد مبتلا به فشار خون انجام می‌شود.

یکی از  رسوم رمضانی در امارات، شلیک توپ در هنگام افطار است. در مسجد بزرگ شیخ زاید نیز به محض غروب آفتاب، زمان افطار با شلیک یک توپ جنگی تشریفاتی اعلام می‌شود.

در ماه رمضان به‌طور میانگین یک میلیون و 251 هزار و 619 نفر به مسجد شیخ زاید مشرف می‌شوند.

انتهای پیام
captcha