کد خبر: 4224409
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴
طاهر درودی مطرح کرد

موفقیت ایران در کاهش گرمازدگی حجاج

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت از نتیجه‌بخش بودن تمهیدات اندیشیده شده برای مقابله با گرمازدگی حجاج خبر داد و گفت: اقدامات مراقبتی و همکاری خوب سازمان حج و زیارت با مرکز پزشکی برای ارائه خدمت خاص به زائران گرمازده منجر شد که کمترین میزان فوتی به دلیل گرمازدگی را در بین کشورهای اسلامی به نسبت جمعیت زائر داشته باشیم.

طاهر درودی، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارتبه گزارش ایکنا، براساس اعلام منابع رسمی در ایام تشریق سال جاری دست‌کم 577 نفر از حجاج بیت الله الحرام جان خود را از دست دادند که دلیل عمده فوت این حجاج گرمازدگی بوده است. از میان این 577 نفر، 323 نفر مصری بودند که در اثر گرمازدگی و بیماری‌های ناشی از گرما جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که در سال گذشته حداقل 240 زائر از کشورهای مختلف در جریان مناسک حج فوت کردند.

البته دولت سعودی در طول مناسک حج از درمان بیش از دو هزار نفر از زائران که دچار مشکل گرمازدگی شده بودند خبر داده و اعلام کرده بود که دمای هوا در مکه به بیش از 50 درجه رسیده است.

اما چه تعداد از فوتی‌های امسال حج در اثر گرما، ایرانی بوده‌اند؟ طاهر درودی، معاون حج و عمره در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اینکه گرمازدگی مشکل اصلی امسال، چند سال گذشته و چند سال آینده حج بوده و خواهد بود، گفت: متأسفانه از ابتدای عملیات حج 1403 تاکنون شش نفر از هموطنانمان را به دلیل گرمازدگی از دست‌ داده‌ایم.

وی اضافه کرد: تعداد کم فوتی‌های ایران نشان می‌دهد دستورالعمل‌ها، پروتکل‌ها و اقدامات صورت گرفته در سال جاری و نیز آموزش‌هایی که همکاران ما در کاروان‌ها به زائران ارائه کرده‌اند، اقدامات مراقبتی و همکاری خوب سازمان حج و زیارت با مرکز پزشکی برای کمک و ارائه خدمت خاص به زائران گرمازده منجر به این شد که کمترین میزان فوتی به دلیل گرمازدگی را در بین کشورهای اسلامی به نسبت جمعیت زائر داشته باشیم که این موضوع ارزشمند و قابل قبول است.

درودی تصریح کرد: دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های تعیین شده به خوبی و به موقع اجرا و تمهیدات اندیشیده شده به خوبی در منا، عرفات و رمی جمره انجام شد و زائران نیز همکاری خوبی داشتند و میزان فوتی‌های ما به دلیل گرمازدگی بسیار پایین بود.

وی آموزش زائران، تأمین ORS به صورت خوراکی برای زائران، استفاده از آب بطری‌های خنک و همراه داشتن آب در رمی جمره براساس دستورالعمل‌هایی که به زائران ارائه شده بود را از جمله اقدامات پیشگیرانه برای گرمازدگی دانست و گفت: بیمارستان مرکزی هلال احمر در منا و عرفات نیز با تمام قوا و رشته‌های تخصصی فعال بود و تونل‌های سرد را هم در منا و هم عرفات در قسمت اورژانس خواهران و برادران فعال کرده بودیم. طبق پروتکل‌ها، درمان بیمارانی که دچار گرمازدگی می‌شدند نیز انجام و تا زمان بهبود در بیمارستان تحت مراقبت قرار می‌گرفتند و بعد از رسیدن به شرایط عادی به کاروان خود باز‌می‌گشتند.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت با ابراز خرسندی از اینکه نتیجه این اقدامات اثربخش بوده است، گفت: هنگام رمی جمرات نیز تیم‌های سه نفره مجهز به امکانات امدادی با زائران اعزام می‌شدند و کمترین میزان مشکل در این زمینه وجود داشت.

وی در خصوص روند ارائه خدمات از سوی دولت سعودی نیز گفت: مشکل خاصی وجود نداشت و سعودی‌ها همکاری کاملی را با ما داشتند و تعدادی از بیماران که نیازمند دریافت خدمات سطح بالاتر مثل جراحی یا آنژیوگرافی قلبی بودند به بیمارستان‌های سعودی اعزام و خدمات لازم را دریافت کردند.

درودی اعلام کرد: برخی از بیماران به کشور بازگردانده شدند و برخی نیز در حال اعزام به ایران هستند و تاکنون حدود 60 بیمار را به ایران بازگردانده‌‌ایم که حال همه آنها در بازگشت به ایران خوب است. برخی به منازل خود بازگشته‌اند و برخی برای ادامه روند درمان به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.

وی در پایان گفت: تعداد فوتی‌های زائران ایرانی در حج امسال تا به امروز 24 نفر است که شش نفر به دلیل گرمازدگی فوت کرده‌اند و فوت تعداد قابل توجهی از زائران ایرانی به دلیل ایست قلبی بوده و تصادف رانندگی نیز داشتیم که منجر به فوت زائر ما شده است. روند ارائه خدمات بعد از مناسک نیز با قدرت مثل قبل ادامه دارد و کادر درمان در حال ارائه خدمت به حجاج ایرانی هستند و تیم پزشکی تا زمان حضور آخرین حاجی ایرانی در عربستان به ارائه خدمات خود ادامه خواهد داد. 

یادآوری می‌شود براساس اعلام مسئولان کشور عربستان یک میلیون و هشتصد هزار زائر از کشورهای مختلف جهان در حج امسال حضور داشتند. 

انتهای پیام
captcha