
به گزارش ایکنا، اجتماع
دختران انقلاب برای حجاب، آغاز پروژه مستندسازی بانوان شاخص جهاددانشگاهی، تسهیل صدور مجوز سمنها، آمادگی ستاد اربعین شهرداریهای تهران برای ارائه خدمات، گرمای بیسابقه تهران و تعطیلی ادارات از مهمترین رویدادهای هفته گذشته در گروه اجتماعی ایکناست.
چهارشنبه، سوم مردادماه که به نوعی آخرین روز کاری در تهران محسوب میشود، از سوی استانداری تهران زودتر تعطیل شد و روز پنجشنبه نیز پایان ساعت اداری را ۱۱ اعلام کرد. با توجه به تداوم گرما که در برخی شهرها به بیش از ۴۰ درجه رسیده است، مدیریت بحران استان تهران، هشدار زرد هواشناسی صادر کرده و از شهروندان خواسته است، در این شرایط در مصرف حاملهای انرژی به ویژه برق و آب صرفهجویی کنند. البته احتمال تعطیلی در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آتی نیز به دلیل تداوم گرمای بیسابقه در برخی استانها وجود دارد.
گروه اجتماعی ایکنا طی هفته گذشته مصاحبههای متعددی با موضوع ابزارهای تربیت حسینی، آسیبشناسی اجرای مداحان در هیئات و سبک فرزندپروری با کارشناسان و صاحبنظران حوزههای مربوط گفتوگو کرده است که گزیدهای از این مصاحبهها و رویدادها را در گزارش پیش رو
برخط جامعه میخوانید.
مهمترین کاری که زائران اربعین باید انجام دهند
از اول ماه محرم (مصادف با ۱۷ تیرماه) ثبتنام متقاضیان حضور در مراسم اربعین حسینی در سامانه سماح آغاز شده است. ثبتنام در این سامانه که زیرنظر سازمان حج و زیارت مدیریت میشود، یکی از ملزومات حضور در مراسم
پیادهروی اربعین حسینی است.
اما چرا زائران اربعین حسینی باید در این سامانه ثبت نام کنند؟ اولین و شاید بتوان گفت مهمترین دلیلی که ثبت نام در این سامانه را الزامی میکند این است که امکان بیمه درمانی و حوادث در این سامانه فراهم است و زائران با پرداخت ۸۰ - ۹۰ یا ۱۰۰هزار تومان بسته بیمهای مورد نظر خود را انتخاب و خود را بیمه کنند.
ادامه این باید و نبایدها را
اینجا بخوانید.
محورهای ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران تشریح شد
توکلیزاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در یکصد و بیستمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرها که عصر روز سوم مردادماه در سالن جلسات دفتر شهردار تهران و با حضور شهرداران کلانشهرها و مراکز استانهای کشورمان برگزار شد، گفت: امسال در وزارت کشور تقسیم کار خوبی در استانداریها و استانداریهای معین در حوزههای خدمات شهری، زیرساخت، حمل و نقل (درون مرزی و برون مرزی)، نظافت، استفاده از تجهیزات، امکانات، نیروی انسانی، استقرار آتش نشانی و ... انجام شده است. ما نیز با مسئولیت دادن به شهردار منطقه ۹ در سامرا، به موضوع زیرساخت ورود و به فضل خداوند کمبود پارکینگ را برطرف کردیم.
وی از طراحی کمپین لشکر قدس برای مخاطب نوجوان خبر داد و گفت: ما یک بار این کمپین را در ماه مباک رمضان آزمودیم و بازخوردهای خوبی هم گرفتیم. حالا هم آماده تولید محتوا در زمینههای رسانهای و اقلام فرهنگی هستیم. برای مثال سازمان زیباسازی به امر تولیدات گرافیکی برای المانهای شهری مشغول شده است، در بخش رسانهای؛ سرودهای دو زبانه فارسی و عربی در حال تولید است و همچنین، در داخل عراق هم حشدالشعبی به تعریف رخدادهایی همت گماشته تا از این فرصت بیبدیل نهایت استفاده برده شود.
چرا باید خانوادگی به پیادهروی اربعین رفت
حجتالاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در گفتوگو با ایکنا، خانواده را محور برنامههای فرهنگی اربعین سال جاری اعلام کرد و گفت: دو مسئله موجب شد خانواده محور فعالیتهای اربعین ۱۴۰۳ قرار گیرد. موضوع اول شهید رئیسی در سازمان ملل جنبش جهانی حمایت از خانواده متعهد را پیشنهاد دادند که به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل هم رسید.
وی حضور بانوان و به تبع آن حضور خانوادهها در مراسم اربعین را یک فرصت استثنایی برشمرد و گفت: با هر کدام از متخصصان، روانشناسان، مشاوران و صاحبنظران حوزه خانواده در این خصوص صحبت کردیم، همه اعلام کردند حضور خانوادگی در مراسم اربعین یک فرصت فوقالعاده برای خانوادههاست که یک سفر خاص را در کنار هم تجربه کنند و با هم تجارب مشترک به دست آوردند. روانشناسان خانواده معتقد بودند این حضور خانوادگی به تقویت بنیان خانوادهها کمک میکند؛ پس همه باید بپذیریم که حضور خانوادگی در اربعین یک فرصت است و باید همگان را به این حضور تشویق کنیم.
ذاکران اهل بیت(ع) پیام عاشورا را زینبگونه به جامعه برسانند
محمود تاری، پیرغلام و مداح اهل بیت(ع) در گفتوگو با ایکنا، ضمن توصیه به ذاکران اهل بیت(ع) در اجرای برنامههای ویژه ماه محرم، اظهار کرد: اولین توصیه به ذاکران اهل بیت(ع) این است که رسالتی را که در راستای عزتمداری و حفظ ارزشهای دینی برعهده دارند به خوبی انجام دهند و این رسالت را در گفتار و اشعارشان اجرا و در مسیر صحیح گفتار و انتخاب اشعار تأثیرگذار حرکت کنند.
وی افزود: مداحان باید از اشعاری استفاده کنند که عزت اهل بیت(ع) را به خوبی نمایش داده و از مدح و منقبت کافی و اثرگذار برخوردار باشد. مسئلهای که امروز به یک چالش در حوزه مداحی منجر شده، استفاده از تعابیر نابجا و سخیف در شعر و بیان است. مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) باید مدح کسانی را میگویند که قرآن کریم به خوبی به مدح ایشان پرداخته است؛ لذا مداحان باید تلاش کنند که این عزت و عظمت را در اشعار خود حفظ کنند.
متن مصاحبه را
اینجا بخوانید.
جذب نوگلان و نوجوانان محور اصلی فعالیت ذاکران در هیئات باشد
اکبر بازوبند، پیرغلام و مداح اهل بیت(ع)، در گفتوگو با ایکنا، ضمن توصیه به ذاکران اهل بیت(ع) در اجرای برنامههای ویژه ماه محرم، اظهار کرد: ذاکران اهل بیت(ع) بیش از هر چیز باید بدانند و متوجه باشند که ارباب ایشان کیست و شیوه و سیره آن بزرگواران چگونه بوده است. مداحان باید متوجه باشند که عزت و آبرویی را که خداوند به ایشان ارزانی داشته، در سایه چه بزرگوارانی به دست آوردهاند.
وی در ادامه سخنان خود افزود: مداحان باید کاری کنند که نوگلان و جوانانی که در مجالس روضهخوانی به ویژه مجالس عزای امام حسین (ع) حضور پیدا میکنند، عاشق اهل بیت(ع) شوند و روز به روز به تعداد ایشان در چنین مجالسی افزوده شود.
متن مصاحبه را
اینجا بخوانید.
اجتماع دختران انقلاب در ورزشگاه آزادی برگزار شد
اجتماع صد هزار نفری دختران انقلاب، در حمایت از حجاب و عفاف عصر پنجشنبه ۴ مردادماه با حضور خانواده شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی و خانواده معظم شهدا در ورزشگاه آزادی برگزار شد. در این اجتماع نوجوانان دههنودی حضور پرشوری و پرچم ایران و پلاکاردهای «یا زهرا (س)» و دختران انقلاب و عکس شهدا از جمله شهید قاسم سلیمانی را در دست داشتند.
حجتالاسلام رشاد تصریح کرد: هر جامعهای دارای نمادها و نشانهایی است و نماد جامعه اسلامی، پوشش و عفاف آن است. نحوه پوشش در هر جامعهای بخشی از فرهنگ آن را شکل میدهد، بنابراین نوع پوشش در جامعه حائز اهمیت است و هرگز تاریخ ایران خالی از حجاب نبوده است. در واقع زنان باحجاب، سفیران مهر و مهربانی هستند و با کسانی را که در زمینه حجاب و عفاف، کمتوجه هستند، باید با زبان خوش و نرم برخورد کرد، همانطور که شهید قاسم سلیمانی هم وصیت کردند که اقتضای انقلابی گری این است که همه را به انقلاب دعوت کنیم.
همزمان با طنینانداز شدن صدای اذان مغرب به افق تهران، تعدادی از دختران به دست دختر شهید رئیسی، چادر به سر کردند و مراسم اجتماع دختران انقلاب به پایان رسید.
پروژه مستندسازی بانوان شاخص جهاددانشگاهی کلید خورد
بیش از ۴۰ درصد از بدنه جهاددانشگاهی را بانوان فناور و توانمند تشکیل میدهند که در بیشتر فعالیتهای این نهاد انقلابی دوشادوش آقایان در پیشبرد امور مؤثر بودهاند. برای معرفی و قدردانی از زحمات این افراد و آشنا شدن با فعالیتهای آنان، برنامه مستندی براساس زندگی و فعالیتهای بانوان جهادگر ترتیب داده شد.
برای تهیه این مستند در مرحله نخست از بانوان پیشکسوت و اثرگذار جهاددانشگاهی دعوت شد. مصاحبه و گفتوگو با بانوان توانمند فعال در مسئولیتهای اجرائی و اعضای هیئت علمی شاخص این نهاد انقلابی و همچنین، همکاران شاغل در سطوح اداری و کارشناسی، از دیگر مراحل تولید این مستند است.
هدف اصلی از تهیه این مستند، ارائه فعالیتها و معرفی بانوان همکار در جهاددانشگاهی است. در طرح پیشنهادی، که مبنای تهیه این مستند محسوب میشود، چند هدف اصلی دنبال میشود. هدف نخست، آشنایی نیروهای جوان تازهپیوسته به جهاددانشگاهی با تجارب همکاران پیشکسوت و قدیمی است که بسترهای خودباوری و توسعه را با انگیزه و پشتکار و روحیه جهادی، اما با دست خالی بنا کردند.
چگونگی بهرهمندی از فضای مجازی برای معرفی فرهنگ عاشورایی
واقعه کربلا نه یک حادثه بلکه یک دانشگاه بزرگ تربیت حسینی است، واقعهای که بسیاری از آموزههای دینی را دربر دارد و والدین به عنوان افرادی که نقش مهم و اساسی در تربیت فرزندانشان بر عهده دارند، میتوانند با استفاده از ابزارهای مهم تربیتی از ظرفیت قیام عاشورا برای تربیت دینی فرزندان خود بهره گیرند.

در این راستا خبرگزاری ایکنا درصدد برآمده است تا به بررسی ابزارهای مهم تربیتی همچون بازیهای رایانهای، بازیهای رومیزی، فضای مجازی، کتاب، نمایش، رسانه ملی، سرود، مسجد، هیئتهای مذهبی و ... که میتواند معرف و مروج فرهنگ عاشورا برای کودکان و نوجوانان باشد بپردازد و به صورت روزانه در معرض مطالعه علاقهمندان قرار دهد که حمید ضیاییپرور، کارشناس رسانه و ارتباطات درباره ظرفیتهای تربیتی فضای مجازی برای جذب کودکان و نوجوانان به فرهنگ عاشورایی گفت: محتوای دینی و مذهبی که در فضای مجازی منتشر میشود، نباید به صورت کاملا مستقیم و یا به شکل تبلیغات مستقیم باشد، بلکه میتواند به صورت خیلی ملایم و با شیوههای هنرمندانه و جذاب انجام شود که در این صورت قطعا شاهد توجه بیشتر قشر کودک و نوجوان به محتوای تولیدی مذهبی خواهیم بود.
متن مصاحبه را
اینجا بخوانید.
ظرفیتهای کتاب در انتقال فرهنگ عاشورا به کودک و نوجوان
حجتالاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان درباره ظرفیتهای تربیتی کتاب گفت: نویسندهها در تأمل درباره عاشورا، کربلا، امام حسین (ع) و ... وقت چندانی را صرف نمیکنند تا با تحقیق، تأمل و ... اثر مناسبی را به کودکان و نوجوانان عرضه کنند، از این رو محصول با کیفیت اندکی را در این زمینه شاهد هستیم. عاشورا پیچیدگیهای تاریخی، اعتقادی، کلامی و فلسفی دارد که پرداختن به آن برای کودکان و نوجوان قدری دشوار است و شاید این سختیهاست که نویسندهها از ورود به آن ترس دارند و یا نمیخواهند خود را درگیر چنین موضوعاتی کنند و آثاری هم که تولید شده است، اغلب قطعاتی از مقتلها را شامل میشود که روایت کردهاند؛ از این رو چندان نتوانستهاند به این مسئله بپردازند.
متن مصاحبه را
اینجا بخوانید.
والدین در مسیر آگاهی
والدین چه سبکی را برای تربیت فرزندان برگزینند
قرآن کریم در آیات متعدد به جایگاه خانواده پرداخته و به پیوند خانوادگی، احترام و اکرام پدر و مادر و توجه به تربیت فرزندان تأکید کرده است؛ چراکه جامعه بزرگ انسانی از واحدهای کوچکتری به نام «خانواده» تشکیل شده است و برآیند خانوادهها، جامعه را خواهد ساخت؛ بنابراین توجه به امر فرزندپروری ضروری است. در این راستا خبرگزاری ایکنا با حجتالاسلام ابراهیم اخوی، مدرس حوزه و دانشگاه و دکترای روانشناسی به گفتوگو پرداخته است. وی در این مصاحبه نکات مهمی درباره فرزندپروری را تبیین کرد و گفت: سبکهای فرزندپروری براساس دو محور چیده شده است؛ محور اول میزان حمایت، پاسخگویی و رسیدگی والدین به فرزندان است و محور دوم، انتظار و توقعی است که والدین از فرزندان خود دارند. برای توفیق در امر تربیت باید این دو محور به موازات هم پیش برود. کم توجهی یا توجه بیش از اندازه به یکی از محورها، والدین را در تربیت فرزندان دچار مشکل خواهد کرد.
وی افزود: بهترین والدین، والدینی هستند که هم حمایت میکنند و هم توقع دارند. وقتی هر دو محور در مسیر رشد باشد، فرزندان این خانواده با اعتماد به نفس، پیشرفت و انگیزه قوی برای بالندگی پیش خواهند رفت. این فرزندان از لحاظ اجتماعی مؤدب، مسئولیتپذیر، اهل مدارا کردن، قدرت تعامل بالا و اثرگذار خواهند بود.
متن مصاحبه را
اینجا بخوانید.
صدور مجوز سمنها با سامانه مشارکت اجتماعی تسهیل شد
آیین رونمایی از سامانه مشارکتهای اجتماعی یکشنبه ۳۱ تیرماه با حضور سینا کلهر، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، علی پارسانیا، مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه جوانان و محسن ولیئی، معاون مشارکتهای مردمی وزارت کشور برگزار شد.
کلهر، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در این نشست گفت: این سامانه نقطه عطفی برای تشکیل سمنها و تشکلهاست و در سه سال گذشته تحولات مهمی رقم خورده است. ما بدون تغییر دستورالعمل در تشکیل سمنها ۲۵ درصد رشد داشتیم و حمایت از سمنها ۴ برابر شده است و برای اولین بار در ۲۹ استان دوره توانمندسازی سمنها برگزار شده است و امروز رونمایی از سامانه از این جهت نقطه عطف است که کار صدور مجوز را تسهیل کرده است.
وی در ادامه بیان کرد: حمایت و هدایت در سمنها اهمیت دارد و این تشکل باید فرصت مشارکت داشته باشد و این مشارکت باید داوطلبانه، غیرانتفاعی و جمعی باشد. اینکه سمن تبدیل به قرداد مالی شود، صحیح نیست و امیدوارم این حمایت از تشکلها و هدایت آن تقویت شود.
اسلامی شدن دانشگاهها را محقق کنیم
علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه سوم مردادماه در مراسم تجلیل از ناصر سیمفروش، رئیس سابق گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم و معارفه حسین نیکنام به عنوان رئیس جدید گروه قرآن، عترت و سلامت این فرهنگستان، عنوان کرد: دکتر سیمفروش تشکیل و پیگیری فعالیت گروه قرآن، عترت و سلامت را برعهده داشتند و وبینارها و جلسات ارزشمندی برگزار کردند که این جلسات سخنرانان و مخاطبان خوبی داشت.
وی در ادامه گفت: طب و پزشکی رسالت سنگینی است که با سلامت و جان انسانها ارتباط دارد و جایگاه و قداست آن مشخص است. زمانی با حضور اطبای ایرانی ما نقطه ثقل و مرکزیت علم در جهان بودیم و کتب علمای طب ما در جهان تدریس میشد، اما کم کم افول کردیم، غربیها سر بلند کردند و در ادامه بین علم و دین جنگ پدید آمد، در ادامه صنعتی شدن و اتفاقهای دیگر رخ داد که موجب برتری غرب در برخی حوزهها شد.
مرندی با اشاره به اینکه ما بخشی از مسائل پزشکی را از غرب گرفتهایم، اما باید بدانیم آنچه ارائه میدهند الزاما درست نیست، گفت: بعدها میفهمیم برخی پزشکان توسط شرکتهای دارویی اجیر شدهاند تا این مطالب را بنویسند و در مقالات آنها در مجلات چاپ شود. مثلاً مقالهای در خصوص شیرهای رژیمی برای کودکان شیرخوار منتشر شد که بعدها معلوم شد انگلستان درآمد زیادی از این شیرهای رژیمی دارد و به نحوی این مقالات نوشته شده که مهران تصمیم میگیرند به جای شیر خودشان این شیرها را به فرزندان خود بدهند.
انتهای پیام