به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاحیه دومین رویداد ملی نمایشگاه کار عصر امروز 23 مهرماه در دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم علی ربیعی؛ دستیار اجتماعی رئیس جمهور اظهار کرد: من ابتدا تاریخچهای میگویم تا بعد بگویم از این نمایشگاه چه انتظاری میرود. پس از انقلاب صنعتی مفهوم کارگر مفهومسازی میشود و جنبشهای اجتماعی پیرامون آن شکل میگیرد. ما از این دوره گذشتیم و جلو آمدیم تا بحث کارکنان مطرح شد. در یک دورهای به سرمایه انسانی میرسیم که نوعی خلاقیت را در کنار آن شاهد هستیم و در گام بعد به دوره کارآفرینی میرسیم.
وی افزود: در کارآفرینی بهترین نوعی که ما تصور میکنیم دانشگاه کارآفرین است ولی چیزی که امروز در دنیا رخ داده است مفهوم شریک اقتصادی و تجاری است؛ یعنی نیرویی که میتواند شریک دیگران شود و قدرت چانهزنی و انتخاب دارد. بخشی از مهاجرتها به همین جهت است و همه مهاجرتها به خاطر فقر یا فرار از کشور نیست.
دستیار رئیس جمهور ادامه داد: بعد از انقلاب صنعتی چهارم مهارت و دانش، اساس نیروی انسانی را شکل میدهد و اینها هستند که کشورها را متحول میکنند. دانشگاه باید انسانهای با دانش و مهارت به جامعه تقدیم کند. ما به دانشگاه کارآفرین میبالیم در حالی که دانشگاه باید شریک اقتصادی تربیت کند. جمعیت ما دچار تغییراتی زیادی شده و ارزشها دیگر ارزش بقا نیست، ارزشهای ابراز وجود است. این تغییر را کنار نسل چهارم انقلاب صنعتی بگذارید که باید شرکای اقتصادی تربیت کند.
وی در پایان گفت: خوشبختانه کارهایی صورت گرفته ولی مسئله این است که چطور خلاقیت رشد کند و شریک اقتصادی تربیت کنیم. الآن برخی استادان میگویند که شوری برای درس دادن ندارند. با این حال ما با دانشگاهی میتوانیم به شرکای اقتصادی برسیم که مسئله دانشجو خلاقیت باشد.
در ادامه این نشست سید حسین حسینی؛ سرپرست دانشگاه تهران اظهار کرد: این نمایشگاه فرصت خوبی برای صنعت و دانشگاه ایجاد میکند و یک فرصت مغتنمی است. ما به توسعه چنین نمایشگاههایی نیاز داریم و من این نمایشگاه را مثل شروع نمایشگاه کتاب میبینیم که در کشور اثرگذار است. حتما نباید این دانشگاه متمرکز باشد و میتوانیم در هر استانی چنین نمایشگاههایی داشته باشیم بنابراین باید این فرصت را مغتنم بدانیم.
وی افزود: متاسفانه مشکل ارتباط صنعت و دانشگاه حل نشده گرچه گامهایی برداشته شده ولی هر کدام مسیر خودشان را میروند. یک موقع بحث این بود که بخشی از اعتبار هر سازمانی صرف توسعه و تحقیق شود. نتیجه این شد که صنایع خودشان مرکز تحقیق درست کردند تا به دانشگاه نزدیک نشوند. این بحث یک بحث جدی است که باید ورود پیدا کنیم.
حسینی در پایان گفت: نکته دوم من این است که دانشگاه تهران دانشگاه جامع است و این ظرفیت یک فرصت است که باید از آن استفاده کنیم. نکته بعدی این است که ما در بحث بازنگری برنامههای درسی خودمان را محدود میدانیم و از ظرفیت بیرون استفاده لازم را نمیبریم. باید بتوانیم در بازنگری دروس از صاحب نظران صنعت استفاده کنیم. این بنیان، بنیان خوبی است و باید این فرصت را مغتنم بشماریم تا نمایشگاههای آتی را پربارتر برگزار کنیم.
انتهای پیام