به گزارش ایکنا، مجید معارف؛ استاد علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران در سلسله گفتارهایی به مناسبت ماه مبارک رمضان با عنوان ویژه برنامه طرح قرآنی «برگی از نامه نور» که از سوی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد در اولین گفتار به تبیین آیه شریفه «وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ» پرداخت.
متن سخنان وی به شرح زیر است؛
در مورد آیه «وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ» باید گفت انسان در زندگی فردی و اجتماعی با مشکلاتی مواجه میشود و باید بتواند در برابر آن تابآوری داشته باشد؛ خداوند این تابآوری را از دو طریق برای انسان تقویت و ایجاد میکند؛ یکی نماز و دیگری صبر.
نماز از مصادیق ذکر است و خداوند به موسی(ع) فرموده است: فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي؛ در فلسفه و فایده ذکر در سوره رعد فرموده است: الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ. امام صادق(ع) فرمودند رسول خدا وقتی به مشکلی برمیخوردند از نماز و روزه کمک میگرفتند.
در آیه مورد بحث یکی از تفاسیری که در مورد صبر شده است روزه است؛ دلیلش آن است که انسان با روزهگرفتن مقاومت خود را بالا میبرد زیرا باید در برابر هوای نفس و گرسنگی و تشنگی خویشتنداری و صبر کند بنابراین یکی از مصادیق بارز صبر، روزه گرفتن است که در جلسات بعد بیشتر در اینباره توضیح خواهیم داد.
انتهای پیام