لاله افتخاری، فعال قرآنی کشورمان، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، پیرامون شخصیت علمی و اخلاقی استاد سیدمحمدباقر حجتی گفت: افتخار این را داشتم که در مقاطع کارشناسیارشد و دکترا، دانشجوی این استاد فرزانه در دانشگاه تهران باشم و از محضرشان در کلاسهای متعدد بهرهمند شوم. همچنین، در مصاحبه آزمون دکترای دانشگاه، مصاحبه نهایی را ایشان انجام دادند و پس از آن همراه با استاد علیاکبر غفاری، به عنوان استادراهنمای پایاننامه دکترا، مسیر هدایت علمیام را در این راه پرنشاط عهدهدار شدند.
وی افزود: استاد حجتی مردی صاحبنظر و پژوهشگر بود که همواره خود را از تازهترین مباحث علمی بهرهمند میکرد. از نظر وفاداری و پایبندی به ولایت، نمونهای برجسته و سرآمد بود و جان و دل خود را وقف این مسیر مقدس کرد. بسیاری ایشان را به عنوان «پدر علوم قرآن و حدیث در دانشگاه» میشناسند و بیتردید، شایستگی این عنوان را از نظر دانش ژرف و نگاه نوآورانهای که داشت، دارا بود.
افتخاری اظهار کرد: استاد حجتی به طور همزمان در حوزه و دانشگاه حضوری فعال داشت و این همافزایی علمی باعث تربیت اساتید برجستهای در حوزه علوم قرآن و حدیث از سوی ایشان شد، اساتیدی که هر کدام سهمی در ارتقای این رشته تحصیلی در دانشگاهها داشتهاند.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز نهمین دوره مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به برخی آثار ارزشمند استاد حجتی گفت: کتابهای ارزشمند ایشان بهویژه کتاب «تاریخ قرآن» به دلیل تسلط عمیق استاد بر این حوزه، به منبعی معتبر و مرجع برای پژوهشگران و دانشپژوهان بدل شده است.
وی تصریح کرد: با اینکه استاد حجتی در سمت مدیر گروه فعالیت میکرد، اما همواره خود را در دسترس دانشجویان قرار میداد و درب دفتر ایشان همیشه به روی دانشجویان و مراجعان باز بود. در دورهای که فضای مجازی وجود نداشت و حفظ ارتباط دانشجویان با اساتید دشوار بود، ایشان به شکلی کمنظیر همراه و پاسخگوی نیازهای دانشجویان بود.
افتخاری با تأکید بر دلسوزیهای بیدریغ استاد حجتی در امور دانشجویان افزود: استاد حجتی دو بار برای پذیرش در دوره دکتری با من مصاحبه کرد، بار نخست برای دانشگاه تهران و سپس با توجه به اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی نیز پذیرفته شده بودم، مصاحبه دوم را نیز ایشان انجام داد. ایشان اصرار داشت مصاحبه دوم را انجام ندهد، اما با پافشاری از طرف خودم این امر صورت گرفت، این موضوع نشاندهنده توجه عمیق و مسئولانه استاد حجتی به آینده دانشجویان بود.
این فعال قرآنی کشورمان بیان کرد: استاد حجتی همچون شمعی بود که خود میسوخت تا اطراف را روشن سازد، وجودی تابناک و منبع نور، دانش و اخلاق که همگان از آن بهرهمند بودند.
وی تصریح کرد: یکبار پیشنهادی برای افزودن مطالبی به کتاب «تاریخ قرآن» که پیشتر از آنچه در کتاب آمده بود، مطرح کردم و ایشان با کمال تواضع پذیرفتند، اما متأسفانه فرصتی برای تحقق آن پیش نیامد.
افتخاری همچنین به حضور در محضر استاد حجتی به همراه جمعی از اساتید قرآنی اشاره و اظهار کرد: در آن جلسه، مطالب ارزشمندی از سوی استاد مطرح شد که همگی آن را فیلمبرداری کردیم. بر این باورم که نباید بزرگداشت این استاد برجسته محدود به یک مراسم ساده شود، بلکه لازم است دیدگاههای استاد حجتی برای نسلهای جدید و همه کسانی که از محضر ایشان بهرهمند شدهاند، به صورت شایسته بازگو و زنده نگه داشته شود.
انتهای پیام