کد خبر: 4293778
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۹
یادداشت

علل پافشاری حماس بر مذاکره با رژیم صهیونیستی با همان شروط اولیه

مشارکت مستقیم ایران در سه عملیات داخل سرزمین‌های اشغالی و گسترش میدان جنگ، دشمن را مجبور به توزیع نیروهایش بین نبرد با غزه و مقابله با انصارالله کرده است. این امر به مقاومت فرصت بیشتری برای حمله و پافشاری بر شروطش داده است.

محمود الهاشمی، مدیر مرکز اتحاد برای مطالعات استراتژیک در مطلبی که با عنوان «راز پافشاری حماس بر مذاکره با رژیم صهیونیستی با همان شروط اولیه در مسئله آتش‌بس» در اختیار ایکنا گذاشت نوشت:

در حالی که بیش از ۶۵۰ روز از نبرد طوفان‌الاقصی می‌گذرد، ابو عبیده، سخنگوی گردان‌های قسام، اعلام می‌کند که ارتش اشغالگر اسرائیل هر روز از شمال تا جنوب نوار غزه دچار خسارات می‌شود و به‌طور ضمنی اشاره می‌کند که ممکن است به‌زودی رزمندگان غزه موفق به اسارت نیروهای صهیونیست شوند. این اظهارات همزمان با سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به ایالات متحده برای گفت‌وگو در مورد آتش‌بس پیشنهادی با حماس انجام شده است؛ وی ضمن اذعان به حجم تلفات ارتش خود، گفت: این جنگ برای ما هزینه زیادی داشت و بهترین فرزندان‌مان از نیروها و افسران را از دست دادیم.


بیشتر بخوانید 


او تأکید کرد: مصمم هستیم تمام گروگان‌های خود را آزاد کرده و توانمندی‌های حماس را نابود کنیم.

در پاسخ، عزت الرشق، یکی از رهبران حماس، در تلگرام نوشت: «اظهارات نتانیاهو درباره آزادسازی اسرا و تسلیم حماس، بازتاب شکست روانی اوست، نه واقعیت‌های میدانی. غزه تسلیم نخواهد شد؛ این مقاومت است که شروط خود را تحمیل می‌کند، همان‌گونه که معادلات را تحمیل کرده است.»

در اینجا این پرسش برای همگان پیش می‌آید: راز این پافشاری مقاومت بر شروط خود چیست، با وجود شدت دشمنی رژیم صهیونیستی، طولانی شدن نبرد، سقوط هزاران قربانی غیرنظامی، و ویرانی و محاصره غزه؟

پاسخ را می‌توان در موارد زیر جست‌وجو کرد:

۱. مردم غزه مردمی مقاوم هستند و رژیم صهیونیستی را غاصب سرزمین خود می‌دانند.

۲. مقاومت غزه تاکنون شش نبرد با ارتش رژیم صهیونیستی داشته است، از سال ۲۰۰۸ تا آغاز «طوفان الاقصی» در ۲۰۲۳ که همچنان ادامه دارد و دشمن تاکنون هیچ پیروزی واقعی کسب نکرده، بلکه جنگ‌ها همیشه با مذاکره به پایان رسیده‌اند.

۳. اکثر رهبران مقاومت به زبان عبری مسلط‌اند و جزئیات برنامه‌ها، قدرت‌ها و نقاط ضعف دشمن را می‌شناسند.

۴. شیوه‌های دشمن در کشتار غیرنظامیان، ویرانی منازل، هدف‌گیری بیمارستان‌ها و زیرساخت‌ها، برای مردم و مقاومت غزه ناآشنا نیست؛ آن‌ها با این روش‌ها در طول دهه‌ها خو گرفته‌اند.

۵. رهبران و مردم غزه دارای آگاهی عمیق نسبت به صهیونیسم، تاریخ آن و دروغ‌های آن هستند، و همچنین شناختی کامل از فضای داخلی رژیم از منظر سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی دارند.

 6. مردم غزه می‌دانند که مسئله‌شان فراتر از جغرافیای نوار غزه است؛ فلسطینیان در سراسر جهان در مبارزه، پیام و اهداف آنان شریک‌اند.

 7. از آغاز طوفان‌الاقصی در اکتبر ۲۰۲۳، مقاومت خود را برای جنگی طولانی آماده کرده و شهری زیرزمینی با مساحتی بالغ بر ۵۰۰ کیلومتر مربع در عمق ۳۰ کیلومتری خاک غزه با زیرساخت‌های کامل، کارخانه‌ها و کارگاه‌ها احداث کرده است. این تونل‌ها شامل انواع نظامی، حمل‌ونقل، ارتباطات و فرماندهی می‌شود و تجربه استفاده از آن‌ها به دوران انتفاضه دوم بازمی‌گردد، که نقش حیاتی در خروج اسرائیل از غزه در ۲۰۰۵ داشت.

 8. مقاومت به‌جای اتکا به واردات، بر تولید سلاح در میدان جنگ با استفاده از مهندسان خود و حمایت کشورهای هم‌پیمان تکیه کرده و راه‌های تأمین خود را بسته نگذاشته است.

 9. با وجود پوشش گسترده رسانه‌ای، تاکنون هیچ زن، مرد یا کودکی در غزه از مقاومت به خاطر گرفتار شدن در جنگ شکایتی نکرده؛ بلکه همگی از روحیه بالایی برخوردارند، که نشان از ایمان‌شان به حقانیت مبارزه دارد.

 10. طوفان‌الاقصی نخستین نبردی است که با پشتیبانی محورهایی از لبنان، عراق، سوریه، یمن و ایران همراه بوده و این اتفاق بی‌سابقه در جنگ‌های قبلی غزه است، و روحیه عمومی مردم فلسطین را تقویت کرده است.

11. با وجود ترور فرماندهان مقاومت در داخل و خارج غزه، و تغییرات در سوریه که به سود اسرائیل تمام شده، غزه همچنان با شدت می‌جنگد و خسارات سنگینی به دشمن وارد می‌کند.

12. مشارکت مستقیم ایران در سه عملیات داخل سرزمین‌های اشغالی، و گسترش میدان جنگ، دشمن را مجبور به توزیع نیروهایش بین نبرد با غزه و مقابله با انصارالله کرده است. این امر به مقاومت فرصت بیشتری برای حمله و پافشاری بر شروطش داده است.

13. مقاومت غزه فروپاشی پروژه جهانی صهیونیسم را در سطح داخلی، جهانی، سازمان‌های حقوق بشری و دادگاه‌های بین‌المللی رصد می‌کند و می‌بیند که روایت فلسطینی در حال پیروزی بر روایت صهیونیستی است.

14. مقاومت به‌خوبی دریافته که رژیم صهیونیستی دیگر نماینده یهودیان جهان نیست. این امر با برگزاری نخستین کنفرانس جهانی ضدصهیونیستی یهودیان در وین ـ همان شهری که اولین کنگره صهیونیستی به رهبری هرتزل برگزار شد ـ در ژوئن ۲۰۲۵، بیش از پیش روشن شد.

15. مقاومت خروج دسته‌جمعی شهرک‌نشینان صهیونیست از فلسطین اشغالی را دنبال می‌کند و می‌شنود که آنان به نقل از ادبیات دینی یهودیان می‌گویند: هیچ دولتی برای یهود بیش از ۸۰ سال دوام ندارد.

16. مقاومت ریزش‌های روانی و ترس فراگیر در میان سربازان ارتش صهیونیستی را زیر نظر دارد.

17. طولانی شدن نبرد طوفان‌الاقصی به هزاران جوان غزه‌ای از نسل جدید این فرصت را داد که به مقاومت بپیوندند؛ گزارش ارتش اسرائیل می‌گوید که بیشتر عملیات‌های اخیر توسط جوانانی انجام می‌شود که به‌تازگی وارد مقاومت شده‌اند.

18. مقاومت می‌داند که آغاز نبرد ۷ اکتبر با اسارت چند سرباز بود و پس از ۶۴۰ روز هنوز در پی اسارت نیروهای دشمن است؛ از این رو با صلابت و اعتمادبه‌نفس مذاکره می‌کند، چرا که می‌داند نماینده امت اسلامی است، نه فقط شهر کوچکی به نام غزه.

19. مقاومت و مردم غزه به هیاهوی سازشکاران، شکست‌خوردگان و خائنان اعتنایی ندارند، چرا که تاریخ نشان داده همیشه کسانی بوده‌اند که فریاد زده‌اند اما نتوانسته‌اند مسیر مقاومت و پیروزی را متوقف کنند.

انتهای پیام
captcha