کد خبر: 4311970
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
قاسم جعفری بیان کرد

«اصلا شما چه کاره‌ هستید؟»؛ بمب اتم روانی بر سر کاخ سفید

نماینده پیشین مجلس با اشاره به سخنان قاطع رهبر معظم انقلاب در پاسخ به یاوه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا، تأکید کرد: جمله تاریخی ایشان مبنی بر اینکه «اصلا شما چه کاره‌ هستید؟» اوج عزت و اقتدار جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت و همچون بمب اتم روانی بر سر کاخ سفید فرود آمد؛ مستکبرانی که با غرور و تکبر، خود را صاحب اختیار ملت‌ها می‌پندارند.

 قاسم جعفری، استاد دانشگاه و نماینده پیشین مجلس شواری اسلامی

رهبر معظم انقلاب در سخنانی با اشاره به یاوه‌گویی‌های اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص منطقه و ایران عزیز گفتند: رئیس‌جمهور آمریکا با سفر به فلسطین اشغالی و بیان مُشتی حرف پوچ همراه با لودگی سعی کرد صهیونیست‌های مأیوس را امیدوار کند و به آنها روحیه بدهد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مواضع رئیس‌جمهور آمریکا را غلط و در بسیاری از موارد دروغ و حاکی از زورگویی برشمردند و تأکید کردند: اگرچه زورگویی بر روی برخی کشورها اثرگذار است اما به توفیق الهی هرگز روی ملت ایران تأثیری نخواهد گذاشت.

ایشان تصریح کردند: اصلاً شما چه‌کاره هستید که اگر یک کشوری صنعت هسته‌ای دارد شما دخالت کنید بگویید باید و نباید. شما چه‌کاره‌ی دنیایید؟ چه ربطی به آمریکا دارد که ایران امکانات هسته‌ای و صنعت هسته‌ای دارد یا ندارد؟ این دخالت‌ها، دخالت‌های ناباب، ناجور، غلط و زورگویانه است.


بیشتر بخوانید:


در پی سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی و واکنش ایشان به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران و بررسی ابعاد این موضوع قاسم جعفری، استاد دانشگاه و نماینده پیشین مجلس شواری اسلامی با ایکنا به گفت‌وگو پرداخته که متن آن را در ادامه می‌خوانیم:

ملتی که با طمأنینه مسیر خود را پیش می‌برد

ایکنا ـ با توجه به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا که مدعی شده بود صنعت هسته‌ای ایران را از بین برده، تحلیل شما از واکنش رهبر معظم انقلاب و همچنین هدف دشمن از بیان چنین سخنانی چیست؟

نخست باید به محل برگزاری مراسم اشاره کنم؛ برگزاری جلسه در حسینیه امام خمینی (ره) که قلب تپنده کشور، ملت و نظام اسلامی است، خود معنا و پیام ویژه‌ای دارد. یعنی اینکه استوار، با طمأنینه، اعتماد به خدا و ایمان کشور، مسیر خود را با استواری پیش می‌رود که این خود بسیار ارزشمند است.

ایکنا: به نظر شما، علت تأکید رهبر انقلاب بر گفت‌و‌گو با جوانان در این دیدار چه بود؟

رهبر معظم انقلاب وقتی با جوانان جلسه برگزار می‌کنند، آن هم جوانانی که خود ایشان آنها را «جوانان امیدآفرین» می‌نامند، ایستادن آنها بر قله درواقع ذهن‌ها و چشم‌های جهانیان را به فضای روشن ایران جلب می‌کند که این بسیار ارزشمند است. در واقع رهبر معظم انقلاب می‌خواهند بگویند اصلی‌ترین سرمایه کشور نیروی انسانی است. این نیروی انسانی خالص و صاف همان جوانانی هستند که به جامعه امید تزریق می‌کنند.

طبیعی است در شرایطی که دشمن می‌کوشد فضای کشور را غبارآلود نشان دهد، ایشان تصریح می‌کنند که ایستادگی همین جوان‌ها بر قله، ذهن و نگاه جهانیان را به سمت افق روشن ایران جلب می‌کند. از سوی دیگر، رهبری به ملت ایران یادآور شدند که قبله آمال مستضعفان جهان، خود ایران است و باید قدر این جایگاه را بدانند. ایشان نسبت به جوانان توجه جدی دارند. 

دشمنان در عین افسردگی به دنبال القای پیروزی هستند

ایکنا ـ تحلیل شما درباره بخش‌هایی از سخنان رهبر معظم انقلاب که رفتار سخیف و دروغ‌های فراوان ترامپ درباره منطقه، ایران و ملت ایران را صرفاً برای روحیه دادن به صهیونیست‌ها خواندند، چیست؟

هنگامی که معظم له می‌فرماید ترامپ می‌خواهد به صهیونیست‌ها روحیه دهد، در واقع ایشان ترجمه این آیه را مطرح کردند «إِنَّ الشَّيَاطِينَ لَيُوحُونَ إِلَى أَوْلِيَائِهِمْ لِيُجَادِلُوكُمْ وَ إِنْ أَطَعْتُمُوهُمْ إِنَّكُمْ لَمُشْرِكُونَ؛ شياطین‌ دوستان خود را وسوسه مى‌كنند تا با شما ستيزه کنند و اگر اطاعتشان كنيد قطعا شما هم مشركيد» شیاطین به یکدیگر روحیه می‌دهند برای اینکه با شما مجادله کنند و کارشان این است که به یکدیگر روحیه بدهند تا در مقابل حق بایستند.

وقتی ترامپ می‌آید و می‌خواهد به صهیونیست‌ها روحیه بدهد، مصداق همین رفتار است. رهبری فرمودند دشمنان در حالی که دچار افسردگی و شکست هستند، تلاش می‌کنند خود را پیروز نشان دهند؛ در حالی که درونشان متفرق و دچار تشتت است؛ همان تعبیر قرآنی که می‌فرماید: «تَحْسَبُهُمْ جَمیعاً وَ قُلُوبُهُمْ شَتّى».

رهبر انقلاب با ظرافت فرمودند اگر آمریکا و هم‌پیمانانش خود را توانمند و مسلط بر دنیا می‌دانند، چرا نمی‌توانند چند میلیون معترض در کشور خود را آرام کنند؟ مردمی که از آنها بیزارند! پس چگونه می‌خواهند ملت‌های دیگر را اداره کنند؟

بی‌اعتباری نظام سیاسی آمریکا نزد مردم این کشور

ایکنا ـ اشاره کردید که دشمنان با بحران‌های درونی مواجه‌اند. رهبری هم در سخنان خود به فروپاشی درونی آمریکا اشاره داشتند. در این باره بفرمایید؟

یکی از حربه‌های همیشگی دشمنان این است که وقتی با ضعف‌های داخلی و فروپاشی درونی روبه‌رو می‌شوند، برای منحرف کردن افکار عمومی، بحران‌سازی بیرونی می‌کنند. رهبر معظم انقلاب با دقت، توجه افکار جهانیان را به موضوع فروپاشی درونی آمریکا جلب کردند و فرمودند نظام سیاسی آمریکا حتی نزد مردم خود آن کشور نیز دیگر اعتباری ندارد.

مقام معظم رهبری به جوانان گفتند که مدال‌آوری جوانان ایرانی و ارزش آن در «جنگ روانی دشمن» و چنین شرایطی، چند برابر مدال‌های دوران عادی است؛ چراکه این پیروزی‌ها در بحبوحه جنگ روانی و یأس‌آفرینی دشمن حاصل شده است. ما در روایات هم داریم که «أفضل الأعمال، أحْمَزُها» یعنی برترین کار‌ها دشوارترین آنهاست.

یا در آیه قرآن آمده است که «ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ»؛ یعنی با فضیلت‌ترین عمل‌ها، سخت‌ترین آنهاست پس هر سختی و تلاشی در راه خدا، عمل صالح محسوب می‌شود.

ملت ایران در مسیر ایمان، امید و مقاومت

بنابراین، در جنگ روانی دشمن و شرایطی که سعی کردند تزریق ناامیدی کنند، این مدال‌ها دنیا را متوجه دروغگویی آنها و راستی و استواری ملت ایران در برابر دروغ‌پردازی دشمنان کرد. به‌ویژه بعد از جنگ ۱۲ روزه، این پیروزی‌ها معنای مضاعف پیدا می‌کند و نشان می‌دهد که رسیدن به قله، ممکن است؛ به شرط همت و ایمان جوانان ایرانی. از سوی دیگر کار جوانان ایران به حساب ملت ایران گذاشته می‌شود. رهبر معظم انقلاب فرمودند ملت ایران در مسیر ایمان، امید و مقاومت قرار دارد. دشمن هرچه تلاش کند، نمی‌تواند این مسیر را متوقف کند. جوانان ایران امروز نه‌تنها مایه امید کشور، بلکه الگوی ایستادگی برای ملت‌های دیگرند. به عبارت دیگر به قله رسیدن به همت و تلاش امکان دارد. همانطور که امیرالمؤمنین (ع) فرمودند «قدر الرجل على قدر همته».

نمادسازی جوانان ایرانی

ایکنا ـ شما در بخشی از سخنان خود به فرمایش حضرت علی (ع) اشاره کردید که «قدر همت» را محور ارزش‌گذاری انسان‌ها دانسته‌اند. نقش «همت» و نمادسازی جوانان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند «ارزش هر انسانی به اندازه همت اوست». این جمله دقیقاً معنا و ارزش همت را نشان می‌دهد. آنچه جوانان ما انجام دادند، نمادسازی بود؛ نمادسازی‌ای که چشم استکبار و جریان‌های فتنه‌گر را کور کرد. رهبری هم به همین موضوع اشاره کردند که «جوان‌ها نماد‌های بسیار ارزشمندی ساختند؛ احترام به پرچم، دعا پس از پیروزی، سجده شکر، همخوانی سرود جمهوری اسلامی و اجرا‌های جمعی» که نماد اتحاد است.

این رفتار‌ها نشان داد ذات این جوانان، توجه به خدا و ایمان و تعلق به ملت است. رهبری تأکید کردند که وظیفه مسئولان در قبال این جوانان آینده‌ساز، بسیار سنگین است؛ این المپیادی‌ها و قهرمانان امروز ستارگانی‌اند که باید با فراهم‌سازی، تمهید و تهیه شرایط، تبدیل به خورشید شوند.

ایکنا ـ رهبری به نقش جوانان در دوران دفاع مقدس هم اشاره کردند؛ ربط این اشاره به وضعیت امروز چیست؟

مقام معظم رهبری یادآور شدند که پیروزی‌های دفاع هشت‌ساله مرهون جوانان بود و امروز نیز جوانان وارد فازی جدید شده‌اند. حضور جوانان در میدان چه در عرصه علمی و چه در میدان دفاع نشان‌دهنده این است که «علم نافع» و تخصص هم می‌تواند میدان‌ساز باشد. رهبری مثال‌هایی زدند از نقش پزشکان هسته‌ای، نانو و فناوری‌های نظامی و موشکی که چقدر اثربخش‌اند؛ اینها نشان می‌دهد میدان مبارزه امروز ترکیبی است؛ هم علم و فناوری، هم اراده و ایثار.

حضور جوانان در حسینیه امام (ره)؛ واکنشی به جنگ ترکیبی دشمن

ایکنا ـ اشاره کردید که دعوت جوانان به حسینیه و حضورشان پیامی هم برای غرب و ترامپ داشت. این پیام حاوی چه محتوایی است؟

جمع‌آوری جوانان در آن شرایط، واکنشی به تلاش دشمن برای ایجاد جنگ ترکیبی و مبهم‌سازی فضا بود. دشمن می‌خواست کشور را در غبار و ابهام نشان دهد اما حضور جوانان نشان داد لشکر ملت ایران برپاست. به اعتقاد من غرب دیگر به‌عنوان یک تمدن مطرح نیست؛ بلکه «تمدن‌نماست». در واقع خواستند بگویند لشکر ما در تقابل با شما این جوانان هستند و مفهوم تمدن را باید در اراده‌ها و فرهنگ‌ها جست. این جوانان پیام روشنی فرستادند: «ما می‌توانیم» و دشمن هرچه تلاش کند نمی‌تواند این باور را از ما بگیرد.

ایکنا ـ رهبری توصیه‌ای هم برای جوانانی داشتند که ممکن است تحت وسوسه مهاجرت قرار بگیرند. شما درباره این نکته چه تحلیلی دارید؟

رهبری به‌درستی هشدار دادند. گاهی جوانان فکر می‌کنند اگر به جای دیگری بروند (حال به هر دلیلی) زندگی بهتری خواهند داشت اما تجربه نشان می‌دهد در کشور‌های دیگر همیشه «بیگانه» خواهند ماند چرا که وطن آنها اینجاست. مثالی از مرحوم پروفسور حسابی می‌زنم: ایشان وقتی در پرینستون تدریس می‌کرد، یک غروب احساس کرد صدای شن‌ها او را به تفرش، زادگاهش، می‌برد؛ فهمید به آنجا تعلق ندارد و تصمیم گرفت به وطن بازگردد. چمران‌ها نیز همین تجربه را داشتند؛ بنابراین توصیه معظم له شاید این قاعده حقوقی است: «الزَّرعُ لِلزّارِع» اگر در زمین دیگری کشت کردی، صاحب زمین خواهد گرفت. یعنی سرمایه‌هایتان را برای کشور نگه دارید؛ دستاورد‌ها را در وطن تحقق بخشید.

امروز می‌دانیم بهترین‌های دنیا؛ از آسیا، شبه قاره، استرالیا، اروپا، آفریقایی‌ها و امثالهم را آمریکایی‌ها دزدیده‌اند یعنی به دزدیدن دستاوردها، تکنولوژی‌ها وابداعات اقدام کرده‌اند و آنها را به نام خود تمام می‌کنند. این نوعی تصاحب و غصب دستاوردهاست. رهبری معظم گفتند: بمانید و این داشته‌ها را برای کشور خود حفظ کنید؛ این یک توصیه راهبردی است.

اقتدار ایران و اثر موشک‌های ایرانی بر صهیونیست‌ها

ایکنا ـ معظم له درباره اقتدار ایران و اثر موشک‌های ایرانی بر صهیونیست‌ها نکاتی مطرح کردند. تحلیل شما از این بخش چیست؟

رهبری تأکید کردند که اقتدار جمهوری اسلامی از جمله قدرت موشکی، عامل یأس و سرخوردگی صهیونیست‌ها شد. به نظر من همین امر باعث شد که ترامپ و برخی عوامل خارجی تلاش کنند با سفر و سخنرانی، به آنها روحیه دهند؛ انگار مأموری از سوی لابی صهیونیستی آمده تا ناامیدی آنها را برطرف کند اما واقعیت این است که موشک‌ها و قابلیت‌های دفاعی ما نشان داد توانایی نفوذ تا عمق مراکز حساس دشمن وجود دارد و این عامل اقتدار، محاسبات دشمن را به هم ریخت.

ایکنا ـ رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان، به نقش آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی اشاره کردند. این حمایت آمریکا تا چه حد موجب تداوم جنایات اسرائیل شد؟

همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، آمریکا هم آشکارا و هم در خفا، شریک جنایات صهیونیست‌هاست و خودشان هم به این موضوع اعتراف کرده‌اند. ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر مبارزه با تروریسم در حالی مطرح می‌شود که خود آنها «تروریسم‌پرور» هستند و همه دنیا این را می‌دانند. ادعایشان پوچ و مزخرف است.

اینها به جنایت افتخار می‌کنند؛ افتخار به کودک‌کشی و قتل‌عام مردم بی‌گناه. جالب اینجاست که حتی از کشتن علما و دانشمندان نیز ابایی ندارند. رهبر انقلاب به شهیدان دانشمند ما، از جمله شهیدان طهرانچی و عباسی اشاره کردند؛ کسانی که نماد علم، ایمان و پیشرفت ایران بودند. امروز ترامپ و صهیونیست‌ها به قتل چنین افرادی افتخار می‌کنند و گمان می‌برند دنیا این رفتار‌ها را نخواهد دید، در حالی که افکار عمومی جهان به‌خوبی از این جنایات آگاه است.

اوج اقتدار و عزت جمهوری اسلامی با جمله «شما چه کاره‌اید؟»

ایکنا ـ به نظر شما مهم‌ترین بخش سخنان رهبر معظم انقلاب در این قسمت چه بود؟

جمله‌ای که رهبر معظم انقلاب خطاب به ترامپ و آمریکا فرمودند: «شما اصلا چه کاره‌ هستید؟»، اوج اقتدار و عزت جمهوری اسلامی بود. این جمله به مثابه بمب اتم روانی بر سر کاخ سفید فرود آمد؛ بر سر کسانی که با غرور و تکبر ادعای «اَنا رَبُّکُمُ الأَعلی» دارند و می‌خواهند برای جهان تعیین تکلیف کنند.

رفتار رئیس‌جمهور آمریکا در نشست شرم‌الشیخ هم نشان داد که چگونه مانند یک کودک سردرگم با سران دیگر کشور‌ها برخورد می‌کند.

ایشان فرمودند تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بهترین سند دروغ‌گویی آمریکاست؛ چون همین کسانی که ادعای دوستی با ملت ایران را دارند، در عمل با تحریم‌هایشان مردم را هدف قرار داده‌اند. این دوگانگی رفتاری، چهره واقعی آمریکا را برای جهان آشکار کرده است.

ایکنا ـ رهبر انقلاب آمریکا را «جنگ‌پرداز» و «جنگ‌افروز» توصیف کردند. این تعبیر چه مفهومی دارد؟

تعبیر بسیار دقیقی است. آمریکایی‌ها در همه دهه‌های اخیر، عامل مستقیم یا غیرمستقیم جنگ‌های بزرگ بوده‌اند. اگر نگاه کنیم، تقریباً تمام درگیری‌های چهار یا پنج دهه گذشته از خاورمیانه تا شرق اروپا ریشه در طراحی و تحریک آمریکا دارد.

آنها ابتدا با «جنگ‌پردازی»، زمینه درگیری را فراهم می‌کنند و سپس با «جنگ‌افروزی»، خودشان بر آتش می‌دمند. نمونه روشنش اوکراین است؛ کشوری که قربانی سیاست‌های واشنگتن شد.

معامله از سرزورگویی بر ملت ایران نسخه اثرگذار نیست

ایکنا ـ جمع‌بندی شما از پیام رهبر معظم انقلاب به آمریکا، چیست؟

رهبر انقلاب در پایان سخنان خود تأکید کردند که آمریکایی‌ها اگر ادعا می‌کنند اهل معامله هستند، معامله از سر زورگویی بر ملت ایران نسخه اثرگذار نیست. اگر آمریکایی‌ها خیال می‌کنند می‌توانند با زبان زور با ملت ایران سخن بگویند، سخت در اشتباه‌اند. ملت ایران اهل منطق، تعامل و مذاکره است، اما هرگز زیر بار ظلم و زورگویی نخواهد رفت.

این جمله تأکید بر همان روحیه‌ای است که از ابتدای انقلاب تا امروز ملت ایران را در برابر فشار‌ها و تهدید‌ها مقاوم نگه داشته است؛ روحیه‌ای برخاسته از ایمان و اتکال به خداوند.

ایکنا ـ چه میزان رفتارشناسی رهبر معظم انقلاب از شخصیت ترامپ و برخورد‌هایی که اخیرا و به طور کلی با سایر کشور‌ها دارد، ماهیت استکباری آمریکا را برای جهانیان آشکارا و عریان به نمایش گذاشت؟

امروز هم دوست و هم دشمن معترف هستند که در میان رؤسای دولت‌ها و حکومت‌ها، کسی با حکمت، سواد، مطالعه و تجربه رهبر بزرگوار انقلاب برابری نمی‌کند. ایشان مطالعه‌ای بسیار عمیق در بخش‌های مختلف دارند؛ همان‌طور که امیرالمؤمنین (ع) در نامه معروف به امام مجتبی (ع) فرمودند: «فرزندم، من هرچند با گذشتگان نبودم، اما شرح حالشان را چنان مطالعه کردم که انگار از اول تا آخر با آنها بودم». امروز دشمنان به این معترف هستند؛ لحن گفتار، انتخاب کلمات، زبان بدن، نحوه نشستن و برخاستن رهبر معظم انقلاب همه معنا دارد و دوست و دشمن این موضوع را قبول دارند. ایشان یک روانشناسی دقیق از شخصیت فردی ترامپ دارند و کلماتی را که انتخاب می‌کنند، عمق اثرگذاری فوق‌العاده‌ای حتی تا عمق استخوان ترامپ دارد. این عبارات، در عین متانت، نقاط ضعف و حساسیت‌های دشمن را هدف قرار می‌دهد و باعث فروپاشی روانی آنان می‌شود.

همانطور که فرعون می‌گفت «أَنَا رَبُّکُمُ الْأَعْلَیٰ»، ترامپ نیز همین‌گونه است. ترامپ در نشست شرم‌الشیخ تلاش کرد با رفتار‌های کودکانه و نمایش قدرت، رؤسای کشور‌های حاضر را تحقیر و تحت تأثیر قرار دهد؛ مثلاً می‌گفت نخست‌وزیر انگلستان را نمی‌بینم کجاست؟ انگار نعوذبالله می‌خواست بگوید من مثل حضرت سلیمان هستم که یکی یکی پرنده‌ها را فرامی‌خوانم. معتقدم کل سناریوی شرم‌الشیخ را برای این چیده بود که مسئولان ایران یا رئیس‌جمهور یا مسئول عالی رتبه دیگر کشورمان را در آنجا جمع کند، اما این سناریو برایش حسرت شد. پاسخ رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه روشن بود؛ ما استکبار تو را هیچ حساب می‌کنم. همان‌طور که حضرت امام (ره) فرمودند: ما آمریکا را زیر پا له می‌کنیم.

ایکنا ـ صحبت پایانی.

این سخنرانی، آن هم در جلسه با لشکر جوانان، موفق و اثرگذار بود. در روزهای نزدیک به روز جهانی مبارزه با استکبار جهانی، پیام ما روشن است: ترامپ که فکر می‌کند بر دنیا حاکم است و به قدرت نظامی آمریکا یا غرب تکیه دارد، ثابت شد قدرت اصلی در جای دیگر است؛ قدرت در اردوگاه ایمان است، نه در اردوگاه سیمان.

گفت‌و‌گو از سمیرا انصاری

انتهای پیام
captcha