کد خبر: 4328175
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۱
حجت‌الاسلام محمدحسن اختری:

اغتشاشگران در جبهه صهیونیسم هستند

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم(ص) با اشاره به جنایت‌ها و تخریب‌های انجام شده از سوی دشمنان داخلی و خارجی و مخالفان دین در جریانات اخیر گفت: این اغتشاشگران در جبهه صهیونیسم هستند و با جنایات خود علیه مردم و آتش زدن مساجد و سوزاندن قرآن نشان دادند با صهیونیست‌ها و داعشی‌ها هیچ تفاوتی ندارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن اختریبه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن اختری، رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت یک‌هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم (ص) در نشست خبری این ستاد که صبح امروز، دوشنبه ۲۲ دی‌ماه در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت جمعی از حافظان و مدافعان امنیت و شهروندان بی گناه در جریان اغتشاشات اخیر در کشور، گفت: همان‌طور که خدا به صادقین و مجاهدین وعده داده است امیدوارم به ما توفیق دهد در جهت اعتلای قرآن و اسلام، مشکلات و سختی‌ها و جانبازی‌ها را تحمل کنیم و به وعده خداوند متعال پایبند و مطمئن باشیم. نباید هیچ تزلزل، خستگی، ضعف و ناتوانی دربرابر دشمنان اسلام و امت اسلامی در ما ایجاد شود و با ایستادگی و مقاومت و فداکاری و ایثار در راه حق علیه جبهه باطل بایستیم. 

وی افزود: ملت ما تاکنون همین گونه بوده و در تمام صحنه‌ها با حضور و ایستادگی خود در برابر همه ناملایمت‌ها و دشمنی دشمنان، سربلند و پیروز بوده و امروز با حماسه، خروش و فریاد یکپارچه خود در تمام کشور به میدان خواهند آمد و بار دیگر حضور حماسی و جهادی خود را به رخ دشمنان و دوستان نشان خواهند داد. 

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر(ص) با اشاره به اینکه ایران کشور امام زمان(عج) و اهل بیت (ع) است، بیان کرد: این کشور در برابر ناملایمت‌ها سر فرود نیاورد و با فریاد هیهات مناالذله در مقابل دشمنان ایستادگی کرده و می کند لذا باید اطمینان و باور ما بیش از پیش باشد. 

وی در ادامه به بیان خاطره‌ای از مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت از استادشان آیت الله نائینی درباره حمله متفقین به ایران پرداخت و گفت: در آن زمان تمام علمای کشورها و ایران ناراحت بودند و برای مقابله با دشمنان اسلام همه فتوا دادند و اموال و وجوهات الهی را برای مقابله با دشمنان قسم خورده هزینه کردند. امروز نیز همان‌ دشمنان در آن جنگ‌ها؛ آمریکا، رژیم صهیونیستی، فرانسه استعمارگر و انگلیس علیه ملت ایران حضور دارند و هدفشان اسلام و ملت ایران است و شیعه و سنی برای آنها تفاوت ندارد. بنابراین برای حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم ایران و سایر کشورهای اسلامی به درگاه خدا و اهل‌ بیت(ع) تضرع کنیم. 

حجت‌الاسلام اختری با اشاره به جنایت‌ها و تخریب‌های انجام شده از سوی دشمنان داخلی و خارجی و مخالفان دین در جریانات اخیر، افزود: آنها نشان دادند طرفدار مردم نیستند و نه دلشان به حال معیشت مردم سوخته و نه گرفتار غم کارگران هستند. این‌ها گوش به فرمان دشمنان ملت هستند که برای تخریب و آتش زدن و از بین بردن اسلام و ایجاد رعب، وحشت و جنایت فرستاده شدند و مجهز و مسلح هستند و مردم تمام اینها را به چشم دیدند. به خصوص اینکه مساجد، پایگاه‌های دینی، قرآن و کتب اسلامی مورد تجاوز قرار گرفت. آنها نشان دادند با صهیونیست‌ها، داعشی‌ها و گروه‌های القاعده و امثالهم هیچ تفاوتی ندارند که مردم را سوزاندند و به آتش کشیدند. باید آگاه و روشن باشیم و به حقانیت مسیر خود باور داشته باشیم. 

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: اینها در جبهه صهیونیسم هستند و جز جنایت و وحشی‌گری در تاریخ و چنته آنها یافت نمی‌شود لذا با ایمان باید در مقابل آنها ایستادگی کنیم. رهبر معظم انقلاب با اقتدار این راهبری و هدایت را برعهده دارند و باید مطیع فرمان ایشان باشیم. 

حجت‌الاسلام اختری ضمن دعوت از عموم مردم برای حضور گسترده در تجمع امروز برای اعلام انزجار نسبت به حرکت‌های تروریستی اخیر، افزود: در این مراسم باید به طور ویژه از شهدای این حوادث تجلیل شود. 

وی با اشاره به برنامه‌های مربوط به گرامیداشت هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم(ص)، گفت: برنامه‌های متعددی پیش بینی شده و در حال انجام است و در ایام پیش‌رو به مناسبت بعثت پیامبر اکرم(ص) و معراج ایشان و میلادهای شعبانیه برنامه‌هایی درنظر گرفته شده است. در بحث بین‌الملل نیز اقدامات و برنامه‌هایی در سفارتخانه‌ها و رایزنی های فرهنگی در نظر گرفته شده، چنانکه در بغداد همایشی با عنوان «امام حسین(ع)، امتداد پیامبر رحمت» در نظر گرفته شده است و همایش‌های مشابهی نیز در سریلانکا و جنوب هند پیش‌بینی شده است. 

حجت‌الاسلام اختری ادامه داد: هدف دشمن از بین بردن اسلام و قرآن و مقابله با حق و پیامبر خدا(ص) است لذا مصمم‌تر در این برنامه‌ها حرکت کنیم و تمام امکانات را بکاربگیرم تا ایمان و اعتقادمان را بیشتر نمایش دهیم. 

حجت‌الاسلام امرودی: دشمنان، تاریخ ایران را مطالعه کنند

سپس،  حجت‌الاسلام والمسلمین میثم امرودی، دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت هزار و پانصدمین میلاد پیامبر اعظم (ص) با اشاره به حضور نماینده و اعضای ۳۶ نهاد و دستگاه در جلسه امروز، ضمن تسلیت شهادت جمعی از هموطنان و شهدای امنیت در اقدامات تروریستی مسلحانه اخیر، گفت: در اعتراض به اقدامات تروریستی و تخریب‌های انجام شده، حرکت‌های خودجوشی را مردم از جمعه تاکنون در استان‌ها و شهرستان‌ها در حمایت از نظام اسلامی و محکومیت تروریسم انجام دادند. حرکتی که از مطالبات به حق مردم آغاز شد اما به تروریسم کشیده شد و همان‌هایی که جنگ ۱۲ روزه را آغاز کردند با بهانه نخ نمای دیگری وارد شدند اما لازم است نتانیاهو و ترامپ قمارباز تاریخ این ملت را در بیش از ۴۰ سال گذشته ببیند. مردم در مراسم امروز نیز حماسه ای دیگر خلق می‌کنند.

وی با اشاره به جنایات‌ ابرقدرت‌ها در جهان افزود: در آمریکا بانویی که دارای سه فرزند است از سوی پلیس ترور می‌شود اما در این طرف به حمایت از آشوبگران و اقدامات تخریبی آنها درآمدند. آنها با تحریم‌ها وضع بد اقتصادی را تشدید می‌کنند و خود باعث گرانی می شوند. البته سوء مدیریت نیز در برخی موارد است که تمام دولت تلاش می‌کنند تا این مشکلات را بردارند اما دشمنان ایران بهتر است، تاریخ این ملت را مطالعه کنند. 

دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت هزار و پانصدمین میلاد پیامبر اعظم(ص) با اشاره به اینکه دشمنان جنگ را بعد از انقلاب به ما تحمیل کردند، گفت: آنها منافقین را مسلح کردند و مردم هر بار که در آن زمان از منزل خارج می‌شدند، شهادتین می‌گفتند چون نمی‌دانستند سالم به خانه باز می‌گردند. لذا این جریان اغتشاشگر برای ملت ایران نخ نما شده است. 

وی ادامه داد: در بخشی از وصیتنامه امام راحل آمده است دو اصل، مبنای ابقای انقلاب است؛ یکی انگیزه الهی است، دشمنان بدانید شما با ملت امام حسین(ع) در حال جنگ هستید. مقتدای ما امام حسین(ع) است. ترامپ قمارباز بداند، حریف اوا تک تک نوجوانان و کودکان ما هستند. مبنای دوم نیز وحدت ملت است که همیشه بوده است. 

دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت هزار و پانصدمین میلاد پیامبر اعظم(ص) تصریح کرد: دشمن جنگ ۱۲ روزه راه می‌اندازند و بعد که در آنجا شکست می‌خورد به جنگ ترکیبی و شناختی روی می‌آورد. اینجا ایران است و ونزوئلا نیست. حضرت امام راحل فرمودند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکتتان آسیب نرسد. این کشور، کشور شهداست. مردم ایران همیشه در همه صحنه حضور داشتند و دارند و نیاز به دعوت ندارند.

حجت‌الاسلام امرودی با اشاره به تصویب نامگذاری سال قمری به هزار و پانصدمین سال تولد پیامبر اکرم(ص) پس از پیشنهاد ایران، در سراسر کشورهای اسلامی، افزود: برای ایامی در سال به عنوان قله‌های مربوط به پیامبر(ص) برنامه‌هایی در نظر گرفته شد. هفته وحدت برنامه‌هایی داشتیم و برنامه‌هایی برای ۲۷ رجب در سراسر کشور و برخی کشورهای اسلامی انجام می‌شود. ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر نیز فرصت مغتنمی در این رابطه است. در ایام‌البیض و اعتکاف رجبیه بیش از یک و میلیون نفر معتکف شدند و در آنجا نیز سیره پیامبر اعظم(ص) تبیین شد.

حجت‌الاسلام امرودی با اشاره به در نظر گرفتن برنامه‌ها و جلسه پرسش و پاسخ در ۱۵ شعبان، ۱۰ ذی‌الحجه، روز غدیر خم و اجرای آخرین برنامه در ۲۴ ذی‌الحجه روز مباهله، تأکید کرد: ۱۲۰ جلسه اصلی و جلسات فرعی در دستگاه‌ها در این زمینه داشتیم. بسیج تمام امکانات مردمی و دستگاه‌ها برای برگزاری هرچه بهتر و با کیفیت‌تر برنامه‌ها انجام شد. ۵۵ دستگاه عضو این ستاد هستند. ۱۲ هزار برنامه در هفته وحدت چه در استان‌ها که ترکیب حضور اهل سنت و شیعه بود را برگزار کردیم. همچنین پویش عهد همدلی ایرانیان انجام شد که تاکنون ۷۰ هزار زندانی مالی به آغوش خانواده باز گشتند. 

وی ادامه داد: از دیگر برنامه‌ها می‌توان به برگزاری برنامه خاص در دانشگاه‌ها، اجتماع شعرا در اصفهان برپایه رویداد ملی امت احمد، تجمع دانش‌آموزی و پویش ها و اجلاس بین‌المللی همبستگی با کودکان فلسطينی و اجرای برنامه‌های شاخص تحت عنوان «رحمة للعالمين» اشاره کرد اما ۲۷ رجب یکی از قله‌های برنامه‌هاست که نباید از آن غافل شویم.

 دبیر ستاد مرکزی گرامیداشت هزار و پانصدمین میلاد پیامبر اعظم(ص) ادامه داد: از اهداف برنامه‌های هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اکرم(ص) تبیین و تعمیق نظریه حقوق بشر، وحدت اسلامی، تقویت همبستگی، گرامیداشت شهدای انقلاب به ویژه شهدای اخیر، دعوت از علمای شیعه و سنت برای پاسخ به شبهات، ترویج سیره نبوی برای زندگی عادلانه و متعالی و حیات طیبه، تأکید بر قرآن کریم و کرسی‌های متعدد تلاوت قرآن و در ابعاد بین‌المللی تاکید بر وحدت و معرفی چهره پیامبر (ص) به تمام ادیان و ضرورت اتحاد و تقریب جهان اسلام در مقابل استکبار جهانی است.  

سالگرد میلاد پیامبر اعظم(ص) فرصتی برای انسجام بیشتر امت اسلامی است

در ادامه این نشست ناصر کنعانی، مشاور وزیر امور خارجه و مسئول دبیرخانه کمیته بین‌الملل ستاد گرامیداشت یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم(ص) ضمن گرامیداشت یاد شهدای اقدامات تروریستی اخیر، گفت: گرامیداشت یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر (ص) فرصت مغتنم و ارجمندی است که زمینه وحدت صفوف امت اسلامی در عصری که امت در معرض فتنه‌های سنگین قرار دارد با تلاش‌های مشترک تمامی اعضای حاضر در این جلسه و نمایندگان دستگاه‌های مختلف بیش از پیش محقق شود و زمینه انسجام امت اسلامی بیش از پیش حول محوریت پیامبر(ص) و مبانی راستین اسلام محمدی فراهم شود.

وی ادامه داد: این قطعنامه به ابتکار جمهوری اسلامی در بازه زمانی بسیار مهم هم به لحاظ شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی و هم به لحاظ تنگنای زمانی که در اختیار داشتیم، انجام شد و به نتیجه رسید. ایده‌ ما این بود که امسال قمری، هزار و پانصدمین سال میلاد پیامبر اکرم(ص) است و چه خوب است از این فرصت برای یک ابتکار دسته جمعی در جهان اسلام استفاده کنیم.

کنعانی تصریح کرد: لازمه این امر سؤال از مجمع جهانی فقه اسلامی بود که وزارت امور خارجه این امر را به نمایندگی ایران در سازمان همکاری اسلامی در جده محول کرد و این امر انجام شد و و تأیید مجمع جهانی فقه اسلامی در پاسخی مبسوط ارائه شد. بلافاصله وزارت خارجه این ایده ابتکاری جمهوری اسلامی ایران را در دولت مطرح کرد و دولت نیز آن را تأیید کرد و وزارت خارجه مکلف شد در اولین اجلاس وزرای خارجه شورای همکاری اسلامی مطرح کند و با توجه به اهمیت موضوع، موافقت حاصل شد و پیش‌نویس بلافاصله تنظیم و به مشورت گذاشته شد و در اجلاس وزرای خارجه در استانبول این قطعنامه با اجماع به تصویب رسید.

وی با تأکید بر این ابتکار مبارک که بانی آن جمهوری اسلامی بود، اظهار کرد: الحمدلله این اتفاق نظر حاصل شد و این شرف افتخار برای ایران ثبت و ضبط شد. 

مسئول دبیرخانه کمیته بین‌الملل ستاد گرامیداشت یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم (ص) ادامه داد: علاوه بر تکالیف دینی و معنوی که بر عهده مسلمانان است مجموعه‌ای تکالیف قطعنامه‌ای و وظایف ملی و بین‌المللی برای اعضای سازمان تعریف شده است. قطعنامه متشکل از یک مقدمه چهاربندی و شش بند اجرایی است. در بند دوم اجرایی از دولت‌های عضو خواسته شده است تا مناسبت‌های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی را در این زمینه برگزار کنند. بند سوم اجرایی نیز دولت‌های عضو را به اجرای کارزارهای رسانه‌ای برای ترویج فهم صحیح از اسلام و سیره پیامبر(ص) و فعالیت‌های خیریه و انسان‌دوستانه مبتنی بر تعالیم نبوی مکلف کرده است. بند چهارم نیز از دولت‌های عضو سازمان همکاری‌های اسلامی می‌خواهد که اقدامات لازم را برای ثبت این مناسبت در تقویم سازمان یونسکو به انجام برسانند. بند پنجم هم از دبیر کل می‌خواهد به این مناسبت برنامه‌ای را در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل برگزار کند و همچنین یک سمپوزیوم علمی در دفتر سازمان ملل در ژنو برگزار شود. در نهایت در بند ششم نیز از دبیرکل خواسته شده گزارشی از اجرای این قطعنامه به اعضا و شورای وزیران ارائه کند.

وی با اشاره به تکالیف اسلامی، دینی و معنوی و تکالیف قطعنامه‌ای ایران به عنوان پیشنهاددهنده و تنظیم‌کننده پیش‌نویس این قطعنامه گفت: ما بازوی سازمان همکاری اسلامی برای اخذ مصوبه و اجرای آن بودیم. سازمان نیز در این زمینه اقدامات خوبی انجام داد. بلافاصله پس از تصویب قطعنامه، نشست‌های مکرر نمایندگی ایران در جده نزد سازمان با دبیرکل و معاونین سازمان انجام شد و نشست‌های متعدد نمایندگی ما در نیویورک و ژنو با هماهنگ‌کننده سازمان و متعاقب آن با مدیران نماینده سازمان ملل متحد در نیویورک و ژنو و یونسکو انجام شد.

کنعانی تصریح کرد: ماحصل این کار چند رخداد برجسته در حوزه بین‌المللی است که جمهوری اسلامی ایران بازیگر اصلی آن بوده است. نشست عالی‌رتبه مقامات عالی کشورها در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اجلاس قبلی نشست مثال‌ زدنی بود که جمهوری اسلامی ایران مبتکر آن بود و این نشست در ۳۱ شهریور گذشته برگزار شد. این نشست، فراتر از نمایندگان کشورهای اسلامی بود و نمایندگان کشورهای غیر اسلامی نیز در آن حضور داشتند و دبیرکل سازمان ملل نیز پیامی برای آن ارسال کرد.

وی با اشاره به دومین نشست بین‌المللی در این راستا، گفت: با هماهنگی و ابتکار عمل دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ژنو، نشست حقوق بشردوستانه در سیره پیامبر اسلام(ص) در تاریخ دوم مهرماه طی هماهنگی با سازمان همکاری اسلامی برگزار شد. همچنین یک نشست فرعی دیگری با عنوان اصول انسانی در سنت نبوی در تاریخ 24 شهریورماه در ژنو برگزار شد. در حوزه بین‌الملل دو ابتکار دیگر مد نظر است؛ برگزاری ثبت این رویداد در تقویم رویدادهای بین‌المللی سازمان یونسکو، که این تلاش توسط نمایندگی ما صورت می‌گیرد. از نظر مسئولان یونسکو برای ثبت رویداد در این تقویم حداقل باید از سه سال پیش اقدام می‌شد اما به لحاظ بازه زمانی آن زمان مشخص را از دست داده‌ایم اما پیگیری‌های درحال انجام است تا این رخداد را در تقویم‌ رویدادهای بین‌المللی یونسکو به ثبت برسانیم. همچنین برگزاری یک سمپوزیوم علمی نیز از تکالیفی است که برعهده کشورهای عضو گذاشته شده است اما نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در ژنو و یونسکو با جدیت به دنبال این امر هستند.  

مسئول دبیرخانه کمیته بین‌الملل ستاد گرامیداشت یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم(ص) با بان اینکه این امر در قالب حوزه دو جانبه با کشورهای اسلامی در حال دنبال است، افزود: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران اعم از سیاسی در سطح سفارت‌خانه‌ها و سرکنسول‌ها و نمایندگان فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز مجدانه به عنوان متولیان این موضوع با کشورهای پذیرنده و سفرا و دیپلمات‌ها و هم‌ترازهای خودشان ارتباط‌هایی را شکل داده‌اند. لذا با پیگیری‌های انجام شده مصوبه سازمان همکاری اسلامی به تمام کشورها ارسال و از کشورها درخواست شد تا این مناسبت را گرامی بدارند و سلسله برنامه‌هایی را برگزار کنند و علاوه بر آن نیز نمایندگی هم با همکاری وزارت خارجه‌های محل و نهادهای فرهنگی برنامه‌های مشترکی را برگزار کردند.

وی ادامه داد: در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در بیش از 60 کشور ده‌ها برنامه را در سطوح مختلف اعم از هم‌اندیشی و هم‌فکری و برنامه تبادل‌نظر و علمی و نشست با نخبگان و فرهیختگان و تبادل‌نظر با صاحب‌نظران و نویسندگان رسانه‌ای و در برخی از کشورها به اقتضای شرایط نشست‌های گفت‌وگوی بین‌الادیانی و در برخی از کشورها برنامه‌های فرهنگی و پخش فیلم‌هایی در این رابطه از جمله فیلم محمد رسول الله(ص) که تولیدکننده آن جمهوری اسلامی است، صورت گرفت. حتی برنامه‌های ورزشی از جمله برگزاری مسابقات، مسابقات فرهنگی برای کودکان و نوجوان ابتکارهای عملی بود که شاهد تحولات خوبی در این کشورها بودیم.

کنعانی تأکید کرد: حرکت دادن کشورهای اسلامی در سطح نمایندگان سیاسی و فرهنگی برای ابتکار عمل‌هایی که به ویژه جمهوری اسلامی ایران مبدع آن است کار آسانی نیست اما نمایندگی‌های ایران ده‌ها دیدار با همتایان و  هم‌ترازهای خود در حوزه‌های سیاسی و فرهنگی انجام دادند که بتوانند ابتکار عمل‌های مشترکی را در این زمینه برگزار کنند فلذا این تلاش‌ها در مبعث پیامبر اکرم (ص) ادامه دارد و همین دستورالعمل مجددا به نمایندگی‌ها ابلاغ شد.

مشاور وزیر امور خارجه بیان کرد: تا پایان سال قمری جاری هم تکلیف دینی و معنوی و هم تکلیف قطعنامه‌ای داریم و باید بدانیم جمهوری اسلامی ایران پر اهتمام‌ترین کشوری است که در این زمینه انگیزه تلاش دارد. طبیعتا اقدامات و تلاش‌هایی که نمایندگی های سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف می‌توانند انجام دهند با محدودیت‌های دیپلماتیک و هم اجرایی‌ و هم بودجه‌ای همراه است اما حوزه بین‌الملل حوزه فعالیت تمام نهادها و سازمان‌ها و تشکل‌هاست که می‌توانند در حوزه بین‌الملل فعالیت‌هایی داشته باشند. اطمینان می‌دهم هم در حوزه فرهنگی، علمی و پژوهشی و دانشگاهی و هم حوزه حقوقی و عملکردهای سازمان‌های نظامی امکان تنظیم برنامه‌های مشترک فرهنگی با دیگر کشورها به صورت دو و چندجانبه داریم. وزارت امور خارجه آمادگی کامل دارد برای اجرای این هماهنگی‌ها با عزیزان هم‌فکری و همراهی کند.

کنعانی در پایان گفت: ارتباط وسیع و نزدیکی بین وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کارگروه دیپلماسی و ارتباطات اسلامی وجود دارد و فعالیت‌های بسیار خوبی انجام شده و این دو دستگاه آماده همکاری با دستگاه‌ها در زمینه فعالیت‌های بین‌المللی هستند.

انتهای پیام
خبرنگار:
سمیرا باباجهد انصاری
دبیر:
مهدی مخبری
captcha