کد خبر: 4335013
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۶:۰۶
معرفی جلسات خانگی قرآن همدان/ ۳

ساده‌سازی و مشارکت مردمی؛ عامل موفقیت جلسات خانگی قرآن لالجین

مسئول جلسات خانگی قرآنی شهرستان لالجین گفت: یکی از اقداماتی که پس از شکل‌گیری جلسات خانگی انجام دادیم، ساده برگزار کردن این جلسات بود تا علاوه بر اینکه از ورود تجملات به آن جلوگیری کنیم، برای گسترش آن، افراد بیشتری شرکت کنند و جلسات رونق پیدا کند.

شهرام لعلی، مسئول جلسات خانگی قرآنی شهرستان لالجینرهبر معظم انقلاب در ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ فرمودند: «یکی از کارهایی که خیلی مهم است عبارت است از اینکه ما دوره‌های جلسات خانگی قرآن را زیاد کنیم…» به‌منظور ترویج و الگوسازی از فعالیت‌های مردمی و جلسات خانگی قرآن که از جمله دغدغه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب است و معرفی این جلسات و فعالان این عرصه، خبرنگار ایکنا از همدان با شهرام لعلی، مسئول جلسات خانگی قرآنی شهرستان لالجین و عضو مجمع اساتید، قاریان و حافظان قرآن همدان گفت‌وگویی کرده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:

ایکنا _ لطفاً خودتان را معرفی کنید.

شهرام لعلی هستم، 38 ساله؛ از هشت سالگی وارد حوزه قرآن شدم و 30 سال است که در جلسات قرآن حضور دارم. شغلم آزاد است و در تولید سرامیک فعالیت دارم و دارای یک فرزند هستم.

ایکنا _  از چه زمانی مسئول جلسات خانگی قرآن در لالجین هستید و این جلسات چگونه برگزار می‌شود؟

10 سال است به‌عنوان مسئول جلسات خانگی قران لالجین فعالیت دارم، در حال حاضر دو جلسه خانگی قرآن دوشنبه شب‌ها و  پنج‌شنبه‌ها ساعت 8 و 10 شب در منازل مختلف همشهری‌ها برگزار می‌شود.

جلسه دوشنبه‌ها تخصصی تجوید و آموزش است و جلسه پنج‌شنبه‌ها به‌صورت تخصصی در زمینه صوت و لحن برگزار می‌شود. این جلسات در اصل ادامه جلسات قرآنی شهرستان لالجین هستند.

ایکنا _ از قدیمی‌ترین جلسات قرآن لالجین بگویید و چه چهره‌هایی در آن فعال بودند؟

در لالجین از سال 1369 جلسات قرآن کریم برگزار می‌شد، نام قدیمی‌ترین و اولین جلسه قرآن این شهر جلسات قرآن مکتب نبی‌اکرم(ص) است که با حضور نوجوانان و جوانان برگزار می‌شد و مؤسس آن مرحوم رضا غلامی جلال بود و مربی آن استاد علی‌اکبر رضازاده بود، او ارتشی بود و در پادگان شهید قهرمان همدان فعالیت داشت و از استان آذربایجان به مدت هشت سال در همدان بود و در جلسات قرآن ما حضور داشت و آموزش جلسات را به عهده گرفته بود و این جلسات را به‌صورت تخصصی اداره می‌کرد.


بیشتر بخوانید:


این جلسات آن زمان بیشتر در مسجد سیدالشهدا(ع) و حاج احدالله برگزار می‌شد و در اصل پایگاه قرآنی ما بودند، البته گاهی هم در منزل برخی از افراد برگزار می‌شد.

از افراد شاخص و پیشکشوت قرآنی لالجین اگر بخواهم نام ببرم، آقایان مجید غلامی، رجبعلی غلامی، رضا معین، علی رسولی و مهدی ساعد قاری بین‌المللی قرآن هستند که به‌عنوان اساتید و فعالان در جلسات خانگی قرآن هستند.

جلسه قرآنی دیگر جلسات پیامبر اعظم(ص) است، که با توجه به استقبال نوجوانان و جوانان و جمعیت زیادی که در جلسه مکتب شرکت داشتند در سال 1390 راه‌اندازی شد و در حال حاضر دوشنبه‌ها برپاست. مسئولیت این دو جلسه با بنده است و ویژه آقایان است. البته جلسات قرآن دیگری به‌صورت محلی در سطح مساجد شهرستان نیز برگزار می‌شود.

ایکنا _ تعداد شرکت‌کنندگان در این جلسات و استقبال مردم چگونه است؟

به‌صورت میانگین در این جلسات بالغ بر 50 نوجوان و جوان شرکت دارند، از وقتی جلسات خانگی قرآن به‌صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و با توجه به تبلیغاتی که در فضای مجازی و کانال‌های مربوط به لالجین انجام شد، جلسات قرآن شهر رونق بیشتری گرفت و استقبال عالی شد، به‌طوری که همان ابتدای سال نوبت‌های جلسات در منازل مختلف تا انتهای سال جاری تکمیل شد. حتی افرادی در این جلسات به‌عنوان بانی ثبت‌نام کردند که اصلا جزء جلسات نبوده و یا خود به‌عنوان فعال یا چهره قرآنی نبودند.

ایکنا _ چه عوامل و راهکارهایی در رونق جلسات لالجین نقش داشتند؟

یکی از اقداماتی که پس از شکل‌گیری جلسات خانگی انجام دادیم، ساده برگزار کردن این جلسات بود تا علاوه بر اینکه از ورود تجملات به آن جلوگیری کنیم، برای گسترش آن، افراد بیشتری شرکت کنند و جلسات رونق پیدا کند، ساده کردن آن پذیرایی ساده بود، اینکه پذیرایی میوه از این جلسات حذف شد و تنها با چای پذیرایی انجام شود. این اقدام باعث استقبال بیشتر از جلسات شد، از طرفی امام جمعه شهرستان حاج آقا محققی با توجه اینکه اهمیت ویژه‌ای برای جلسات خانگی و قرآنی قائل بود در تریبون نماز جمعه توضیح داد که جلسات قرآن و برگزاری آن در منازل چه آثار و برکاتی دارد، پس از آن نیز استقبال بیشتری از این جلسات توسط همشهری‌ها صورت گرفت و این موجب شد جلسات قرآنی شهرمان رونق پیدا کند.

همچنین حضور نوجوانان در این جلسات موجب شد برخی از آن‌ها با پدر خود رد جلسات حضور پیدا کنند و آن‌ها نیز به عضو ثابت جلسه تبدیل شدند و امروز در کنار فرزندان خود در جلسات حضور دارند.

ایکنا _ تجربه و راهکار شما برای رونق جلسات قرآن به‌ویژه جلسات خانگی قرآن چیست؟

امام جماعت مساجد نقش بسزایی در ترویج جلسات خانگی قرآن دارند، ایشان با بیان آثار و برکات تلاوت قرآن در منازل در مساجد می‌توانند در گسترش این جلسات نقش آفرینی خوب و مثبتی داشته باشند، تا این جلسات به‌صورت محله‌ای شکل بگیرد. مؤسسات قرآنی نیز ظرفیت بسیار بالایی دارند، اما متأسفانه آن‌طور که باید وارد نمی‌شوند و از این ظرفیت خود استفاده نمی‌کنند.

فعالیت قرآنی اگر امروز وجود دارد و به عبارتی در بطن زندگی مردم و جامعه زنده است، به این خاطر است که اغلب فعالیت‌های قرآنی به‌صورت مردم‌نهاد بوده که پایدار مانده است، بدترین آسیب ادرای کردن فعالیت‌های قرآنی است که اگر این چنین بود چیزی امروز به‌عنوان فعالیت قرآنی باقی نمانده بود. در اصل فعالیت‌های قرآنی را خود مردم سرپا نگه داشته‌اند.

برای برگزاری مراسم جزءخوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان به بودجه و مبلغ احتیاج داشتیم که متأسفانه اداره و سازمانی تقبل نکرد و در نهایت برای اینکه این محفل برپا باشد با کمک شورای شهر همدان و آقای مسگریان که خود از چهره‌های قرآنی شهر هستند تا حدودی مبالغی کمک شد تا این محفل برگزار شود.

ایکنا _ بهترین خاطره و احساس شما از مجموع 30 سال فعالیت در عرصه قرآن چیست؟

اینکه در این برهه از زمان که در اوج تهاجم فرهنگی قرار داریم، اینکه جوانان و نوجوانانی را به قرآن جذب کرده‌ام، برایم بالاترین کار و برکتی است که می‌توانستم به دست بیاورم و این امر برای خودم نیز تأثیرگذار بوده است. در حال حاضر نیز ارتباطم فقط با جلساتی که نام بردم نیست بلکه در تمام مساجد سطح شهر حضور پیدا کرده و سعی می‌کنم افراد علاقه‌مند را به قرآن جذب کنم.

ایکنا _ غیر از این دو جلسه قرآنی که معرفی کردید سایر جلسات خانگی هم در لالجین فعال است؟

جلسات خانگی قرآن ویژه بانوان نیز در سطح لالجین فعالیت دارد و تعداد 37 جلسه خانگی شناسایی و ثبت شده است.

انتهای پیام
دبیر:
اکرم یوسفی پارسا
captcha