کد خبر: 4347250
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۵
خجسته‌پور مطرح کرد

هماهنگی «میدان، خیابان و دیپلماسی»؛ رمز موفقیت ایران در جنگ رمضان

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین به موضوع هماهنگی «میدان، خیابان و دیپلماسی» به عنوان رمز موفقیت جمهوری اسلامی در جنگ تحمیلی سوم اشاره کرد و گفت: اگر ما در میدان نبرد، موفقیت‌های نظامی را به دست نمی‌آوردیم و در خیابان، پشتوانه عظیم و حمایت همه‌جانبه مردم ایران را نداشتیم، هرگز نمی‌توانستیم با این اقتدار پای میز دیپلماسی بنشینیم و از حقوق خود دفاع کنیم. این هماهنگی سه‌گانه – میدان، خیابان و دیپلماسی – یک اتفاق ویژه و کم‌نظیر در تاریخ این سرزمین بود.

علیرضا خجسته پور

علیرضا خجسته‌پور، قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به آخرین تحولات منطقه‌ای و رویکرد جدید آمریکا در قبال ایران، به تشریح ابعاد مختلف «فشار حداکثری» جدید، محاسبات اشتباه واشنگتن، برگ‌های برنده ایران در عرصه دیپلماسی و میدان و نیز چشم‌انداز مذاکرات پیش‌رو پرداخت.

وی با اشاره به نام‌گذاری عملیات جدید آمریکا علیه ایران اظهار کرد: متأسفانه امروز شاهدیم که آمریکایی‌ها با نام «خشم اقتصادی» درصدد تکرار تجربه شکست‌خورده‌ای هستند که پیشتر با عنوان «خشم حماسی» از آن یاد می‌شد. آنان گمان می‌کنند با تشدید محاصره دریایی می‌توانند جمهوری اسلامی ایران را از لحاظ اقتصادی به زانو درآورند، اما غافل از اینکه این بار نیز همانند گذشته، محاسباتشان کاملاً اشتباه از آب درخواهد آمد.

خجسته‌پور افزود: آمریکایی‌ها و در رأس آنها، آن قمارباز کودک‌کشی که هیمنه پوشالی خود را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده، باز هم با همان محاسبه غلط وارد کارزاری ناجوانمردانه با ایران شده‌اند. آنها در جنگ ۴۰ روزه، با مقاومت مثال‌زدنی مردم، سلحشوری نیروهای مسلح و هدایت خردمندانه رهبر معظم انقلاب، شکست سختی خوردند و تمام اهدافشان از جمله تغییر نظام و برچیدن صنعت هسته‌ای ایران، زمین ماند. امروز نیز صاحب‌نظران آمریکایی اذعان دارند که ترامپ اشتباه جنگ 40 روزه را در قالب تازه‌ای تکرار می‌کند.

شکست محاصره دریایی ایران توسط آمریکا

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به شکست محاصره دریایی ایران توسط آمریکا گفت: خبری که اخیراً منتشر شد نشان می‌دهد ایران علیرغم همه تحریم‌ها و تهدیدات دریایی، همچنان نفت خود را صادر می‌کند. این واقعیت چه معنایی برای آمریکا دارد؟ یعنی همان ابتدای کار، محاسبه آنها درباره توان ایران غلط از آب درآمده است. آنها فکر می‌کردند با بستن دریا، اقتصاد ایران فلج می‌شود، اما ایران مسیرهای هوشمندانه و مقاومت‌گونه خود را یافته است.

وی در ادامه به ابعاد نظامی این تقابل اشاره و تصریح کرد: دو نکته در اینجا حائز اهمیت بسیار است؛ نخست اینکه نیروهای نظامی ما بارها هشدار داده‌اند: هرگونه خطر یا حادثه برای کشتی‌هایی که به سمت ایران در حرکت هستند، به هیچ وجه بدون پاسخ نخواهد ماند. اگر امنیت کشتی‌های عازم ایران بر هم بخورد، امنیت همه کشتی‌ها در سراسر خلیج فارس بر هم خواهد خورد و منطقه دوباره به آتش کشیده می‌شود. این یک واقعیت غیرقابل انکار است. خلیج فارس و تنگه هرمز در ید قدرت ایران قرار دارد و هیچ کس نمی‌تواند این اراده و اختیار را از جمهوری اسلامی ایران سلب کند.

خجسته‌پور افزود: نکته دوم، عدم توجه آمریکا به مختصات ویژه جمهوری اسلامی ایران است. ایران کشوری نیست که بتوان آن را با چند ناو جنگی محاصره کرد. ما دارای مرزهای بسیار گسترده و متنوعی هستیم، چه مرزهای آبی و چه مرزهای خاکی با همسایگان متعدد. این مختصات ویژه باعث می‌شود هرگونه فشار خارجی با شکست مواجه شود. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها در این فضا نیز یک اشتباه بسیار مهم مرتکب شده‌اند و بی‌گمان از این موضوع نیز پشیمان خواهند شد.

نقش برگ‌های برنده ایران در معادلات جدید

وی با اشاره به نقش برگ‌های برنده ایران در معادلات جدید گفت: ما پیش از جنگ ۴۰ روزه دو برگ برنده بزرگ داشتیم: یکی توان موشکی بازدارنده و دیگری بحث غنی‌سازی صلح‌آمیز که به عنوان اهرم فشار و برگ برنده در مذاکرات استفاده می‌شد اما امروز، سومین برگ برنده نیز به این مجموعه افزوده شده است: تنگه هرمز. این برگ برنده امروز روی میز قرار گرفته و تیم مذاکره‌کننده ما از آن به عنوان یک اهرم قدرتمند استفاده می‌کند.

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین در ارزیابی خود از عملکرد تیم مذاکره‌کننده در نشست اسلام‌آباد و سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران اظهار کرد: واقعاً باید از زحمات جناب آقای قالیباف و کل تیم مذاکره‌کننده تشکر کرد. آنها محکم بر اصول انقلاب و حقوق ملت ایران ایستادند و هیچ کوتاه نیامدند. سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران و رایزنی‌های صورت‌گرفته نشان داد که ما توانسته‌ایم از اهرم‌های خود به بهترین شکل استفاده کنیم. این رفت و آمدها و رایزنی‌ها در شرایطی انجام شد که ترامپ عملاً به التماس افتاده بود تا یک توافق بزرگ را رقم بزند. گنجینه گرانبهایی در اختیار ایران قرار دارد و حالا زمان بهره‌برداری از آن فرا رسیده است.

وی افزود: اراده حاکمیت و ملت ایران بر کنترل تنگه هرمز مستحکم و پولادین است. جنگ 40 روزه به روشنی نشان داد ارزش راهبردی تنگه هرمز چقدر بالاست. مذاکره با داشتن چنین کارتی می‌تواند آورده‌های بی‌نظیری برای کشور داشته باشد. ما مطمئن هستیم که در دوره‌های بعدی مذاکره نیز تیم اعزامی، بر اساس مصالح ملی و تحت نظارت و هدایت رهبر معظم انقلاب، این مسیر را با قدرت ادامه خواهد داد.

هماهنگی «میدان، خیابان و دیپلماسی»

خجسته‌پور سپس به موضوع هماهنگی «میدان، خیابان و دیپلماسی» به عنوان رمز موفقیت جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: باید صریح گفت: اگر ما در میدان نبرد، موفقیت‌های نظامی را به دست نمی‌آوردیم و در خیابان، پشتوانه عظیم و حمایت همه‌جانبه مردم ایران را نداشتیم، هرگز نمی‌توانستیم با این اقتدار پای میز دیپلماسی بنشینیم و از حقوق خود دفاع کنیم. این هماهنگی سه‌گانه – میدان، خیابان و دیپلماسی – یک اتفاق ویژه و کم‌نظیر در تاریخ این سرزمین بود. جهانیان را حیرت‌زده کرد. بسیاری فکر نمی‌کردند ایران بتواند در برابر بزرگترین ارتش جهان و دو قدرت اتمی (آمریکا و رژیم صهیونیستی) که هر دو کودک‌کش و خونخوارند، اینچنین مقاومت کند.

وی افزود: به ویژه رژیم صهیونیستی که این روزها افسارگسیخته‌ترین و وحشیانه‌ترین جنایات تاریخ را مرتکب شده، تصور نمی‌کرد ایرانی این چنین منسجم و یکپارچه در برابر او بایستد. این هماهنگی، آتش‌بس را به ارمغان آورد و مذاکره را ممکن ساخت. این یک پیروزی بزرگ برای جبهه مقاومت است.

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه محوری لبنان و حزب‌الله در معادلات منطقه گفت: ترامپ امروز فشار زیادی می‌آورد که برای پیشبرد مذاکرات با ایران، حداقل یک آتش‌بس کوتاه‌مدت در لبنان شکل بگیرد اما موضع جمهوری اسلامی ایران روشن، جوانمردانه، منصفانه و برادرانه است. ما با صراحت اعلام کرده‌ایم که آتش‌بس در لبنان باید پیش‌شرط هرگونه مذاکره باشد. آتش‌بس در لبنان باید جزئی از آتش‌بس با ایران تلقی شود. به عبارت دیگر، آتش‌بس باید در کل جبهه مقاومت فراگیر و یکپارچه باشد.

وی تصریح کرد: جبهه مقاومت یکپارچه است و هرگونه آتش‌بس ناقص یا مقطعی، به ضرر کل جبهه خواهد بود. خوشبختانه فشارهای بین‌المللی، به ویژه از سوی کشورهای اروپایی، روز به روز بر رژیم صهیونیستی افزایش می‌یابد و در نهایت، آنها مجبور به پذیرش این واقعیت می‌شوند و آتش‌بس فراگیر در لبنان و کل جبهه مقاومت برقرار شود. این همان پیروزی دیپلماسی در سایه مقاومت میدانی است.

چشم‌انداز مذاکرات آتی

خجسته‌پور با اشاره به تحلیل خود از وضعیت کنونی آمریکا و چشم‌انداز مذاکرات آتی گفت: آمریکا امروز عملاً در یک منجلاب و باتلاق سهمگین گیر افتاده است. واقعاً دست و پا می‌زند و به نوعی به تمام کشورها – از جمله پاکستان – التماس می‌کند که دستش را بگیرند و از این ورطه نجاتش دهند. پاکستان به عنوان کشور دوست و برادر ما، دست این غریق را گرفت و کمک کرد تا از غرق شدن کامل نجات یابد. اما این پایان ماجرا نیست.

وی افزود: آمریکایی‌ها هزینه‌هایی که تاکنون متحمل شده‌اند – از افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی گرفته تا میلیاردها دلار هزینه‌های نظامی هنگفت در این ۴۰ روز – بسیار سنگین بوده است. اما از سوی دیگر، هرگز نباید دشمن را دست کم گرفت. مخصوصاً دشمنی که ذاتاً یک قمارباز است و با هر بار باخت، ریسک‌های بزرگتر و احمقانه‌تری را می‌پذیرد. ضمن اینکه ما با یک دشمن خونخوار و افسارگسیخته روبه‌رو هستیم که جز با کشتار و خون‌ریزی سیراب نمی‌شود. بنابراین نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی ما باید همواره در بالاترین سطح آمادگی باشند.

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین در خصوص دور اول مذاکرات و اعلام یکباره شکست مذاکرات توسط معاون ترامپ و شروع محاصره اقتصادی گفت: آنچه ترامپ انجام داد – یعنی اعلام ناگهانی شکست مذاکرات توسط معاونش در حالی که بحث‌های فنی کاملاً قابل قبول و رو به جلو بود – یک بازی حساب‌شده بود. او با این نمایش محاصره اقتصادی قصد داشت دستاوردسازی کند و بعداً به دنیا بگوید: «ببینید! من با این محاصره، ایران را دوباره پای میز مذاکره آوردم.» این یک تاکتیک کودکانه و در عین حال خطرناک است. اما فکر می‌کنم این تاکتیک نیز نتیجه عکس خواهد داد و در دور بعدی مذاکرات، آمریکا مجبور شود امتیازات مدنظر جمهوری اسلامی ایران را یک‌به‌یک ارائه دهد.

وی در پایان با تأکید بر لزوم هوشیاری کامل در برابر دشمن خبیث و بی‌اعتماد مطلق به آمریکا اظهار کرد: ما هرگز نباید فراموش کنیم که آمریکا همان کشوری است که دو بار در آستانه مذاکره و حتی در حین مذاکره، به ما حمله کرد و با یک اقدام وحشیانه و جنایتکارانه، رهبر فرزانه انقلاب را به شهادت رساند. به همین دلیل، تأکید می‌کنم که تیم مذاکره‌کننده ما باید بدون کوچکترین اعتمادی به آمریکا و با تکیه بر هوشیاری، ذکاوت، شجاعت و دقت کامل، مسیر خود را ادامه دهد. ان‌شاءالله با این رویکرد، در ادامه مذاکرات به تمام حقوق حقه ملت بزرگ ایران دست خواهیم یافت و آن میز قمار، برای آن قمارباز کودک‌کش به جهنمی آتشین تبدیل خواهد شد. ما گردن کسی را که رهبرمان را شهید کرد، رها نخواهیم کرد.»

خجسته‌پور بار دیگر بر ضرورت حفظ هماهنگی میان نیروهای مسلح، تیم دیپلماسی و ملت بزرگ ایران تأکید کرد و گفت که این سه ضلع مثلث طلایی، تضمین‌کننده پیروزی نهایی در هر کارزاری، چه اقتصادی و چه نظامی، خواهند بود.

انتهای پیام
خبرنگار:
سعید امینی
دبیر:
مهدی مخبری
captcha