کد خبر: 4348126
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۳:۱۷

خانواده‌های شهدا حاملان فرهنگ مقاومت و ستون‌های انسجام ملی هستند

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: خانواده‌های شهدا حاملان اصلی فرهنگ مقاومت و ستون‌های استواری هستند که هویت، پایداری و همبستگی جامعه بر آن استوار شده است؛ فرهنگی که امروز بیش از هر زمان دیگری در صیانت از ارزش‌های انقلاب اسلامی و تقویت سرمایه اجتماعی کشور نقش‌آفرینی می‌کند.

خانواده‌های شهدا حاملان فرهنگ مقاومت و ستون‌های انسجام ملی هستند

به گزارش ایکنا از البرز؛ فریده اولاد قباد، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، روز چهارشنبه، دوم اردیبهشت ماه در جریان دیدار با خانواده‌های شهیدان یونس نصیری و امیرحسین خوشبخت در کرج، با تأکید بر جایگاه راهبردی فرهنگ ایثار و شهادت در حفظ انسجام ملی، اظهارکرد: آنچه امروز به‌عنوان سرمایه اجتماعی و پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شود، نتیجه حضور آگاهانه و مسئولانه مردمی است که در مقاطع مختلف تاریخی، از دوران دفاع مقدس تا سال‌های سخت تحریم و تحولات پیچیده منطقه‌ای، همواره در صحنه باقی مانده‌اند.

وی با اشاره به نقش این خانواده‌ها در استمرار ارزش‌های انقلاب اسلامی افزود: خانواده شهدا صرفاً بازماندگان یک فقدان نیستند، بلکه حاملان یک فرهنگ و روایت‌گرانی هستند که مفهوم مقاومت، صبر و پایداری را در بستر جامعه نهادینه کرده‌اند. این فرهنگ امروز به یکی از مؤلفه‌های اصلی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.

این مسئول با اشاره به شرایط مختلف تاریخی کشور و فشارهای اقتصادی و سیاسی وارد شده بر ایران در دهه‌های گذشته تصریح کرد: ملت ایران در برابر مجموعه‌ای از فشارهای ترکیبی شامل تحریم‌های اقتصادی، جنگ روانی و تهدیدهای امنیتی، همواره با اتکا به ظرفیت‌های داخلی و انسجام اجتماعی، مسیر خود را ادامه داده و اجازه نداده است روند پیشرفت کشور متوقف شود.

اولادقباد در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تحولات منطقه‌ای و وضعیت مردم در برخی کشورهای درگیر بحران، اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و دیگر مناطق را از منظر حقوق بین‌الملل غیرقابل پذیرش دانست و گفت: هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله مراکز درمانی، آموزشی و مسکونی، نه تنها با اصول انسانی مغایرت دارد، بلکه مصداق روشن نقض قوانین بین‌المللی و جنایت جنگی محسوب می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه تداوم چنین روندهایی در منطقه، نشان‌دهنده عمق بحران‌های انسانی ناشی از منازعات سیاسی و نظامی است، افزود: در چنین شرایطی، جوامع مستقل و ملت‌هایی که بر استقلال سیاسی و هویت ملی خود تأکید دارند، همواره هدف فشارها و هجمه‌های مختلف قرار می‌گیرند.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید همچنین با اشاره به نقش مردم در تحولات داخلی کشور اظهار کرد: حضور مستمر و آگاهانه مردم در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی، از جمله انتخابات، مناسبت‌های ملی و رویدادهای عمومی، نشان‌دهنده پیوند عمیق ملت با نظام و ارزش‌های بنیادین انقلاب اسلامی است. این حضور، به تعبیر او، مهم‌ترین عامل بازدارنده در برابر تهدیدهای خارجی و داخلی به شمار می‌رود.

اولادقباد در ادامه با اشاره به برخی اقدامات تخریبی علیه زیرساخت‌های عمرانی کشور، از جمله حملات هدفمند به پروژه‌های شاخص عمرانی عنوان کرد: چنین اقداماتی با هدف ایجاد اختلال در روند توسعه کشور انجام می‌شود، اما تجربه نشان داده است که ظرفیت‌های مهندسی، علمی و انسانی در ایران، توان بازسازی سریع و ادامه مسیر پیشرفت را فراهم می‌کند.

وی با یادآوری نقش پروژه‌های عمرانی در توسعه مناطق مختلف کشور، تأکید کرد: زیرساخت‌های ایجاد شده پس از انقلاب اسلامی، نتیجه تلاش جمعی متخصصان داخلی است و هرگونه آسیب به این دستاوردها، نه تنها مانع پیشرفت نخواهد شد، بلکه انگیزه‌ای مضاعف برای ادامه مسیر توسعه ایجاد می‌کند.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت انسجام ملی در شرایط حساس منطقه‌ای گفت: تجربه تاریخی جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که هر زمان همبستگی میان مردم و مسئولان تقویت شده، کشور توانسته از بحران‌ها عبور کرده و حتی فرصت‌های جدیدی برای رشد و پیشرفت ایجاد کند.

وی افزود: ساختار سیاسی کشور بر پایه مشارکت مردمی و پیوند عمیق با باورهای دینی و ملی شکل گرفته و این موضوع، یکی از عوامل اصلی پایداری نظام در برابر فشارهای خارجی محسوب می‌شود.

اولادقباد همچنین با تجلیل از مقام والای خانواده‌های شهدا، اظهار کرد: حضور در جمع این خانواده‌ها برای مسئولان صرفاً یک دیدار اداری نیست، بلکه فرصتی برای درک عمیق‌تر از مفاهیمی همچون ایثار، ازخودگذشتگی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی است. به گفته وی، خانواده شهدا با تقدیم عزیزترین سرمایه خود، نقش تعیین‌کننده‌ای در امنیت و آرامش جامعه ایفا کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایثار باید به عنوان یک گفتمان زنده در جامعه تداوم یابد، افزود: انتقال این فرهنگ به نسل‌های جدید، یکی از مهم‌ترین وظایف نهادهای فرهنگی و اجتماعی کشور است تا ارزش‌های مرتبط با مقاومت و فداکاری در بستر جامعه تضعیف نشود.

معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه با اشاره به تجربه کشورهای منطقه که در سال‌های اخیر درگیر بحران‌های امنیتی و سیاسی بوده‌اند، تصریح کرد: بررسی تحولات در کشورهایی همچون افغانستان، سوریه، عراق و برخی دیگر از نقاط منطقه نشان می‌دهد که مداخلات خارجی و بی‌ثباتی سیاسی، پیامدهای سنگینی برای مردم این کشورها به همراه داشته است.

این مسئول تأکید کرد: تجربه این کشورها نشان می‌دهد که اتکا به ظرفیت‌های داخلی و حفظ انسجام ملی، مهم‌ترین عامل در جلوگیری از تکرار چنین بحران‌هایی است.

اولادقباد در پایان با آرزوی توفیق برای ملت ایران و خانواده‌های شهدا، خاطرنشان کرد: مسیر پیشرفت و تعالی کشور با تکیه بر ایمان، وحدت و الگوگیری از فرهنگ ایثار ادامه خواهد یافت و خانواده‌های شهدا همچنان به عنوان نمادهای ماندگار این فرهنگ در حافظه تاریخی جامعه باقی خواهند ماند.

انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
captcha