کد خبر: 4348298
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۹
امام جمعه کرج:

القای ناامیدی و دوقطبی‌سازی راهبرد اصلی رسانه‌های معاند است

آیت‌الله سیدمحمدمهدی حسینی‌همدانی با تأکید بر نقش‌آفرینی هدفمند رسانه‌های معاند در شکل‌دهی به فضای روانی جامعه گفت: امروز بخش قابل توجهی از جریان‌های خبری وابسته به دشمن، با تمرکز بر القای ناامیدی، ایجاد دوقطبی‌های کاذب و تضعیف اعتماد عمومی، درصدد برهم‌زدن انسجام اجتماعی و فاصله‌انداختن میان مردم و مسئولان هستند.

القای ناامیدی و دوقطبی‌سازی راهبرد اصلی رسانه‌های معاند است

به گزارش ایکنا از البرز؛ آیت‌الله سیدمحمدمهدی حسینی‌همدانی، امام جمعه کرج، چهارم اردیبهشت‌ماه در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به گسترش کم‌سابقه بسترهای اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و شبکه‌های ارتباطی، اظهار کرد: امروز با پدیده‌ای مواجه هستیم که صرفا یک جریان خبری ساده نیست، بلکه یک شبکه سازمان‌یافته و هدفمند است که با طراحی دقیق، به دنبال مدیریت ذهن و ادراک جامعه است. این حجم از رسانه‌سازی که از سوی دشمنان شکل گرفته، نه تنها نشانه دلسوزی برای ملت‌ها نیست، بلکه بخشی از یک پروژه کلان برای تغییر محاسبات مردم و ایجاد اخلال در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی است.

وی با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف این جریان رسانه‌ای، القای ناامیدی و بی‌اعتمادی در جامعه است، افزود: دشمن به‌خوبی می‌داند که اگر بتواند امید را از جامعه بگیرد، بسیاری از مؤلفه‌های قدرت ملی تضعیف خواهد شد. از همین رو، تلاش می‌کند با برجسته‌سازی نقاط ضعف، تحریف واقعیت‌ها و بزرگ‌نمایی مشکلات، فضای روانی جامعه را به سمت یأس و تردید سوق دهد.

حسینی‌همدانی با اشاره به شیوه‌های پیچیده اثرگذاری رسانه‌های معاند گفت: یکی از تکنیک‌های رایج در جنگ شناختی، تحریک احساسات مخاطب است. اگر خبری به‌گونه‌ای تنظیم شود که فرد را به‌سرعت دچار هیجان شدید، ترس، خشم یا حتی خوشحالی غیرمتعارف کند، باید به آن با دیده تردید نگاه کرد. این نوع محتواها معمولاً با هدف کاهش قدرت تحلیل و ایجاد واکنش‌های احساسی طراحی می‌شوند.

این مسئول تصریح کرد: در مواجهه با چنین اخباری، نخستین اقدام باید مکث آگاهانه باشد؛ یعنی مخاطب پیش از هرگونه قضاوت یا بازنشر، به منبع خبر، هدف انتشار و امکان صحت‌سنجی آن توجه کند. این رفتار، بخشی از سواد رسانه‌ای است که امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز داریم.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز در بخش دیگری از خطبه‌ها به نقش برخی چهره‌های سیاسی جهان در شکل‌دهی به جریان‌های رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: در فضای بین‌المللی نیز شاهد هستیم که برخی از مقامات، به‌ویژه در ایالات متحده، از ابزار رسانه برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند. انتشار مکرر مطالب خلاف واقع، اگرچه از نظر اخلاقی مردود است، اما در چارچوب راهبردهای سیاسی آنان، کاملا هدفمند و حساب‌شده صورت می‌گیرد.

وی افزود: این رفتارها نشان می‌دهد که نباید هر پیام یا خبری را صرفا به‌عنوان یک اظهارنظر ساده تلقی کرد، بلکه لازم است آن را در بستر کلان سیاست‌گذاری‌ها و اهداف راهبردی تحلیل کرد. در غیر این صورت، ممکن است ناخواسته در زمین طراحی‌شده توسط دشمن بازی کنیم.

حسینی‌همدانی همچنین با تأکید بر اهمیت شفافیت در داخل کشور، خطاب به مسئولان اظهارکرد: یکی از راه‌های خنثی‌سازی جنگ رسانه‌ای، اطلاع‌رسانی دقیق، به‌موقع و صادقانه به مردم است. در موضوعاتی که جنبه محرمانه و امنیتی ندارند، هرچه سطح آگاهی عمومی افزایش یابد، امکان سوءاستفاده دشمن کاهش پیدا می‌کند. تجربه نشان داده است که خلأ اطلاعاتی، بستر مناسبی برای شکل‌گیری شایعات و روایت‌های نادرست فراهم می‌کند.

این مسئول تصریح کرد: اعتماد عمومی سرمایه‌ای ارزشمند است که باید با صداقت و شفافیت حفظ شود. اگر مردم احساس کنند که اطلاعات صحیح و کامل در اختیارشان قرار می‌گیرد، کمتر تحت تأثیر جریان‌های مخرب قرار خواهند گرفت.

امام جمعه کرج در ادامه خطبه‌ها با اشاره به پنجم اردیبهشت و سالروز واقعه طبس، این حادثه را یکی از نمونه‌های روشن شکست محاسباتی دشمن دانست و گفت: در آن مقطع، آمریکایی‌ها با اتکا به توان نظامی و برنامه‌ریزی‌های پیچیده، تصور می‌کردند که می‌توانند به اهداف خود دست یابند، اما نتیجه چیزی جز ناکامی و رسوایی نبود. این حادثه نشان داد که در معادلاتی که اراده الهی و ایمان مردم نقش دارد، صرف قدرت مادی تعیین‌کننده نیست.

وی با بیان اینکه این تجربه تاریخی همچنان قابل تأمل است، افزود: امروز نیز شاهد هستیم که دشمنان با وجود برخورداری از امکانات گسترده، در تحلیل واقعیت‌های جامعه ایران دچار خطا می‌شوند. این خطای محاسباتی، ریشه در نادیده گرفتن مؤلفه‌های معنوی، فرهنگی و مردمی دارد که بخش مهمی از قدرت جمهوری اسلامی را تشکیل می‌دهد.

حسینی‌همدانی در ادامه به روند دشمنی‌ها علیه ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: از همان روزهای نخست، جریان‌های مختلفی برای مقابله با این حرکت شکل گرفت. از جنگ تحمیلی گرفته تا تحریم‌های اقتصادی، ترور شخصیت‌های علمی و نظامی، و در سال‌های اخیر، جنگ‌های ترکیبی و شناختی، همگی در راستای مهار و تضعیف این نظام بوده‌اند.

وی تاکید کرد: با وجود این فشارها، کشور نه‌تنها متوقف نشده، بلکه در بسیاری از عرصه‌ها پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است. این پیشرفت‌ها نشان می‌دهد که مسیر انتخاب‌شده، مسیری مبتنی بر استقلال و اتکا به توان داخلی است؛ مسیری که هزینه‌هایی داشته، اما دستاوردهای آن نیز قابل انکار نیست.

نماینده ولی‌فقیه در البرز با اشاره به جایگاه امروز ایران در معادلات منطقه‌ای و جهانی افزود: جمهوری اسلامی ایران اکنون به یکی از بازیگران تأثیرگذار تبدیل شده است؛ جایگاهی که نتیجه سال‌ها مقاومت، برنامه‌ریزی و تلاش مستمر است. این موقعیت، طبیعی است که با مخالفت و دشمنی قدرت‌های سلطه‌گر مواجه شود، اما در عین حال نشان‌دهنده ظرفیت‌های بالای کشور نیز هست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مردم در تعیین مسیر آینده کشور اشاره کرد و گفت: حضور مردم در صحنه‌های مختلف، از انتخابات گرفته تا راهپیمایی‌ها و مناسبت‌های ملی، یکی از مهم‌ترین عوامل اقتدار کشور است. این حضور، پیام روشنی به دشمنان می‌دهد و محاسبات آنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حسینی‌همدانی تصریح کرد: هرچه این حضور آگاهانه‌تر و پررنگ‌تر باشد، ضریب امنیت و ثبات کشور افزایش می‌یابد. دشمن به‌دنبال کاهش این مشارکت و ایجاد فاصله میان مردم و نظام است، بنابراین حفظ و تقویت این ارتباط، یک ضرورت راهبردی محسوب می‌شود.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال جنگ و تنش نیست، گفت: سیاست اصولی نظام، مبتنی بر صلح، تعامل و حفظ منافع ملی است، اما در عین حال، در برابر زیاده‌خواهی‌ها و فشارها نیز کوتاه نخواهد آمد. تجربه نشان داده است که هرجا ایستادگی کرده‌ایم، توانسته‌ایم از حقوق خود دفاع کنیم.

امام جمعه کرج خاطرنشان کرد: دشمنان ممکن است تصور کنند که با فشارهای مختلف می‌توانند ملت ایران را وادار به عقب‌نشینی کنند، اما این تصور بارها با شکست مواجه شده است. ملت ایران نشان داده که در دفاع از استقلال و عزت خود، مصمم و پایدار است.

وی در پایان با تاکید بر ضرورت وحدت و همدلی در شرایط کنونی اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند انسجام داخلی هستیم. اختلاف‌افکنی و دامن زدن به شکاف‌ها، دقیقاً همان چیزی است که دشمن دنبال می‌کند. اگر بتوانیم با حفظ وحدت، ارتقای آگاهی و تقویت اعتماد متقابل، مسیر خود را ادامه دهیم، بسیاری از تهدیدها به فرصت تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
captcha