کد خبر: 4366649
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۷
مرکز بین‌المللی قدس مطرح کرد

هشدار از تبدیل مسجدالاقصی به «مکان امنیتی»

رئیس مرکز بین‌المللی قدس نسبت به نقشه رژیم صهیونیستی برای اشغال 70 درصد از مسجد الاقصی و تبدیل شدن آن به یک «مکان امنیتی» که تابع اقدامات نظامی و اداری اشغالگران است به جای یک مکان عبادی صرفاً اسلامی هشدار داد و خواستار واکنش کشورهای اسلامی شد.

هشدار رئیس مرکز بین‌المللی قدس نسبت به نقشه اسرائیل برای مسجد الاقصی / اماده
به گزارش ایکنا به نقل از الغد، حسن خاطر، رئیس مرکز بین‌المللی قدس هشدار داد که مسئله قدس وارد مرحله جدید و خطرناک‌تری شده است و تأکید کرد که مقامات اشغالگر اسرائیلی از زمان اشغال این شهر در سال ۱۹۶۷، تلاش‌های خود را برای اعمال کنترل مستقیم بر محوطه مسجد الاقصی متوقف نکرده‌اند.
خاطر توضیح داد که ماه‌های اخیر شاهد تغییر کیفی در ماهیت این طرح‌ها بوده‌ایم که دیگر محدود به تهاجم‌های مکرر نیست، بلکه اکنون هدف آن سلب هویت صرفاً اسلامی مسجد و تبدیل تدریجی آن به چیزی شبیه به یک مکان امنیتی است که تابع اقدامات نظامی و اداری اشغالگران است.
 
رئیس مرکز بین‌المللی قدس فاش کرد که یکی از برجسته‌ترین طرح‌های در حال اجرا، منطقه شرقی مسجد الاقصی را هدف قرار داده که شامل محوطه مصلی دروازه رحمت و حیاط‌های اطراف آن می‌شود. به گفته خاطر، مقامات اشغالگر به دنبال تبدیل تدریجی این منطقه به یک منطقه بسته تحت کنترل کامل امنیتی، جداسازی آن از بقیه مسجد و هموار کردن راه برای تحمیل واقعیتی جدید هستند.
 
وی خاطرنشان کرد که همه این اقدامات در یک جهت هستند: برخورد با مسجد الاقصی به عنوان یک «مکان امنیتی» به جای یک مکان عبادی صرفاً اسلامی. این به نوبه خود، راه را برای کاهش نقش عملکردی اداره اوقاف اسلامی در قدس که وابسته به وزارت اوقاف اردن است و به حاشیه راندن تولیت تاریخی هاشمی بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در این شهر هموار می‌کند.
 
رئیس مرکز بین‌المللی قدس همچنین به پیشنهاد آمیت هالوی، نماینده کنست از حزب لیکود در سال ۲۰۲۳ اشاره کرد که صریحاً خواستار اعمال کنترل مستقیم اسرائیل بر بخش‌های بزرگی از محوطه مسجد الاقصی بود. بر اساس جزئیات این طرح که خطیر آن را بررسی کرده است، طرح پیشنهادی اسرائیل شامل قبه الصخره و صحن‌های مرکزی مسجد، علاوه بر مناطق شمالی که از دروازه الاسباط تا باب الغوانمه امتداد دارد، می‌شود، در حالی که حضور مسلمانان را تنها به مصلی قبله که در قسمت جنوبی این مجموعه قرار دارد، محدود می‌کند.
 
خاطر هشدار داد که اجرای این طرح عملاً به معنای گسترش کنترل اشغالگران بر تقریباً ۷۰ درصد از کل مساحت مسجد الاقصی، که ۱۴۴ دونم است، خواهد بود. این نشان‌دهنده یک تغییر خطرناک در ماهیت نقض است و تقسیم را از یک واقعیت موقت به یک تصرف دائمی مکانی تبدیل می‌کند، مشابه آنچه که قبلاً در مسجد ابراهیمی در الخلیل رخ داده است.
 
رئیس مرکز بین‌المللی قدس تأیید کرد که این اقدامات، تحولی جدید نیستند، بلکه بخشی از تاریخ طولانی اقدامات رژیم صهیونیستی هستند که با اشغال شرق قدس در سال ۱۹۶۷ آغاز شد. در آن زمان، اسرائیل کنترل دروازه مغربی را به دست گرفت که بعدها تقریباً هر روز به مسیر اصلی برای هجوم شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی تبدیل شد.
 
خاطر توضیح داد که سال‌های اخیر شاهد تشدید قابل توجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به وضعیت تاریخی و قانونی معروف به «وضعیت موجود» بوده‌ایم، موقعیتی که به وضوح تصریح می‌کند که مسجدالاقصی، به طور کامل، از جمله دیوارها و فضای داخلی آن، حق انحصاری مسلمانان است و تحت مدیریت انحصاری اداره اوقاف اسلامی قرار دارد.
 

تشدید اقدامات علیه نگهبانان مسجد و کارمندان اوقاف

 
به گفته رئیس مرکز بین‌المللی قدس، مقامات اشغالگر اقدامات خود علیه نگهبانان مسجد الاقصی و کارمندان اوقاف اسلامی را از طریق دستگیری‌های مکرر و صدور دستور اخراج، علاوه بر جلوگیری از کارهای ضروری مرمت و نگهداری در حیاط‌های مسجد، تشدید کرده‌اند. همزمان، مقامات اشغالگر در تلاشند تا به تدریج منطقه شرقی را از نمازگزاران مسلمان خالی کنند و همزمان فضاهای بیشتری را برای شهرک‌نشینان فراهم کنند تا تحت حمایت مستقیم نیروهای اشغالگر، مراسم تلمودی را انجام دهند.
 
خاطر تأکید کرد که آنچه را در حال حاضر اتفاق می‌افتد نمی‌توان به عنوان اقدامات امنیتی موقت یا استثنایی طبقه‌بندی کرد. بلکه، این یک رویکرد سیستماتیک و بلندمدت اسرائیلی است که با هدف تغییر هویت اسلامی مسجد الاقصی و تحمیل یک واقعیت جدید بر روی زمین با از بین بردن وحدت جغرافیایی و اداری تاریخی آن، و در نتیجه هموار کردن راه برای تقسیم عملی آن بین مسلمانان و شهرک‌نشینان انجام می‌شود.
 
رئیس مرکز بین‌المللی قدس در پایان سخنان خود، مسجدالاقصی را در معرض سطح فزاینده‌ای از تهدیدات وجودی قرار داد و خواستار اقدام مؤثر و فوری عربی و اسلامی برای محافظت از اماکن مقدس اسلامی در قدس، حمایت از پایداری اهالی قدس در مواجهه با سیاست‌های آوارگی و محدودیت، و جلوگیری از تحمیل هرگونه تغییر در وضعیت تاریخی و قانونی موجود در مسجدالاقصی (یهودی‌سازی) شد که دهه‌هاست وجود دارد.
انتهای پیام
captcha