توجه به سوابق مدیریتی گزینه‌های پیشنهادی معاونت قرآن
کد خبر: 4008952
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۹
یادداشت وارده

توجه به سوابق مدیریتی گزینه‌های پیشنهادی معاونت قرآن

عليرضا كچوئيان، مدير مؤسسه قرآن و نهج‌البلاغه تهران طی یادداشتی در بازخورد سخنان سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس‌جمهور طی دومین نشست مشترک اعضای هیئت مدیره و بازرسی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت با مدیران عامل اتحادیه‌های استان‌ها بر مواردی چون انتخاب فردی اصلح بر معاونت قرآن و عترت با سوابق مدیریتی و آشنا به این حوزه تأکید کرد.

یادداشت واردهاخیراً جناب آقای دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر اسبق ارشاد و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور طی سخنانی درباره معاونت مهجور قرآن و عترت وزارت ارشاد گفته‌اند «فلسفه تشکیل معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد این بود که افرادی که کمتر با قرآن سر و کار دارند، همراه و آنها را تشویق و ترغیب کنیم تا به این حوزه وارد شوند …»


بیشتر بخوانید:


فارغ از قضاوت درباره این سخن کلی و مبهم و به فرض تصدیق آن، چند سؤال اساسی مطرح است:

عملکرد این معاونت در طول این سال‌ها به چه میزان در راستای تحقق این فلسفه ارزیابی می‌شود؟ آیا این هدف آلی با ساختار موضوعه برای این معاونت قرابت و شباهتی دارد؟ به چه میزان در انتخاب دست‌اندرکاران و مدیران این معاونت تا به حال به فلسفه مذکور توجه شده؟ و تا چه اندازه مسئولان ذی‌ربط توانسته‌اند آن هدف را محقق نکند؟ و …

طرح این سؤالات و توجه به آنها از این جهت ضروری ‌‌و مهم است که این معاونت طبق آخرین اخبار به مثابه سایر معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال تغییر و شاهد انتصاب فرد جدیدی خواهد بود. پاسخ به سؤالات مطروحه از سوی جناب آقای دکتر اسماعیلی به جهت مصونیت ایشان از خطا در انتخاب در پی تحلیل احیاناً ناصحیح از شرایط نه چندان مطلوب فرهنگ قرآنی جامعه و درک صحیح از برنامه‌های حوزه قرآن و عترت، شایان توجه است.

اهمیت این موضوع به جهت سوابق مدیریتی گزینه‌های پیشنهادی معاونت قرآن و عترت در حوزه کلان فرهنگ و شناخت و ارزیابی عملکردی و درجه توفیق ایشان دو چندان است. زیرا از جمله دلایل حداقلی و معقول در ایجاد تغییر در هر ساختار مدیریتی، نارضایتی از وضع موجود و نیل به تحول و وضع مطلوب است و این مهم جز با توجه و پاسخ به سؤالاتی از این قبیل میسور و‌ مقدور نیست.

گردش نخبگانی بماهو مطلوب نیست مگر به فرض عزمی راسخ و همتی بلند در برداشتن گام‌هایی استوار که آن هم مستلزم شناخت صحیح از گذشته است و الا نخبه و نخبگان منتخب را به سرنوشتی مبهم و جامعه را به دوری باطل در این رفت و آمدها محکوم می‌کند. از سویی دیگر انتخابی شایسته از بین نیروهای متخصص و متعهد قرآنی، در طراز بیانیه گام دوم انقلاب و دارای روحیه جهادی می‌تواند علاوه بر اعتلای جایگاه و ساختار معاونت قرآن و‌ عترت تلاشی در مسیر احیا و گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه شود.

امیدواریم ساحت قرآن و عترت که این معاونت معنون به آن است از حواشی رسانه‌ای و گلایه‌های متخصصین در بعضی انتصابات اخیر مصون و محفوظ بماند.

علیرضا کچوییان؛ حافظ قرآن و مدیر مؤسسه قرآن و نهج‌البلاغه تهران

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha