کد خبر: 1333924
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۹
آیت‌الله علم‌الهدی:

تقوای اقتصادی لازمه پیشرفت امت اسلامی است

گروه سیاسی: امام جمعه مشهد توسعه فعالیت‌های اقتصادی در سبک زندگی اسلامی را در گرو توسعه رزق حلال و اجتناب از رزق حرام دانست و گفت: راه نجات جامعه و پیشرفت امت اسلامی، داشتن تقوای اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، آیت‌الله سید‌احمد علم‌الهدی، در خطبه‌های نماز جمعه دیروز، 15 آذر در حرم مطهر رضوی با بیان اینکه تقدیر المعیشه یک اصل اساسی در فعالیت‌های اقتصادی جامعه به شمار می‌رود، اظهار کرد: فعالیت‌های اقتصادی با دو رویکرد در جامعه اسلامی مطرح شده است که شامل پیشرفت اقتصادی جامعه اسلامی و فعالیت‌های اقتصادی با رویکرد تأمین معیشت و گذران شخصی می‌شود.

وی با طرح این سؤال که توسعه فعالیت‌های اقتصادی در زندگی به عنوان تعیین معیشت در چه حد و موقعیتی قرار دارد، افزود: این سؤال دارای جنبه مثبت و منفی است که جنبه مثبت آن در تأمین رزق حلال معنا می‌شود و جنبه منفی آن با اجتناب از رزق حرام قابل پیشگیری است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه 88 سوره مائده «وَکُلُواْ مِمَّا رَزَقَکُمُ اللّهُ حَلاَلًا طَیِّبًا وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِیَ أَنتُم بِهِ مُؤْمِنُونَ؛ و از آنچه خداوند روزى شما گردانیده حلال و پاکیزه را بخورید و از آن خدایى که بدو ایمان دارید پروا دارید»، عنوان کرد: در تفسیر این آیه به ضرورت تقوای اقتصادی در زندگی تأکید می‌شود زیرا جنبش اقتصادی در همه جوامع و افراد وجود دارد اما باید توجه داشت که این تقوا در کنار فعالیت‌های دیگر به عنوان یک اصل مطرح می‌شود.

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر اینکه تقوا را در برابر خدایی که باور کرده‌اید، پیشه کنید، افزود: تحسین به رزق حلال و اجتناب از رزق حرام دستور خداوندی است که او را اطاعت می‌کنید، بر همین اساس باید خط قرمز خدا در فعالیت‌های اقتصادی رعایت شود زیرا شما از مؤمنان هستید.

توانایی انسان در به دست آوردن رزق حلال مشخص می‌شود

وی با بیان اینکه توانایی انسان نه در به دست آوردن رزق بیشتر بلکه در به دست آوردن رزق حلال مشخص می‌شود، ابراز کرد: وجود اندام های بدن، سلامت و همه امور مورد نیاز انسان به وسیله خداوند در اختیار انسان قرار می‌گیرد زیرا خالق انسان از نیازهای وی با خبر است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) گفت: ایشان فرموده‌اند: «ای پسر آدم! اگر می‌خواهی زندگی ات تأمین شود، آخرین چیزی که در دست تو است، تو را هدایت می‌کند و اگر بیش از اندازه نیاز خویش به دنبال معرفت بروی، همه دنیا تو را سیر نخواهد کرد»، بر این اساس اگر خواسته‌های انسان از نیاز او فراتر رود، هیچ گاه قانع نخواهد شد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در جامعه ما، مسائل احساسی و عاطفی بین جوانان زیاد است، اما آنچه نگران کننده است، تقوای اقتصادی در میان نسل جوان امروز است که باید با اطلاع‌رسانی و آگاهی در جامعه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه مشهد، توسعه فعالیت‌های اقتصادی در سبک زندگی اسلامی را در گرو توسعه رزق حلال و اجتناب از رزق حرام  دانست و گفت: راه نجات جامعه و پیشرفت امت اسلامی، داشتن تقوای اقتصادی است.

روز دانشجو یک اصل در تغییرات اقتصادی و سیاسی است

وی با اینکه 16 آذر، روز دانشجو عنوان یک اصل در تغییرات اقتصادی و سیاسی دولت به شمار می‌رود، تصریح کرد: کودتای خائنانه آمریکا در 28 مرداد توسط رژیم شاه در ایران انجام شد و امضای قرارداد ننگین تجدید پیمان با انگلیس نیز موجب خشم مردم ایران شد به گونه‌ای که به اعتراض دانشجویان در 16 آذرماه انجامید.

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر بیان مقام معظم رهبری که فرموده‌اند: «دانشجو باید سیاستگر و دارای قدرت تحلیل باشد، نه سیاست‌باز و سیاست‌زده» اظهار کرد: این مسئله باید به عنوان یک اصل در دانشگاه مطرح شود یعنی دانشجو بتواند تحلیل سیاسی انجام دهد به گونه‌ای که با توطئه‌های آمریکا آشنا بوده و بتواند آن‌ها را پیش‌بینی کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) از کتاب رسالة الشیعه که فرموده‌اند: «عدهای از افراد هستند که محبت ما اهل بیت(ع) را ابزار قرار می‌دهند و اینها در فتنه‌گری بر شیعیان بدتر از دجال هستند»، گفت: در ادامه این روایت آمده است که از امام رضا(ع) در خصوص چگونگی این کار سؤال شد و فرمودند: «به وسیله دوستی با دشمنان و دشمنی با دوستان».

وی تصریح کرد: بنا به فرموده امام رضا(ع) زمانی که خائن در جامعه وجود داشته باشد، حق و باطل با هم مخلوط شده و موجب بروز مشکلاتی می شود.

captcha