کد خبر: 1337119
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۲
با حضور هنرمندان؛

نشست تخصصی آسیب‌شناسی سینمای دینی در مشهد برگزار شد

گروه هنر: نشست تخصصی آسیب‌شناسی سینمای دینی و مفاهیم اخلاقی فیلم دینی، شب گذشته، 19 آذرماه با حضور هنرمندان، فعالان فرهنگی و جمعی از دانشجویان در مشهد برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، نشست تخصصی آسیب‌شناسی سینمای دینی و مفاهیم اخلاقی فیلم دینی از سوی جشنواره فرهنگی ـ هنری اهل بیت(ع)، جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص)، شب گذشته، 19 آذرماه با حضور هنرمندان، فعالان فرهنگی و جمعی از دانشجویان در سالن اجتماعات دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.



در این نشست که محمد شکیبادل، نویسنده و پژوهشگر، علی خزایی‌فر، کارگردان و رسول صدرعاملی، از کارگردانان برجسته کشور حضور داشتند، پس از تلاوت قرآن مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران، دو فیلم کوتاه برای حاضران در این نشست به نمایش درآمد.



محمد شکیبادل، دانش‌آموخته مقطع دکترای فلسفه هنر، هدف از برگزاری این نشست را توجه و تبلیغ جنبه‌های انسانی، فردی، اجتماعی و نیز زیبایی‌های معنوی حیات پرنور پیامبر رحمت و عدالت محمد مصطفی(ص) دانست و با اشاره به اینکه جشنواره فرهنگی ـ هنری جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص) توسط مجمع جهانی اهل بیت (ع) کلید خورد، اعلام کرد: طی دو سال گذشته در این مجمع دو جشنواره کوتاه فیلم دینی برگزارشد.



وی همچنین عنوان کرد: مجمع جهانی اهل بیت(ع) مجمعی غیردولتی و جهانی است که مخاطبان برون‌مرزی بی‌شماری دارد و با توجه به نمایندگی در کشورهای دیگر تلاش می‌کند، اسلام و تشیع را به مخاطبانی که هیچ‌گونه آشنایی با مذهب و دینمان ندارند، بشناساند.



شکیبادل با بیان اینکه این مجمع تلاش میکند تا چهره مثبت و انسانی از اسلام و تشیع را به معرض نمایش بگذارد، ابراز کرد: در نخستین دوره این جشنواره، با توجه به هجوم تبلیغاتی علیه پیامبر اکرم(ص) و استفاده دشمنان از ابزارهای فرهنگی و هنری، جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) در سه زمینه «فیلم کوتاه»، «فیلمنامه» و «تالیف کتاب به زبان انگلیسی» با موضوع پیامبر عدالت و رحمت، محمدمصطفی(ص) برگزار می‌شود.



وی با اشاره به اینکه همایش اصلی این سلسله نشست‌ها اسفندماه برگزار خواهد شد، به ذکر نکاتی در این خصوص پرداخت و اعلام کرد: تاکنون آثار زیادی به دبیرخانه جشنواره رسیده و به علت استقبال گسترده احتمالا مهلت ارسال آثار که تا نیمه بهمن است، تا پایان بهمن‌ماه تمدید شود.



این نویسنده و پژوهشگر اظهار کرد: هدف از برگزاری نشست‌های این همایش  به غیر از معرفی، ارائه راهکارهایی برای پیوند مفاهیم دینی سینما با هنر است زیرا ما می‌خواهیم مفهوم سینمای دینی را آسیب‌شناسی کنیم تا جایی برای گفت‌وگوی صاحبنظران باز شود.



علی خزایی‌فر، از کارگردانان کشورمان، یکی از محورهای اصلی فیلم دینی را سفارشی نبودن دانست و در ادامه تصریح کرد: فیلم‌ دینی با سفارش ساخته نمی‌شود یعنی تنها به زندگی ائمه ختم نشده بلکه وسعت بسیاری دارد.



وی متفاوت‌ترین حس را ژانر دینی دانست و با بیان اینکه ژانر دینی ژانری است که بعد از اثر هنری تولید می‌شود، اعلام کرد: ژانر دینی ژانری جهانی است که می‌توان آن را با حس تعالی متمایز کرد لذا هر فیلمی که حسی در انسان به وجود آورد و او را به خدا و جهان دیگر نزدیک کند، ژانر دینی محسوب می‌شود.



همچنین رسول صدرعاملی، از کارگردانان کشورمان نیز در این مراسم تصریح کرد: اولین دوره جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) در حال برگزاری است اما سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که آیا این جشنواره مسیری که می‌خواهد طی بکند را می‌پیماید یا خیر زیرا اگر برگزاری چنین جشنواره‌هایی مختص نقد فیلم و سلسله نشست‌های این چنینی باشد که اتفاق خاصی روی نمی‌دهد.



وی در ادامه اعلام کرد: برای اثرگذاری فیلم‌های دینی باید آنها را تحلیل، تبیین و بررسی کنیم و در این مسیر علاوه بر ارائه نظرات و نظریه پردازی علما و روحانیون تحصیل کرده در زمینه فلسفه هنر، ما نیز باید برای موفق شدن یک اثر تلاش کنیم.



این کارگردانان کشورمان با بیان اینکه تفاوت بین سینمای دینی و برون مرزی وجود مقدس اهل بیت(ع) است، اظهار کرد: اهل بیت(ع) واسطه بین مردم و خدا  هستند و در همین مسیر باید گفت رابطه شیعه با امامان(ع) رابطه‌ای دلی و صمیمی است.



وی با اشاره به این که مدیر فرهنگی باتدبیر و درایت، مدیری است که به فیلمساز قدرت عمل و آزادی بیان دهد، تصریح کرد: مدیری که فقط بودجه در اختیار فیلم‌ساز بگذارد و از او بخواهد فیلمی مطابق سلیقه او تولید کرده و به او باج دهد، قطعا مدیر موفقی نخواهد بود.



صدرعاملی در پایان صحبت‌های خود اظهار کرد: فیلمساز قبل از تولید اثر و انتخاب سوژه اول باید ببیند سوژه مورد نظر چقدر جای کار دارد و بعد به مرحله تولید فیلم بپردازد.



یادآور می‌شود، در بخش دیگری از این مراسم پوستر جشنواره  جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) رونمایی شد.

captcha