کد خبر: 1340962
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۹
حجت‌الاسلام وزیری اظهار کرد:

اختصاص بودجه‌های کلان؛ زمینه‌ساز تحقق اهداف قرآنی در جامعه

مبلغ بین‌المللی با بیان اینکه جهت حفظ انسجام جامعه قرآنی باید فهم صحیح از فرهنگ قرآن داشته باشیم، گفت: می‌توان با جمع‌آوری بودجه‌های کلان اساس سعادت جامعه را که محقق شدن اهداف قرآن است، رقم زد.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین سیدمحمود وزیری، مبلغ بلندپایه بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به ضرورت‌های حفظ انسجام جامعه قرآنی، گفت: جوامع قرآنی از مهم‌ترین زیرمجموعه‌های جوامع اسلامی هستند و برای حفظ و انسجام وحدت خود در اولین قدم باید فهم صحیح از فرهنگ قرآنی پیدا کنند.

وی تصریح کرد: فهم صحیح فرهنگ قرآنی از طریق مطالعه دقیق تفاسیر متقن که توسط مفسران برجسته نوشته شده است، قدمی استوار است، چراکه این علما، برترین و بالاترین شاخصه‌های حکمت را از طرق مختلف استنباط کرده و در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار می‌دهند.

 

لزوم پیروی کامل از توصیه‌های عملی جهت حفظ انسجام

امام‌ جمعه اسبق کلن آلمان، راه دیگر حفظ انسجام جامعه قرآنی را پیروی کامل از توصیه‌های ائمه(ع) نسبت به جایگاه قرآن و عملی ساختن احکام قرآن دانست و ابراز کرد: اگر قرآن و احکام آن در خانواده، مکان‌های آموزشی و محل کار جایگاه خود را پیدا کند بسیاری از مشکلات موجود حل می‌شود.

حجت‌الاسلام  وزیری افزود: برای اینکه بدانیم قرآن جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا کرده است، باید از خود بپرسیم آیا قرآن جایگاه دلخواه پیامبران و پیشوایان خود را پیدا کرده است و یا اینکه هنوز فاصله داریم و به اعتقاد بسیاری از علما و مراجع جایگاه فعلی قرآن با جایگاه مطلوب ائمه(ع) فاصله زیادی دارد.

وی تأکید کرد: در مکان‌های آموزشی از مهدهای کودک تا عالی‌ترین مراتب دانشگاه‌ها باید به آموزش محتوا و فرهنگ قرآنی پرداخت و پیام‌های استوار و انسان‌ساز آن را به افراد با توجه به گروه سنی با روش‌های جذاب مطرح کرد تا مورد توجه مردم قرار گیرد و چون به‌ ظاهر این اتفاق در این مکان‌ها می‌افتد باید این سؤال را پرسید که چه میزان در آموزش احکام و فرهنگ قرآنی موفق بوده‌ایم. 

جانشین اسبق نماینده رهبری در کشور سوریه خاطرنشان کرد: اگر بتوان قرآن را به جایگاه واقعی خود در تمامی مکان‌های جامعه رساند، گام سرنوشت‌سازی در این راه برداشته‌ایم.

 

تأمین و توسعه زیرساخت‌های حفظ و تلاوت؛ عامل تحکیم وحدت

حجت‌الاسلام وزیری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تأمین و توسعه زیرساخت‌هایی که باعث می‌شود حفظ و تلاوت بهتر در جامعه پیش برود، یکی از راه‌های حفظ انسجام جامعه قرآنی است، تصریح کرد: باید افکار عمومی را نسبت به تلاوت صحیح و حفظ کامل قرآن روشن کرد و جایگاه این افراد را از منظر دین برای مردم معرفی کرد.

وی ادامه داد: یکی از راه‌هایی که باعث این شناخت می‌شود ساخت فیلم، انیمیشن و تئاتر است؛ چراکه زبان هنر مرز ندارد و صدا و سیما در این زمینه بهتر از وضع موجود باید کار کند.

این مبلغ بلند‌پایه بین‌المللی که سابقه تبلیغ در کشورهای اروپایی را در کارنامه خود دارد، اظهار کرد: در راه اعتلای فرهنگ قرآنی تشویق مناسب کسانی است که در این زمینه کارها و فعالیت‌های خوبی انجام داده‌اند و مناسب است که برای این افراد امتیازات خاصی مثل در اختیار گذاشتن کرسی‌های آموزشی، درنظر گرفته شود.

حجت‌الاسلام وزیری گفت: باید این مهم را در‌نظر داشت که متناسب با جایگاه فرهنگ قرآنی می‌توان از اسراف‌هایی که بعضی مواقع اتفاق می‌افتد جلوگیری کرد و با جمع‌آوری بودجه‌های خوب و کلان اساس سعادت جامعه را که محقق شدن اهداف قرآن است، رقم زد.

وی ابراز کرد: اگر مسئولان امر در بخش اقتصاد و مجلس با توجه به اهمیت جایگاه فرهنگ قرآن به برنامه‌های قرآنی بپردازند، می‌توان امیدوار بود که برنامه‌های انسان‌ساز قرآن به‌خوبی در کشور نشر و گسترش یابد.

 

موازی‌کاری‌های قرآنی حذف شود

امام‌ جمعه اسبق کلن آلمان افزود: یکی از مشکلاتی که سازمان‌های دارالقرآن و بعضی از نهادها دارند این است که به‌ علت نبود یک برنامه جامع قرآنی، موازی‌کاری‌هایی انجام می‌دهند که پس از انجام آن متوجه امر می‌شوند و این سرمایه‌های قرآنی کشور را به‌نوعی هدر می‌دهد که باید به‌جد به آن پرداخت و از انجام آن جلوگیری کرد.

حجت‌الاسلام وزیری تأکید کرد: برای موفقیت در انجام کاری در ابتدا باید عناصر مخل را حذف کرد و پس از آن با پرداختن به نقاط قوت به هدف رسید.

وی افزود: تقویت بنیه علمی مؤسسات قرآنی، جذب و گزینش اساتید مجرب با مدارک علمی بالا و تجارب موفق که کارهای عالمانه و به‌روز انجام داده‌اند و تدوین اساس‌نامه جامع و آکادمیک که موجب اتحاد و ارتقاء فعالیت‌های قرآنی می‌شود از راه‌هایی است که مؤسسات قرآنی برای بالا بردن راندمان کاری خود باید انجام دهند.

 

معرفی سازمان‌های مؤثر در حفظ وحدت جامعه قرآنی

جانشین اسبق نماینده رهبری در کشور سوریه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سازمان‌ها و مؤسساتی که در تحکیم وحدت جامعه قرآنی نقش مؤثرتری ایفا می‌کنند، عنوان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و مؤسسات گوناگون قرآنی با ظرفیت‌های متفاوت در قلمرو‌های گوناگون، می توانند مکمل هم در پیشبرد اهداف قرآنی باشند و هر کس با توجه به سهم خود نباید از هیچ تلاشی فروگذار کند.

حجت‌الاسلام وزیری بیان کرد: مؤسسه بین‌المللی «تفسیر جوان» در تهران یکی از مراکزی است که توفیقات بزرگی در معرفی اهداف قرآنی داشته است و در بعد آموزش‌ها به گروه سنی کودکان و نوجوانان موفقیت‌های خوبی کسب کرده است که مورد توجه و تأیید بعضی از علما و بزرگان قرار گرفته و فعالیت‌های این مؤسسه به تأیید بسیاری از بزرگان رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: دیگر مؤسسات موجود در کشور نیز می‌توانند با مراجه به این مؤسسه و آشنایی با عملکردهای آنان از نوآوری‌های آنان استفاده کرده و با همفکری و هم‌اندیشی، کاستی‌های برنامه‌های آنان را برطرف کرده و با یک برنامه جامع و هدفمند آموزش‌ها را بهتر در اختیار افراد متقاضی قرار دهند.

این مبلغ بلندپایه بین‌المللی اظهار کرد: باید تمامی تلاش خود را کرد تا بتوان بر تعالی موجود قرآن افزود و کاستی‌ها را برطرف کرد تا بتوان جامعه‌ای ساخت که مطلوب پیامبر(ص) و ائمه(ع) باشد و جامعه بشری برای ظهور هرچه زودتر صاحب عصر و زمان آماده شود.

captcha