کد خبر: 1350381
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۱
حجت‌الاسلام رضایی:

وقف، یکی از راه‌های گسترش تمدن شیعی است

گروه اجتماعی: رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس با بیان اینکه برخی از موقوفات جنبه فرهنگی دارند، گفت: مخصوصاً موقوفات قدیم بیشتر توجه به روضه‌خوانی و ذکر فضائل اهل بیت(ع) داشته‌اند و این امر موجب ترویج فرهنگ غنی اسلام و تمدن شیعی شده است.


حجت‌الاسلام والمسلمین محمد رضایی، رئیس شورای هماهنگی تبیلغات اسلامی فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، با تأکید بر ضرورت توجه به فلسفه وقف گفت: وقف یکی از اعمال حسنه‌ای است که انسان می‌تواند در دوران زندگی خود آن را انجام دهد و از برکات معنوی آن برخوردار باشد.



وی با تصریح اینکه دین مقدس اسلام در بحث وقف تأکید زیادی دارد، افزود: منابع روایی ما این موضوع را به‌عنوان یک موضوع برجسته و بعضاً سرنوشت‌ساز در سیر زندگی بشر به‌ویژه جوامع اسلامی از آن یاد کرده است.



حجت‌الاسلام رضایی در ادامه سخنان خود به برخی از موقوفات اشاره و بیان کرد: برخی از موقوفات جنبه فرهنگی دارند، مخصوصاً موقوفات قدیم بیشتر توجه به روضه‌خوانی و منبر و ذکر فضائل اهل بیت عصمت و طهارت(ع) داشته‌اند که بسیار مهم است یعنی ما مشاهده می‌کنیم که در محرم مردم به‌واسطه همین موقوفات نذورات زیادی را بین جامعه توزیع می‌کنند و حتی نذوراتی که موجب ترویج فرهنگ عاشورا و نهضت کربلا و فرهنگ غنی اسلام و تمدن شیعی شده، از همین موقوفات تأمین می‌شود.



لزوم انجام نیازسنجی در ثبت موقوفات جدید



رئیس مرکز امور رسیدگی به مساجد فارس اضافه کرد: در بخش چاپ کتب و قرآن و در بخش خطابه و سخنرانی و مسائل گوناگون وقف‌های فراوانی مشاهده می‌شود لذا توصیه می‌شود که مردم امروز ما نیاز جامعه را بببیند و با توجه به نیاز جامعه این عمل خیر را انجام دهند یعنی یک نیازسنجی در جامعه ما صورت پذیرد و بعد در همین خصوص وقف‌نامه‌ها تنظیم شوند.



حجت‌الاسلام رضایی تصریح کرد: وقتی دقت کنیم مشاهده خواهیم کرد هیچ  توصیه‌ای در مکتب اسلام، بدون دلیل و خالی از برکات مادی و معنوی نیست چرا‌که دین ما نه تنها مسائل زیربنایی را پرداخته بلکه توجه جدی به مسائل زیربنایی نیز دارد و یکی از مسائل زیربنایی تأمین زندگی انسان‌ها و توجه به هم‌نوعان ما و احساس مسئولیتی است که انسان‌ها به‌ویژه مسلمانان باید نسبت به همدیگر داشته باشند.



رئیس مرکز امور رسیدگی به مساجد فارس خاطرنشان کرد: در روایت داریم که پیامبر(ص) می‌فرماید اگر مسلمانی صدای برادر دینی خود را بشنود و جواب ندهد، مسلمان نیست؛ لذا بحث وقف یکی از موضوعات بسیار جدی است که  انسان‌ها می‌توانند توسط آن لبیک‌گوی نیازهای همدیگر باشند.



وقف، انسان‌های آسیب‌پذیر جامعه را تأمین می‌کند



وی با بیان اینکه در بعد مادی وقف می‌تواند انسان‌های آسیب‌پذیر در جامعه را از نظر مادی تأمین کند، گفت: اگر کسی در طول زندگی خود بتواند با توجه به وسع مالی که دارد وقف انجام دهند به‌ویژه اینکه کسانی‌که وسع مالی بالاتری دارند کارهای کلان‌تر و کسانی‌که وسع کمتری دارند، کارهای سبک‌تر انجام دهند، قطعاً در بحث معنوی و مادی هم خود و هم فضای اطراف آن بسیار تأثیرگذار است.



حجت‌الاسلام رضایی در ادامه به موارد وقف اشاره کرد و گفت: شخصی بیمارستان و یا مدرسه ساخته و آن وقف می‌کند، افراد مریضی که تمکن مالی ندارند، در این بیمارستان شفا پیدا کرده و یا در آن مدرسه باسواد می‌شوند و یا شخصی تجارتخانه یا ملکی را وقف ایتام و افراد فقیر جامعه می‌کند که از درآمد این ملک، فقرا تغذیه و تأمین شوند که تمامی این موارد، فوق‌العاده ارزشمند و مهم هستند.



رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس ادامه داد: انسان حتی اگر بتواند در طول عمر خود یک درخت بکارد و میوه و ثمر آن را وقف کند، بسیار ارزشمند است و این‌ها مسائلی است که انسان می‌تواند از مباهاتی که خداوند نسبت به بندگان خود دارد، بهره‌مند شود چون خدا بندگانش را دوست دارد و اگر کسی به شکلی بتواند به بندگانش کمک کند مورد محبت حضرت حق قرار می‌گیرد.



وی ابراز کرد: در عبارت جامع‌تر، وقف صدقه جاریه است یعنی همواره دیگران از آن بهره‌مند هستند چه در حیات واقف و چه بعد از فوت واقف؛ صدقات جاریه نیز در دین ما بسیار مورد تأکید قرار گرفته‌اند که انسان بتواند یک عملی را انجام دهد تا در دراز مدت و حتی در غیاب آن و بعد از مماتش نیز بندگان خداوند  از آن بهره ببرند لذا بهترین فرصت و بهترین عامل همین بحث وقف است که انسان بتواند به این مهم توجه کند.



حجت‌الاسلام رضایی خاطرنشان کرد: نه تنها در مکتب و آیین اسلام بحث وقف مورد توجه است بلکه در ادیان دیگر الهی و حتی در ممالکی که پایبند به مسائل دینی نیز نیستند مشاهده می‌کنیم که نسبت به این مهم توجه دارند.

captcha