کد خبر: 1380244
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۸
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی:

سیاست مدعیان دموکراسی، سیاست یک بام و دو هواست

گروه سیاسی: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با انتقاد از سیاست یک بام و دو هوای مدعیان حقوق بشر و دموکراسی گفت: کسانی که درباره مسائل انسانی و حقوق بشر ادعاهایی می‌کنند اگر همه جا آن را اجرایی کنند، معلوم می‌شود راست می‌گویند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، از مراجع عظام تقلید امروز، هفتم اسفند در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به برخی رفتارهای رسانه‌ای از سوی برخی از مطبوعات گفت: من خطراتی در مطبوعات و برخی فیلم‌ها احساس می‌کنم که الان سر بسته می‌گویم؛ بنا است مذاکراتی بکنیم که اگر نتیجه داد که خوب است، اما اگر عملی نشد و نتیجه نداد آشکارتر بیان خواهیم کرد.

این مرجع تقلید در ادامه با انتقاد از سیاست یک بام و دو هوای مدعیان حقوق بشر و دموکراسی در قبال تحولات جهانی، اظهار کرد: کسانی که درباره مسائل انسانی و حقوق بشر ادعاهایی می‌کنند اگر همه جا (چه به نفع شان باشد و چه به ضررشان) آن را اجرایی کنند معلوم می‌شود راست می‌گویند؛ آنها دم از دموکراسی و حقوق بشر می‌زنند اگر همه جا پذیرفتند قبول، اما اگر رفتارشان با گفتارشان متضاد است، معلوم می‌شود که دروغ می‌گویند.

این مفسر قرآن ادامه داد: در کشور مصر کودتا شد و حکومت قانونی را کنار زدند و در تصویب قانون اساسی که هفتاد درصد مردم شرکت نکردند آن را قانونی به حساب آورند، اما ما انتخابات را با آن حضور و دقت انجام می‌دهیم آنها می‌گویند قبول نداریم.

این مرجع تقلید یادآور شد: تحولات اوکراین شبه کودتا بود، چندی پیش در الجزایر نیز یک حکومت قانونی را کنار زدند؛ چرا؟ چون منافع‌شان اقتضا می‌کرد.

حکومت عربستان دموکراتیک نیست

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه غربی‌ها هر چه به نفع شان باشد می‌پذیرند، گفت: الان حکومت حاکم در عربستان با کدام یک از این مسائل می‌سازد؟ اما آنها محکم طرفدار این حکومت هستند و هر نوع حمایتی را از آن به عمل می‌آورند.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی افزود: این مسائل به ما درس می‌دهد هوشیار باشیم. فردا نگویند حقوق شهروندی، حقوق بشر و امثال اینها؛ آنها امروز حرفی می‌زنند و فردا به گونه‌ای دیگر عمل می‌کنند و ما نباید فریب آنها را بخوریم.

این مرجع تقلید اضافه کرد: کشورهای استکباری تنها منافع برایشان مهم است و به هیچ وجه کوچک‌ترین پایبندی به اصولی که ادعا می‌کنند ندارند؛ فردا عده‌ای بلند نشوند و دنبال حرف‌های اینها بیفتند و بخواهند از آنها پیروی کنند.

captcha