کد خبر: 1380746
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۰
آیت‌الله دستغیب:

تحقق مطالبات رهبری، موجب استقبال گسترده جوانان از حوزه‌های علمیه می‌شود

گروه اجتماعی: چنانچه برخی امور لازم حوزه‌های علمیه که در حقیقت مطالبات مقام معظم رهبری محسوب می‌شود، بهتر از گذشته اجرایی شود، شاهد خواهیم بود که جوانان بر اساس علایق فطری و دینی خود بیشتر به حوزه‌ها روی می‌آورند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس،‌ آیت‌الله سیدعلی‌اصغر دستغیب، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری امروز، 8 اسفندماه در ششمین اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه  علمیه و علمای بلاد استان‌های فارس، بوشهر و هرمزگان در شیراز به ارائه پیشنیه شیراز پرداخت و گفت: این شهر مهد پرورش علمای به نام و مفاخر عالم اسلام بوده است و زمینه بسیار مطلوبی برای تولید علم و نشر فرهنگ اسلامی همواره برای فارس و شیراز موجود بوده لذا از دیرباز به عنوان دارالعلم شناخته شده است.
وی عنوان کرد: در حرکت‌های انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل شاهد قیام مردمی با هدایت علمای بزرگوار استان فارس بودیم که نقش بسیار مؤثری در پیروزی انقلاب داشتند و شهدای گرانقدری قبل و بعد از پیروزی انقلاب تقدیم شد.
آیت‌الله دستغیب عنوان کرد: نتایج و آثار مطلوبی را بعد از پیروزی انقلاب شاهد هستیم و حوزه‌های علمیه تولد دوباره یافت؛ به طوری که هر سال ظرفیت مضاعف حوزه‌های علمیه اعلام می‌شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد:‌ چنانچه برخی امور لازم حوزه‌های علمیه که در حقیقت مطالبات مقام معظم رهبری محسوب می‌شود، اگر بهتر از گذشته و بیشتر اجرایی شود به طور مسلم شاهد خواهیم بود که جوانان بر اساس علایق فطری و دینی خود بیشتر به حوزه‌ها روی می‌آورند.
وی ابراز کرد: اگر مسئله ظرفیت زمانی سال تحصیلی را با متون درسی ملاحظه کنیم با مشکل مواجه می‌شویم و در مقطع زمانی تعیین شده برای یکی از برنامه‌های درسی مشاهده می‌کنیم که تناسبی وجود ندارد لذا اگر در راستای رهنمودهای رهبری نسبت به دروس و کتاب‌های حوزه علمیه تجدیدنظر کنیم و افراد شایسته و کارگروه‌هایی که از عهده این امر بر می‌آیند وارد عمل شوند، گام مهمی برداشته‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی جامعه مدرسین می‌توان افرادی را از میان پرورش یافتگان حوزه‌های علمیه انتخاب کرد که به بهترین وجه این بازنگری و بازنویسی را در کتب درسی انجام دهند که چنین چیزی میسر است.
آیت‌الله دستغیب بر ضرورت تناسب زمانی بین کتب درسی و زمانی حوزه‌های علمیه تأکید کرد و گفت: در کنار این امور برخی از نیازها که در عصر ما لازم است که طلاب فراگیرند از جمله آشنایی کامل درحد تخصص نسبت به مسائل اعتقادی، کلامی و پاسخ شبهات و سایر مسائل مهم را باید کاملاً دریافت کنند.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: مسئله برخورد با عناصر مخل و و وهابیت و تکفیری‌ها چیز مهمی است که باید در اندیشه این باشیم که علمای غیرتمند اهل سنت را برای حصر و تنگنا نسبت به این عناصر تکفیری‌ها واقع کنیم.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود گفت: جامعه مدرسین یک نهاد و تشکل با سابقه درخشان و دارای اصول و موازین ثابت و متقن همواره الگویی برای سایر تشکل‌ها و مجامع بوده است.
وی افزود: از حیث مواضع اصولی و رویکردی نیز مورد تأیید و حمایت امام راحل و مقام معظم رهبری قرار دارد لذا برای آحاد مردم می‌تواند حجت باشد.
آیت‌الله دستغیب با اشاره به برگزاری این اجلاسیه تصریح کرد: این اجلاسیه‌ها برکات زیادی دارد خصوصاً مصوباتی که از کمسیون‌ها به صحن جلسات و اجلاسیه‌ها آورده می‌شود و مورد تصویب قرار می‌گیرد، می‌تواند از لحاظ عمومی جهت برنامه‌های فرهنگی اجتماعی و سیاسی مؤثر باشد و نسبت به حوزه‌های علمیه و مجامع روحانی از جنبه امور آموزشی، تهذیب و سایر مسائلی که نیاز حوزه‌هاست، قطعاً مؤثر و مفید است.

captcha