کد خبر: 1384900
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰
آیت‌الله فاضل لنکرانی:

خطر تکفیری‌ها از خطر آمریکا بیشتر است

گروه سیاسی: رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: امروز خطر تکفیری‌ها از خطر آمریکا به مراتب بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) 18 اسفند در دیدار شیخ تاج‌الدین الهلالی از علمای الازهر در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: وظیفه‌ اولیه علماء دین این است که حقیقت دین را کما هو حقّه و کما هو واقعه برای نسل موجود بیان کنند، این از اهمّ وظایفی است که هم علمای شیعه و هم علمای اهل‌ سنت بر دوش دارند که آنچه را خدای تبارک و تعالی در قرآن کریم بیان کرده و آنچه به عنوان سنّـت قطعیه‌ رسول خدا است به جوان‌های خود و نسل آینده کاملاً برسانیم.

وی افزود: یکی از مسائل مهم برای علمای شیعه و اهل سنت حفظ قرآن کریم و حفظ معارفی است که در قرآن کریم آمده، شما خودتان بهتر می‌دانید وهابیّت برای اینکه میان تشیّع و تسنن افتراق ایجاد کند این تهمت را از قدیم الایام بر شیعه وارد کرده‌اند که اینها معتقد به تحریف قرآن هستند و امروز هم ما وقتی به عربستان یا بعضی از جاها می‌رویم این تهمت را از بعضی علمای وهابی می‌شنویم، در حالی که خود شما می‌دانید ما از زمان شیخ طوسی در قرن پنجم تفسیر تبیان را داریم که تفسیر قرآن کریم است و آن همین قرآن موجود است که در نزد ما است.

علمای اهل سنت مجالی برای وهابیت ایجاد نکنند

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: انتظار ما این است که امثال شما علماء اهل‌ سنت هیچ مجالی برای این حرف‌های وهابیت در مراکز علمی و دانشگاهی باقی نگذارند، بزرگان شیعه از جمله مرحوم والد ما کتابی به نام مدخل التفسیر دارد که یکی از بحث‌های مفصل آن حول عدم تحریف قرآن کریم است، این مطلب بسیار مهمی است که قاطبه‌ علمای شیعه چنین اعتقادی را دارند و لذا باید امروز دیگر پرونده این بحث را ببندیم و اجازه ندهیم جایی مطرح شود.

آیت‌الله فاضل لنکرانی  تصریح کرد: در یک نمایشگاه بین‌المللی کتابی دیدم که نوشته بود قول به تحریف قرآن بین علماء شیعه اجماعی است، در حالی که عکس این مطلب وجود دارد، لذا این توقع وجود دارد که شما علمای بیدار اهل‌سنت این نسبت دروغ را از شیعه دور کنید، چون ما می‌خواهیم همین قرآن را برای نسل موجود بیان کنیم و دستوراتی که در آن هست را به عنوان معجزه‌ ختمیه بفهمیم و دنبال کنیم.

وی گفت: همان طور که می‌دانید قرآن کریم اصرار بر تشکیل امّت اسلامی دارد. در زمان ما تنها راه حفظ این امّت اسلامی و اقتدار آن وحدت میان علمای واقعی شیعه و سنّی است و ما به دنبال عظمت و اعتلای امّت اسلامی هستیم که قرآن کریم نسبت آن توجه خیلی خاص دارد؛ لذا همانطور که شما به دنبال عزّت امت اسلامی هستید ما هم دنبال این مسئله هستیم و باید نسبت به این مسئله توجه داشته باشیم.

استاد حوزه علمیه قم افزود: شما حبّ به اهل‌ بیت(ع) دارید و این برای ما واضح است، ولی خود ما شیعیان معتقدیم که این برای خود ما هم کافی نیست؛ ما معتقدیم که محبت و ولایت ائمه معصومین(ع) باید در عمل ما به دستورات آنها در تمام ابعاد حیات بشر، در زندگی شخصی، ‌حیات اجتماعی و زندگی سیاسی، علمی، اخلاقی متجلی شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه تصریح کرد: اکنون ضرورت دارد ما تعامل علمی با یکدیگر داشته باشیم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آمادگی دارد در جمیع ابعاد فقه، اخلاق، حدیث، سیاست و اعتقادات تعامل داشته باشد،

جریان تکفیر اسلامی نیست

وی بیان کرد: موضوع دیگر این است که ریشه این تکفیری‌ها که امروز به وجود آمدند کجاست؟ این مسئله‌ مهمی است که امروز تکفیری‌ها هم بر ضد اهل‌سنت هستند و هم بر ضد شیعه، ما معتقدیم که تکفیری‌ها دنبال ضدّیت با اساس اسلام هستند، لذا اینها خارج از اسلام هستند و واقعاً باید علمای شیعه و اهل‌سنت اعلام عمومی کنند که تکفیری‌ها نه تنها منسوب به اسلام نیستند بلکه خارج از اسلام هستند و اگر امروز این مسئله دنبال نشود ضربه‌های بسیار زیادی در آینده متوجه هم شیعه و هم اهل سنت خواهد بود.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: به نظر بنده علاج مسئله‌ تکفیری این است که علمای شیعه و اهل‌ سنت راه حل را در مکتب اهل‌ بیت(ع) پیدا کنند، ما مسلمان‌ها باید مشترکات را داشته باشیم، قرآن، پیامبر اکرم(ص)، قبله و حج، اینها مشترکات ما هستند و باید بیائیم نجات از این فاجعه‌ عظما را از کلمات اهل‌ بیت(ع) پیدا کنیم بنابراین برای حل مسئله‌ تکفیری‌ها باید نشست‌هایی بین علمای شیعه و اهل‌ سنت به وجود بیاید، امروز این خطر مشترک است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی گفت: با اینکه تکفیری‌ها مولود آمریکا و اسرائیل‌ هستند، ما تردیدی نداریم تمام پرونده‌ تکفیری‌ها در سازمان‌های امنیتی آمریکا و اسرائیل بسته شده و نطفه‌ اینها در آنجا منعقد گردیده، اما امروز خطر تکفیری‌ها از خطر آمریکا به مراتب بیشتر است، لذا این خطر را احساس می‌کنیم و باید بین علمای شیعه و اهل‌سنت یک همکاری نزدیک باشد تا شرّ آنها را از جامعه‌ مسلمین دور کنیم انشاء الله.

تکیه بر مشترکات

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: از نقاط مشترکی که خوشبختانه بین ما و اهل‌سنت وجود دارد قضیه‌ مهدویت است و این مطلبی است که هم علمای شیعه و هم علمای اهل‌ سنت باید خوب از آن استفاده و بهره‌برداری کنند، در بعضی از تفاسیر اهل‌ سنت مثل تفسیر روح‌المعانی آلوسی در ذیل بعضی از آیات تصریح می‌کند که احتمال دارد مقصود از این تعبیر همان مهدی باشد که شیعه بدان قائل است؛ لذا اصل قضیه‌ مهدویت از مشترکات بین اهل‌ سنت و شیعه است.

وی اضافه کرد: امروز دنیا به این نتیجه رسیده که اسلام داعیه‌ یک حکومت جهانی دارد، این حکومت جهانی از زمان رسول الله(ص) بشارت داده شده و هم شیعه و هم اهل‌ سنت دنبال تشکیل این حکومت جهانی هستند و بوجود آمدن این فرقه‌های بهائیت، وهابیت، سلفی‌گری، تکفیری‌ها و عرفان‌های کاذب، مذاهب معنوی باطله برای این است که جلوی این حرکت عمیق مسلمان‌ها به سمت آن حکومت واحده‌ جهانی و تشکیل امّت اسلامی را بگیرند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی گفت: انتظار این است که اهل‌ سنت هم نسبت به قضیه‌ مهدویت کارهای عمیق‌تری انجام بدهند، همانطور که در قم مراکزی وجود دارد و مباحث مربوط به مهدویت را دنبال می‌کند، ما آیاتی در قرآن کریم داریم که دلالت آن بر زمانی جز زمان ظهور حضرت مهدی(عج) معنا ندارد، چنانکه آیه 33 سوره توبه می‌فرماید: «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ» ، یعنی غلبه کل دین بر جمیع بشر در هیچ زمانی حتی در زمان رسول خدا(ص) تحقق نیافته و این در فقط زمان ظهور تحقق خواهد یافت و این وعده خداوند متعال در آیه شریفه است.

captcha