کد خبر: 1385657
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۹
عاصمی اظهار کرد:

تقویت ارتباطات عاطفی در خانواده‌ها؛ مهم‌ترین پیش‌نیاز سبک زندگی اسلامی

گروه اجتماعی: یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: تقویت مبانی خانواده و ارتباطات عاطفی و گرم آن مهم‌ترین آموزش‌های پیش نیاز در تحقق سبک زندگی اسلامی است.

زهرا عاصمی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با اشاره به اینکه سبک زندگی شامل محتوا، روح و جسم زندگی می‌شود، اظهار کرد: سبک زندگی عبارت است از نگاه به زندگی و عالم هستی، یعنی افکار و عقاید، احساس نسبت به زندگی که همان حب و بغض‌ها نسبت به افراد، افعال و اشیا، برنامه‌ها، روش‌ها و رفتارهای ما است بنابراین باید باور کنیم هیچکس بی‌نیاز از داشتن الگوی جامع نیست.

عاصمی بیان کرد: در گذشته در آداب و فرهنگ این مرز و بوم مرسوم بود میان روضه‌ها و ذکر مصائب سخن از ارتباطات و عواطف میان اعضای خانواده به‌میان می‌آمد و شناسه‌ای از محبت‌های خانوادگی حتی در اشعار و مراثی به چشم می‌خورد بنابراین یکی از نتایج و آثار بسیار مهم و حائز اهمیت در محافل که باید بیشتر به آن توجه کرد، وجود ارتباطات خانوادگی است.

وی با بیان اینکه معمولاً هنگام عرض ارادت به اهل بیت(ع) و ائمه معصومین(ع) واژه «السلام علیک یا اهل بیت النبوة(ع)» را به کار می‌بریم یعنی در اظهار ارادت‌های ما نیز ارتباطات خانوادگی اهل بیت(ع) مورد توجه است، گفت: تقویت مبانی خانواده و ارتباطات عاطفی و گرم آن مهم‌ترین آموزش‌های پیش‌نیاز در تحقق سبک زندگی اسلامی است.

با بیان اینکه باید سبک‌های رفتاری مزین به حیا و عفاف، از سوی متولیان امور، به‌طور مستمر تکریم شوند، اظهار کرد: صرف وجود مراسم، شعار و ... در این خصوص هیچ تأثیر بنیادینی ندارد جز یک رفع تکلیف صوری است که می‌خواهیم انجام دهیم.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: به‌جای برگزاری همایش‌های چندساعته و تکریم مقطعی عفاف و حجاب، باید تلاش کنیم نمادهای عفاف و حجاب مانند پوشاک موجود در بازار، الگوهای کودکان همچون انیمیششن‌ها، کارتون‌ها و افرادی که در زندگی کودکان نقش‌آفرینی دارند، از برترین‌های اسلام باشند.

وی دلیل اصلی گرایش بانوان به سمت فرهنگ غربی را ضعف دستگاه‌های تبلیغی کشور دانست و افزود: دشمن از یک عروسک، سبک زندگی برای کودکان و نوجوانان ما ساخته است ولی ما آنقدر در نشان دادن الگوی زیبای زندگی زهرای مرضیه(س) و ائمه اطهار(ع) با بی سلیقگی و افراط و تفریط عمل کرده‌ایم که برای بخشی از جامعه این الگوهای بی‌بدیل کارآمد نیستند یا فاقد جذابیت و تنوع لازم هستند.

عاصمی با تأکید بر اینکه تجدید نگرش و اعمال سلیقه متناسب با نیاز افراد جامعه اصلی‌ترین کاری است که بر زمین مانده است، ابراز کرد: برای شکل‌گیری هویت اصلی یک زن مسلمان باید توجه به ابعاد هویت‌یابی مثل خانواده، همسالان و هر چیزی که بتواند جای این‌ها را بگیرد مانند موبایل، اینترنت، رسانه‌ها و... مهم انگاشته شود زیرا تصحیح و متعالی کردن این الگوها ضروری است.

وی بیان کرد: برای جلوگیری از رشد محافل مذهبی بانوان که برداشت‌های واژگونی از فرهنگ فاطمی دارند، نباید آن‌ها را تقویت نکنیم زیرا ورود به این محافل، گرم کردن آن، تمجید کردن و بی‌تفاوت بودن نسبت به برداشت‌های نادرستی که در آن القاء می‌شود، باعث رونق بیشتر این محافل خواهد شد.

این روانشناس با اشاره به اینکه محافل مذهبی بانوان ظرفیت بسیار بالایی برای تبیین و معرفی فرهنگ فاطمی در جامعه برعهده دارند، گفت: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، این محافل بهترین فرصت را ایجاد می‌کند تا سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) در جامعه تبیین شده و به آن عمل شود.

captcha